Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A Cupertino - New York tengely

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. január 11. szerda, 09:37 | 8 hozzászólás

Mi történt tegnap az Apple körül? Egyrészt bejelentették az első intel x86 alapú procikon futó Mac-eket. Másrészt $80.86-on zárt a részvényük. 8086-on. Véletlen egybeesés lenne?! :)
(Forrás: Digg)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

Ali, 2006. január 11. szerda, 12:07 (#)

80.80-nál el kell végezni egy HLT műveletet. :)

2

ferenc, 2006. január 11. szerda, 18:04 (#)

DI
HLT

(regen meg tudtam a binaris kodjat is :)

az hogy az uj procikat josolt ido elott hozzak, es a performance jump nagyobb mint vartak az elemzok, az sokat jelenthetett a reszvenyarban.

Most megyek es vegigigszimatolom a kiallitast, meg veszek egy iLife/iWork cuccot.

a bolcsek kove feltalalasam mar tavaly is visszasnak tunt igy retorikailag, kulonosen hogy meg a powerpc idokben ultem olyan igehirdeteseken, ahol az intel korai lemaradasat josoltak, es peldakepp epp a hutest es elemzabalast hoztak fol riogato peldakkal (ami egyebkent igy a HP laptopon valos dolog)

azota valtottak motorolarol IBMre, g4, g5

gyozott a kocsmai sopredek tulereje, de jo hogy lesz utokepes macbook
gondolom most sajnaltak hogy az iBook-ot ellottek a powerbook/consumer verziora,
de hat nem ragodnak tul sokat rajta.

macromediat jo idoben adtak el Adobe-nak, iWeb rox.

3

Boca, 2006. január 11. szerda, 18:45 (#)

Ferenc, nem vagyok egy intel rajongó, de azért ez a várható teljesítmény növekedés párosítva a korrekt hűtéssel elég beszédes, függetlenül a kocsmai söpredéktől. Nem vagyok a hegemónia híve, márpedig itt az x86 erősen átveheti a hatalmat középtávon, de el kell fogadni, hogy nem a célfotó döntött.

Egyébként én épp mostanában gondolkoztam Mac vásárláson, ezek szerint érdemes megvárnom az x86 modellt, hiszen így még wint is futtathatok, igaz? (Igazából itt sem a win-szeretet, hanem a választás szabadsága vonzó).

4

ses, 2006. január 11. szerda, 21:00 (#)

boca, mesélj, miért akarsz macet venni.

5

ferenc, 2006. január 12. csütörtök, 02:15 (#)

ha masert nem hat iWork es iLife :)

az hogy a macos meg az apple app-ek mennyivel jobbak mint a windoze, azt csak az tudja aki kiprobalta.

remelem hackerek vagy bill hamarosan kitalalja hogy lehet windowst native (roccenestelenul) futtatni hogy azt a par tetu legacy appot lehessen native futtatni, akkor powerbook (pardon macbook) elolep megint elsodleges munkaeszkozze.

6

mic414, 2006. január 12. csütörtök, 06:06 (#)

Azt azért ne felejtsük el, hogy az Apple bevételének 30+ százaléka (a decemberi negyedévben meg valószínűleg a fele) iPod. Ami persze dicséretes, de nem fogja a számitástechnika világát felforgatni. Az MP3 lejátszó mint termék könnyen másolható, egyre nagyobb verseny lesz ezen a területen, a design-t lassan megtanuló ázsiai gyártók vissza fognak vágni. Samsung, Sony, LG stb. Pont ez az amiért annyi iPod kiegészítőt találnak ki: be akarják betonozni a vásárlót az iPod rendszerbe.

7

dincsi, 2006. január 12. csütörtök, 10:45 (#)

Ami nem tiszta:

miért vegyek egy egynyolcas(kétmagos) procis gépet drágán, amikor vehetek egy 3.2G-s P4-et olcsón? Mert szép?

Én otthon egy sütisdobozt (macmini) használok számítógép helyett, de az 500 dollár volt (incuding ilife ami azért nem túl stabil), ezek meg 2000-nél kezdődnek.

Egyszóval szerintem itt a mac os x van a háttérben - már ha értitek a célzást.

8

Boca, 2006. január 12. csütörtök, 12:17 (#)

Ses, nincsenek letisztult elképzeléseim, előre bocsátom.
Motivációim közt szerepel, h valami nagyon csendes gép legyen (lehetőleg passzív hűtéssel), kisméretű legyen és akár még szemet gyönyörködtető is.
De ami a legfontosabb, h ha már belépünk ebbe az OSX86 korszakba, h 1 gépen választhassak a windows, linux és macosx között.
Egyelőre ezt nyújtaná egy Mac mini vagy iMac, azt hiszem. Vagy a mostani P4-esem is, de annak még utána kell néznem, hogyan lehet OSX-et rakni rá, pláne legálisan.
A monitorom most egy 19" TFT, amivel elégedett vagyok, ez alá már nem adnám. Ha mini lesz, akkor természetesen megtartom, ha iMac, akkor abból a 20"-ast kérem szépen. Ja és hát még az is kérdéses, mennyi pénzem lenne erre a játékra. A PC-mre most lenne egy alkalmas vevő a családban, csakhogy a motivációt ez is növelje.
Bármilyen rá- és lebeszélésre nyitott vagyok.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork