Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A gonosz vírusirtó

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. január 12. csütörtök, 11:15 | 12 hozzászólás

Összeesküvéselmélet-hívők régi mantrája, hogy a legtöbb vírust a vírusirtó cégek írják, hogy biztosítsák a napi betevőt. Kis olaj most a tüzükre, hogy a SONY után a következő nagyobb cég, akit a termékbe ágyazott rootkiten kaptak, a Norton AntiVirus szállítója, a Symantec. Szép volt, fiúk!
(Forrás: Digg)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

mami, 2006. január 12. csütörtök, 11:28 (#)

Bakter, nem értem ezeket a cégeket. A Napnál is világosabb, hogy rengeteg ember éjt nappallá téve kutat az ilyen kis rejtett sunyiságok után és természetesen előbb-utóbb mindig ki is derül a turpis-ság, borul a bili, az okozott presztízsveszteség felbecsülhetetlen.
Mi a francra számítanak, hátha ezt most valahogy mégse veszi észre senki???

2

birka, 2006. január 12. csütörtök, 11:49 (#)

Szééép. Mondjuk a NAV-ot idáig is gyűlöltem, egyszerűen egy szar program. Idáig McAffee-m volt, de nemrég azt is meggyűlöltem, egész egyszerű ok miatt. Lejárt a terméktámogatásom, így gondoltam leszedem és felteszek egy Avast-ot, az mégis free for home. A McAffee-t nem lehet leszedni. Valami Java-s uninstallja van, ami behal menet közben. A szép, hogy a honlapjukon le van írva, hogy manuálisan leszedni a szoftver, tehát tudnak a problémáról. 2006ban miért kell registry-t turkálni, hogy leszedjek egy vírusirtót?

3

Ali, 2006. január 12. csütörtök, 12:31 (#)

Az a nagyon szomorú, hogy miután hozzászoktatták a vásárlót ahhoz, hogy hibás, rossz minőségű, de csili-vili terméket használjon, már a presztizs se számít. A logókkal kapcsolatos cikk ugyanezt jelzi. Semmi másra nem kell törekednie egy cégnek, csak arra, hogy elég nagyra nőjön, elég furfangos jogásza legyen, jó sok PR szakija, onnantól a többi lényegtelen.

Eddig azt mondták, az emberi civilizáció lényege a szemétgyártás. De azt eddig a felhasználó állította elő, most meg veszi?

4

methan, 2006. január 12. csütörtök, 13:20 (#)

a nem túl elszánt kívülállók nevében hálásan köszönöm a 'toolkit' belinkelésében megnyilvánuló apró, de igen értékes figyelmességet. az efféle kényelmi szolgáltatások pszichés függőséget alakítanak ki bennem.

5

haujobb, 2006. január 12. csütörtök, 13:36 (#)

A szamtech teruleten nem annyira otthonosan mozgok kedveert elmondana valaki nagy vonalakban, mi az a rootkit? Szegyellem, de nem tudom.

Elore is koszi.

6

haujobb, 2006. január 12. csütörtök, 13:38 (#)

Hoppa, nem vettem eszre, hogy a rootkiten link van.

Bocsanat.

7

haujobb, 2006. január 12. csütörtök, 13:39 (#)

Bar angolul van, asszem nagyjabol megertettem.

Kellemetlen dolog ez...

8

kobak, 2006. január 12. csütörtök, 21:31 (#)

Szep...epp most sikerult megkuzdenem a NAV eltavolitasaval egy gepen. Kulon progit kell/lehet leszedni az eltavolitashoz a Symantec honlaprol. Az uninstall nem tavolitja el teljesen...lehet, hogy pont a rootkit marad?!

Mindenesetre nem lehet mas virusirtot telepiteni addig, amig teljesen ki nem pucoltam a norton maradekait. Ugye nem azert, mert felfedezte volna a rootkitet?! :-)

Nos eddig se szerettem, eztan se fogom szeretni a symantec termekeket.

9

haujobb, 2006. január 12. csütörtök, 22:41 (#)

En is pont igy jartam par eve. Azota nem engedek Nortont a gepem 200 meteres korzetebe.

10

-necro-, 2006. január 13. péntek, 18:52 (#)

kis kiegészítés:

1. van a Norton Antivirus, ami része a Norton SystemWorks utility-csomagnak, és az egész rootkit dologhoz ennyi köze van, pont. régen piacvezető termék volt, ma erős versenyzővé degradálódott, vannak előnyei és hátrányai, ne menjünk bele.

2. a SystemWorks programcsomag kisegítő lehetőségeket nyújt windows felhasználóknak. Ennek része a recycle bin extra védelme (norton protected recycle bin) aminek lényege, hogy amíg van hely a lemezen, nem fog letörölni semmit, csak elrejti a felhasználó elől...

11

-necro-, 2006. január 13. péntek, 18:53 (#)

...namost ezt a funkciót szállítják egy rootkit szerű megoldással, így a törölt fájlokat elrejti a fájlrendszerből, még az adminisztrátor elől is. ennek fényében a rootkit nem a "gonosz" rootkit többé, hanem csak egy ronda megoldás, ami sebezhetőséghez vezethet.

ennek fényében gondoljon mindenki azt, amit akar.

12

eszpee, 2006. január 13. péntek, 18:59 (#)

necro, úgy tűnik ismét beigazolódott a mondás, miszerint "sose feltételezz rosszindulatot ott, ahol a hülyeség is magyarázat lehet." :)

köszi a kiegészítéseket!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork