Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Threadless

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. január 18. szerda, 10:00 | 6 hozzászólás

ThreadlessErről a siteról már régóta akartam írni, de csak most esett le, hogy hohó, hiszen ez már akkor webkettes volt, amikor még nem is létezett a kifejezés - ráadásul tudtommal ezt sosem állították magukról. Meet Threadless!

Az alapkoncepció pólógyár, annyival megfejelve, hogy nem ők készítik a designokat, sőt, nem is ők választják ki, hogy mik kerüljenek legyártásra (na jó, bizonyos határok közt igen), hanem a "közösség". Bárki küldhet be pólóterveket, amikre aztán mindenki szavaz, a legjobbakat legyártják, lehet rendelni, plusz a készítő is kap valami jutalmat.

Ezzel elméletileg mindenki jól jár: a tervezők konkrét népszerűségi visszajelzést kapnak az ötleteikről, a potenciális vásárlók bizonyítottan trendi pólók közül választhatnak, a site üzemeltetőinek meg jön a "szerény, de nem megalázó" haszon.

És a gyakorlatban is működik a dolog, kitermel mindent az idióta szóviccektől kezdve ...

The Communist Party

... a provokálóbb darabokon át ...

Obi Wan Kreisst

... a designer-geek cuccokon keresztül ...

Undo

... a szimplán kurva jó poénokig.

French Army Knife

Egy designer közösség hobbiprojektjéből legalább 5 év alatt (nem emlékszem pontosan, de elég korán rendeltem az első adagot, valamikor 2001 magasságában) szépen felnőttek, azóta már több boltban is megvásárolhatóak a cuccaik, nem tudok belekötni: elismerésem.

Disclaimer: ezeken a threadless linkeken keresztül történő vásárlás után pontokat kapok, amikből pólóim lehetnek - ha ez valakit zavar, akkor törölje ki az URL végéről a streetteam paramétert.

Update: persze hála a Magyar Postának, hozzánk nem szállítanak, muszáj egy külföldön tartózkodó ismerőst beiktatni a birtoklási folyamatba...

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

The Tornado, 2006. január 18. szerda, 11:40 (#)

A pólótáram túlnyomó többsége threadlessről történt feltöltésre.

Jó cuccokat csinálnak, bár fura módon a méretválasztásnál mindig lehetőleg egy számmal nagyobbat kell venni, mert ha pont méretet választ a kedves vevő az még pont feszülni fog ;]

2

Peter Orosz, 2006. január 18. szerda, 16:20 (#)

irány szomália, oda szállítanak

3

ferenc, 2006. január 18. szerda, 18:02 (#)

a cafepress is jo,

ok azt hiszem print on demand modra szallitanak

4

sith, 2006. január 19. csütörtök, 14:36 (#)

tehat akkor most sehogye lehet direkte ide rendelni ?

5

qczi, 2006. január 19. csütörtök, 23:17 (#)

en is rendeltem innen meg 2004 karacsonya kornyeken. pont volt vmi akciozas naluk igy 60-70 dolcsibol kijott 4 polo meg a postakoltseg is. siman megjott egy het alatt, telleg nem csomagkent, de ez engem sosem zavart. sajnalattal olvastam hogy mar nem kuldenek ide.

mar tobbszor rendeltem tobb kontinensrol /usa, nemeto, hong kong/ is es eddig mindig megjott gond nelkul. igazabol en ugy erzem hogy ezek a postai lopasok csak bp-n ilyen gyakoriak

6

ferenc, 2006. január 20. péntek, 21:37 (#)

bp-n valoban gyakoriak a lopasok-
gyerekfenykeptol kezdve karacsonyi ajandekcsomagig - szereny ertekek.

kb 50%-os a varhato atmenet.

Global priority mail nem is vallal biztositast, csak a meregdraga global express mail.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork