Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


IE 7 beta 2 és jóslatevés

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. február 1. szerda, 08:47 | 10 hozzászólás

No, egy hónap és egy nap késéssel teljesült az a 2005-ös jóslatom is, hogy a Microsoft kiad a Vista előtt egy IE-t: az előző bétával szemben ez bárki által ingyen letölthető. Ránézünk majd, addig is végigszaladok a többi jóslaton - előre félek.

Igazából ezt még az akkor nálunk vendégmunkáskodó blumi kezdte, nézzük az övéit először:

Böngészők, szoftverok: Hát nagyjából talált, a Firefox nő, viszont az (akkor még nem ingyenes) Opera is nőtt, bár a 25% nagyon messze van mindkettőtől. Longhorn (haha: Vista) béta kijött, aki akart, játszhatott vele. Én nem akartam.

Mobilok: Olyan erős PDA-mobil konvergenciát én nem nagyon láttam, mint azt reméltem volna, de lehet, hogy nem figyeltem elég jól. Viszont persze, a biztos tipp bejött, 2005-ben sem lehetett teljesen kusztomizálható mobiltelefont venni. Idén sem lehet majd.

iPod: Hát amit lehetett, azt tényleg kihozta az Apple a dologból, sőt, hozza is ki még ma is. Az "egész kütyüipar" viszont mintha még mindig a sokktól dermedten nézné, mik lehettek volna.

Hardware: Annyira távol állnak tőlem a procifejlesztések, hogy ezt inkább nem is értékelném, de biztos igaza van.

net: "Még több blog." - nos igen, ennél jobban én sem tudtam volna jellemezni 2005-öt, kár, hogy nem én tettem, és nem az év elején. Kudos!

És akkor a saját kiegészítéseim:

Mac Mini: Én bevallom ennél is nagyobb tarolásra számítottam. OK, volt pár konvertjük, de igazáből többre számítottam, meg új modellre, stb - ez nem nagyon jött be.

malware: Ez simán működött, bár ez sem akkora mértékben, mint amennyire féltem tőle. Persze a bulvársajtónak nem akkora téma ez, mint a "kézzel foghatóbb" windowsos vírusok.

IE: Ez volt a cikk apropója. Az határeset, hogy bétának hívják, és nem SP-nek, akit érdekel, le fogja szedni, játszani fog vele, itt van.

fényképező majdnem minden mobilban: Úgy látom ez teljesen stimmel, ami nem is baj. A kritikusok alapvető hibája szerintem, hogy a mobilos fényképezőgépeket a "rendes" gépek konkurenciájának tekintik. Ez olyan, mintha a walkmant hibáztatnánk, mert nem szól olyan jól, mint a nagyszobai highend cucc. Persze, hogy szarul szól, szar képeket csinál, nem arra van. Arra van, hogy például ha felrobbantják melletted a metrót, legyen nálad valami képrögzítő.

sesblog olvasói létszám duplázása: Felületes szemlélés alapján úgy látom ez is bejött.

Hát ennyi, igazából nem kockáztattunk annyit, mint Calacanis 2006-ra, így a nagy része tényleg stimmelt, nincs látványos papírevés, de még pótolhatjuk, jósoljatok 2006-ra ti is!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (10)

1

Zetto, 2006. február 1. szerda, 09:39 (#)

Bocs, hogy beleszólok, de nem jóslattevés akart lenni? Ha szójáték, akkor nem szóltam :)

2

methan, 2006. február 1. szerda, 10:08 (#)

hát, az utolsó sorokbeli 'papírevés' alapján szerintem játék.

3

Zetto, 2006. február 1. szerda, 10:11 (#)

Akkor mondok még egyet, mert most már bele is olvastam ;)

szoftverok -> szoftverek

4

eszpee, 2006. február 1. szerda, 11:46 (#)

A papírevés a linkelt cikkre utalt, a "szoftverok"-ot is onnan másoltam.

5

eszpee, 2006. február 1. szerda, 11:46 (#)

Ja bocs, jóslatevés, persze, azt így értettem.

6

ses, 2006. február 1. szerda, 12:11 (#)

a szoftverok tuti vicces szóhasználat, blumi tud magyarul. Zetto, lazíts :)

7

Zetto, 2006. február 1. szerda, 13:01 (#)

Lazítok, nyugi - így ebéd után... :)

A szotfverok viccesnek vicces, nem vitatom. :)

8

Ali, 2006. február 1. szerda, 15:38 (#)

Mit is jósoljak? Mindenesetre pizzára kellene vékony sajtból kirakni, hogy ehető legyen. :)

No jó:

* Kapható lesz nálunk is az új kéklézeres DVD (szigorúan kétféle, mint a pluszos és mínuszos háborúban) -- ahelyett hogy a 100G+ holografikus lemez jönne.

* Sokkal több dologban lesz azonosító chip, mint gondoltuk, vagy amiről tájékoztatnak.

* Továbbra is csak ígérgetni fogják a valódi 3D kijelzőket.

* Megugrik a kereslet az energiatakarékos gépekre és a hozzájuk való napelemes, vagy egyéb alternatív töltőkre, meg az energiacellákra, főleg, ha a dolgok kellemetlenül alakulnak az Öbölben.

* Idén sem sikerül eltakarítani a mondva csinált költséglehúzásokat, mint pl. a roaming "szolgáltatás" díjai. Az IP fónia terjedéséért továbbra sem lesznek nagyon oda a hagyományos szolgáltatók.

* Nem túl látványosan nőni fog a mobiltelefonnal "fizethető" szolgáltatások köre -- a nagy bumm odébb van.

* Blogügyben közeleg a nagy ráunás, ezért mindenféle feldobási kísérletek várhatók az év vége felé. Közben a wiki egész évben útkereséssel bajlódik majd.

* Az év igazi nagy dobás nélkül fog eltelni, inkább csak a rókákról rángatnak le új bőröket. Tehát iPod szerű durranásokban senki ne reménykedjen.

9

pblue, 2006. február 1. szerda, 17:49 (#)

mondjuk én különválasztanám a magyarországra és a világ egészére vonatkozó jóslatokat. szerintem magyarországon 2006 ugyanúgy semminek nem lesz az éve, mintahogy eddigse volt sose egyik év se.

amúgy én azt jósolom, hogy 2006 a voip (pl skype) és a wireless (pl wimax vagy méginkább társai) éve lesz. és talán 2006ban végre ki fog derülni mindenki számára, hogy az ipod egy gagyi de jódrága toy sznob juppiknak, nem több

10

nyelv-ész, 2006. február 1. szerda, 20:00 (#)

Hát amíg az én celeron nyócszázasomon elketyeg a linuksz, addig a kéklézeres, wimakszos, sokmegapikszeles kamerafonos, ájpodos trendi kutyaszarok nem nagyon fogják felborítani a bioritmusomat... Legfeljebb a Kloss kapitány a Filmmúzeumon. (Már gyerekkoromban is sírva röhögtem rajt' hogy mekkora ökörség - és tessék, erre megint játsszák.)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork