Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Opera 9 újdonságok

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. február 2. csütörtök, 10:40 | 3 hozzászólás

Az Opera felhasználók által lassan már messiásként várt kilences verzióról ("wysiwyg textarea majd a kilencesben", "várd meg a kilencest, azon menni fog") két új dolog derült most ki: widgeteket fog támogatni, ez kb. a firefox extensionjeihez hasonló dolog lehet, illetve thumbnaileket mutat az egyes tabokról, ez utóbbi azért nem akkora forradalmi dolog, de persze, örülünk.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

vinczej, 2006. február 2. csütörtök, 13:27 (#)

Én inkább ahhoz hasonlítanám, ahogyan az IE shellek (Maxthon, SlimBrowser) használják az IE motorját (illetve ahogy az IE motor beágyazható az Operába). Tehát önmagában nem működő valami, hanem olyan például .DLL, amit más program mint külső "függvény" hívhat meg. Természetesen ezt a .DLL-t fogja meghívni maga az Opera is. Persze ez csak ötletelés tőlem. :)

2

gorfi, 2006. február 3. péntek, 01:40 (#)

Szerintem az Opera egyik nagy hiányossága, hogy nincs hozzá reklámszűrő kiegészítő (mint pl. ff-nál az ablock). Talán ez a widget támogatás segíteni fog a dolgon.

3

Yoco, 2006. február 6. hétfő, 15:14 (#)

Van reklámszűrő, sőt az Opera alapból támogatja az url szűrőket (nem is tölti le ezeket az objektumokat), nem is kell még ini fájlt sem szerkeszteni, van erre egy program (Opera AdFilter), de ezen kívül még jópár lehetőség van reklámszűrésre: http://nontroppo.org/wiki/BlockAdvertisements
Ez biztató, remélem mostantól ellepik az extek az Operásokat is :) Ez az egyetlen előnye az FFnek az Operával szemben.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork