Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Tudod, hogy mit használsz?

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. február 10. péntek, 11:02 | 1 hozzászólás

Szép és jó dolog a szabad szoftver. A sesblog alatt is fut jópár belőlük, és biztos ti is sokan használtok ilyeneket. Valahogy nem feltételezünk rosszat róluk, pedig van rá példa, sajnos.

Röviden: a kiegészítést használó siteok mást mutatnak a látogatóknak és mást (linkeket a fejlesztő oldalára) a keresőknek. Ezt cloakingnak hívják, és a Google nem szereti, joggal.

Azért ne kapkodjunk a tanulságokkal. Ha nem szabad szoftverként terjeszti az illető a kiegészítését, hanem (tudom, ez php esetében abszurd, de vonatkoztassunk el) forráskód nélkül, akkor sokkal később értesülünk arról, hogy valaki rosszat akar nekünk. Ha elfogadjuk, hogy próbálkozni mindig fognak a fejlesztők, akkor még mindig jobb, ha ezt nem tudják könnyen elrejteni.

Remélem elindít ez az eset valami erős kódreview hullámot, mert én nem fogok többszázezer sort átnézni... na tessék, ennyit a közösségi hozzáállásomról.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

Boca, 2006. február 10. péntek, 14:50 (#)

Ez a szép az openszorszban, h sokan átnézik helyettünk. A hazug openszorsz programozót hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Az kétségtelen, h ad némi hamis biztonságérzetet, ezért optimistán azt is mondhatnánk, h kifejezetten jó, h időnként vannak ilyen probálkozások és az elindítja azokat a kód review-kat.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork