Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Nielsen a webkettőről

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. április 4. kedd, 18:05 | 4 hozzászólás

A nagy öreg se mehetett el a web2 trend mellett, az aktuális alertboxában össze is szedett pár hype-ot - persze továbbra is főleg usability szemmel. Egy gondolatot emelnék csak ki, mert másokkal szemben nagyon egyetértek vele:

The way to knock out Microsoft Office is not to reimplement its feature set from two versions ago in a different programming language. We don't need bad copies -- we need collaborative authoring of hyperspaces as opposed to linear documents.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

Deansdale, 2006. április 5. szerda, 02:38 (#)

Usability forever :)))
Érdekes, hogy mennyire letisztult és egyértelmű az egész, és mennyire nem törődnek vele azok akiknek kéne. Már egy ideje foglalkozom a témával és örülök hogy ti is népszerűsítitek :)

2

stsmork, 2006. április 5. szerda, 07:28 (#)

Igen, ez a "collaborative authoring" (pontosabban annak hiánya) óriási szopás. Mi többször is próbálkoztunk már Exel táblák segítségével nyilvántartani ezt-azt, és a rendszer mindig azon a ponton hányt be, amikor egyszerre több embernek egy időben ugyanazt az XLS fájlt kellett volna módosítania.

Létezik ugyan az Excelben egy "shared access" opció, ezzel viszont csak azt tudtuk elérni, hogy havonta kb. egyszer nyomtalanul eltűntek a szerverről a fáradtságos munkával felépített spreadsheetjeink :(

A megoldás eddig mindig az volt, hogy kidobtuk a francba az Excelt a táblázataival együtt és építettünk egy SQL adatbázisra alapuló saját rendszert. Most is épp egy ilyen feladaton dolgozom és nem kis munka, ami egyfelől tuti kis "job security" nekem, másfelől unom már, hogy ki tudja már hanyadszor kell megoldanom ugyanazt a problémát.

3

lipilee, 2006. április 5. szerda, 11:25 (#)

azt hiszem ezt már szóvá tettem eszpeenek is, de nem hiszem, hogy 2006-ban a kollaboratív munka a shared access excel cuccokban kéne, hogy kimerüóljön. az excel az excel, a kollaboratív munka meg egy kicsit többet jelent, és igenis léteznek rá toolok. kicsit hasonlít a dolog a nyílt forrás rákfenéjére, a "reinventing the wheel" problematikára. most akkor lesz 500 új kollaboratív tool projekt, ahelyett, hogy a meglevőket csiszolnák?

4

Author Profile Page eszpee, 2007. április 14. szombat, 10:23 (#)

followup. lipilee emlékeztetett

http://kispad.hu/bilagit/200704/sneak-preview.html#c11

hogy pálfordultam volna eyespotügyileg. nem: attól, hogy használom az eyespotot, és én is tök örülök neki, hogy létezik webes videovágó szoftver, az még nem jelenti azt, h ez egy "webkettes" dolog lenne. a webkettő szerintem a kollaborációról is szól.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork