Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Hírek a böngészőfrontról

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. május 3. szerda, 17:39 | 8 hozzászólás

Nagyon nem akarunk beleásni, de legalább címszavakban: Kijött az Opera Mini 2, miközben frissült a magyarítás a nagy testvér 9-es verziójának első bétájához, az IE7-et most MSN-vonalon próbálják szivatni, megjelent a Firefox 1.5.0.3, végül pedig egy blogger összehasonlította a legújabb Firefox, IE és Opera bétákat. Rövid híreinket hallották, lehet érdeklődés szerint továbbkattogni.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

Jano, 2006. május 4. csütörtök, 01:59 (#)

Nem lehetne, hogy egy utolso szamjegyes frissules - ami egyenlo hiba javitassal vagy akarmilyen apro dologgal - az ne legyen hir egy programmal kapcsolatban?
A beepitett frissitoje megcsinalja es kesz. Ebben a bejegzesben meg elmegy a 2 masik bongeszo emlitese okan de, hogy hir portalok is lehozzak? Ehelyett a "kiegyensulyozott" bejegyzes helyett en szivesen olvastam volna inkabb valamit az Opera2-rol.

Az Olvaso.

2

NagyGa1, 2006. május 4. csütörtök, 03:24 (#)

"Though MS made it clear that IE7 will not ever be Acid2 compliant" - hja, kérem, akkor köszönjük a részvételt.

A FireFoxxal van pár elég súlyos probléma, amit nem nagyon sietnek megoldani. A két számomra legzavaróbb:
- irdatlan rondán rendereli a htmlben átméretezett képeket. (Tehát ahol a kép mérete nem egyezik a html kódban megadott méretével.) Ez azért van mer nearest neighbour algoritmust használ. Van ezügyben egy bug bejelentve, érdemes átfutni a hozzászólásokat, egy-két developer igencsak az arrogáns majom prototipusa lehetne: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=98971
Mindenesetre a 3.0a1 'Minefield' nightly buildben már áttértek a cairo frameworkre, ami az átméretezést szebben csinálja. (Viszont az Opera rátesz még egy lapáttal: átméretezés után még élesít is.)
- memory leak probléma. Egy napnyi böngészés után fél gigát eszik. Itt van némi infó bizonyos featúráról http://weblogs.mozillazine.org/ben/archives/009749.html, de miután kikapcsoltam (browser.sessionhistory.max_total_viewers=0) csak a memóriahasználat növekedésének sebessége lassult le - és itt is érződik némi elitista hozzáállás.
- az extensionok készítésének módja kicsit érdekes, nem tudom hogy mennyire jó javascriptre alapozni - bár az igaz hogy mivel úgyis csak Firefoxon kell hogy fussanak, ezért lehet hogy ez mégsem annyira probléma?

Az Operával meg:
- az Address Bar elemeit nem tudom felpakolni a menü mellé, ez elég nagy helyet foglal.
- a Wand kicsit kényelmetlen. (Extra gombot kell megnyomnom, rögtön submitol is, nem tudom változtatni a változtatandó részt. Ha a formban van captcha például, akkor az szépen el lesz küldve a régről rögzített adattal.)
- a memóriahasználatot valami hihetetlenül rendberakták a 9-esben (vagy a 8.5x-ben?) azért hogy a handheldeken is jól fusson, keveset eszik, és tab lecsukásakor a felhasználtat maradéktalanul (!) visszaadja.

3

hitman, 2006. május 5. péntek, 08:07 (#)

szopóág. a régi opera mini működött a telefonomon, az új meg nem. most honnan vadásszam le a régit újra?

4

ses, 2006. május 5. péntek, 11:10 (#)

hitman, és előtte a tesztnél aszonta az opera oldal, hogy műxik? akkora az tényleg kellemetlen. esetleg opera supporton emailre adnak egy régi verziót, próbáld meg.

közben meg vigasztaljon a tudat, hogy nálam - sonyericsson K750i - hasít az új verzió, ahogy kell ;)

5

hitman, 2006. május 5. péntek, 11:20 (#)

jaja, a tesztre azt mondja, hogy fasza a kapcsolatom, aztán semmi...
azér' aszittem, egy sharp gx30i-n is mennie kéne. =}

6

Deansdale, 2006. május 5. péntek, 11:41 (#)

Ha már témánál vagyunk, nincs valahol egy hiteles teszt arról, hogy melyik browser mennyire gyorsan böngészik?
Gondolom van különbség.

7

ses, 2006. május 5. péntek, 14:45 (#)

Deansdale, kicsit régi, de talán még használható: http://sesblog.hu/archives/individual/009102-20040225.html

8

Deansdale, 2006. május 5. péntek, 15:48 (#)

Köszönöm.
Használható volt :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork