Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Web 2.0 Symposium

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. május 16. kedd, 09:32 | 55 hozzászólás

web2 symposiumVégre nem csak utalgathatunk: bejelentették az első magyar Web 2.0 Symposiumot. A beugró 8000 vagy 9900 Ft (?), és nagyjából iwiw-blog-wikipédia vonalon fog haladni az esemény. Érdekes lehet még a Pollner által kiemelteken kívül az is, hogy Simó iWiwes véleménye mennyiben változott a felvásárlás óta...
(Forrás: Médiablog)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (55)

1

ses, 2006. május 16. kedd, 09:58 (#)

Addig is, akinek van erre affinitása, az nézze meg a weboldaluk kódját, és sírjon. Web 2.0 szimpózium, Magyarország, 2006: táblázat, FONT size="2", lezáratlan tagek.

2

Kelt, 2006. május 16. kedd, 11:26 (#)

Azért a legszebb mégis ez a mondat:
"A részvételi díj magában foglalja még az előadások látogatását, az ebédet és a kávészüneteket."

Érzem benne, hogy drága az időm.

3

mr m, 2006. május 16. kedd, 11:28 (#)

pedig mekkora lenne, ha a szünetért külön kéne fizetni ;)

4

nightw, 2006. május 16. kedd, 12:13 (#)

Meglepi. Azt hittem, hogy vezérigazgató csak öltönyös juppi f*szkalapokból lehet, akiknek maximum az üzletről van némi fogalma. Simó mintha tudna valamit. Ráadásul mintha alkalmas lenne a címre, amit betölt. Nem hittem volna, hogy a "mainstream"-ben és a "nagy"-ban még van kellemes meglepetés. iWiW szerintem visszajátssza a pénzt, ha nem buknak be hirtelen a stabilitás miatt. De persze nem vagyok jós. :D A Symposiummal kapcsolatban pedig inkább sessel értek egyet. Szerintem nem számít, hogy "felül" kik és miről beszélnek. "Alul" a záratlan tagek akkor is maradnak. De nem számít, hogy lesz-e robbanás. Előbb-utóbb úgyis megváltozik a dolog, legfeljebb lassan és szakaszosan vonszolva maga után mindenkit.

5

Adi, 2006. május 16. kedd, 13:25 (#)

Az egészet hiteltelenné teszi az, hogy György Péterrel indul. Nem tudom, hogy pontosan hol olvastam (a Matula olvasói levelek rovatára tippelek), hogy ez az egész ország még rettenetesen feudális. Hát itt ez "csodálatosan" visszaköszön, régi arcokkal tele minden, akik természetesen ehhez is értenek.

Ugyanolyan szánalmas, mint a magyar könnyűzene.

Tisztelet persze a kivételnek (Bodó Balázs és Grin).

6

ses, 2006. május 16. kedd, 14:38 (#)

nightw (4), érdekelne, hogy szerinted hogyan "játszik vissza" az iwiw egymilliárdot. hogyan?

7

Nikita, 2006. május 16. kedd, 18:23 (#)

5. Nem értem, hogy egy megnyitó miért tenné az egész rendezvényt hiteltelenné. Szerinted az előadók nem revelánsak a témákban? György Péter személye ekkora ráhatással lenne mindegyik előadásra, avagy tőle már nem is ér semmit az egész symposium?

Molnár Rita, a rendezvény szervezője

8

pollner, 2006. május 16. kedd, 18:33 (#)

4. "öltönyös f*kapal" előítéletmentessége igen imponáló. Azt hiszem, újradefiniáltad a webkettest...

9

Molnár Rita, 2006. május 16. kedd, 18:44 (#)

2: Értsd ezalatt azt, h a többi konferenciákhoz képest a jegyárat igen alacsonyra vettem, és ebben még benne van az egész napos kévé és üditőitalfogyasztás.
Azt hittem egyértelmű.

10

eszpee, 2006. május 16. kedd, 18:51 (#)

Rita, nem tudom, szerintem a 8K is elég drága. Ennyi támogatóval a konferencia háta mögött őszintén nem hiszem, hogy ne lehetett volna ingyen kihozni.

Ott volt például a Perl konferencia nemrég ( http://perl.conf.hu/wiki/2005 ), nagyágyú külföldi vendégekkel, profin szervezve, korrekt wikis oldallal - bár kaja nélkül - teljesen ingyen.

Nem tudtatok volna "light" jegyeket biztosítani esetleg? Biztos sokakat érdekelne a dolog "egész napos kávé és üdítőitalfogyasztás" nélkül, mert nem azért mennének.

Ha csak nem az a belépő szerepe, hogy szűrje a népet...

11

pollner, 2006. május 16. kedd, 19:29 (#)

Meg az októberi Reaktivizmus is igyesnes volt - nagyon nagy nevekkel. (Ez talán hasonó nagyságrend. A Perl talán nagyobb rendezvény.)

12

nightw, 2006. május 16. kedd, 19:31 (#)

ses (6), mondjuk nem azt mondtam, hogy gyorsan. De szerinted ha nem durran ki a lufi, akkor vetekedhet index-el, az origo-val vagy bármelyik hazai "naggyal"? Ha igen, akkor szerinted mennyi idő alatt termel ki 1000 millió forintnyi bevételt? Nem akarok mélyre menni a számokban. Simónak igaza van. A potencia a kulcsszó meg a nyitottság. Szóval, ha iwiw mégis..., akkor ne maradjanak le róla. Én hiszek benne, hogy iwiw-ben van ennyi.

13

eszpee, 2006. május 16. kedd, 19:32 (#)

A Perl sokkal kisebb rendezvény volt, egy középiskolában, lelkes amatőrök által szervezve. A Reaktivizmuson sajnos nem voltam.

14

Molnár Rita, 2006. május 16. kedd, 19:40 (#)

10: egyetlen támogató van, a T-online. A többi médiatámogató, azaz hirdeti a rendezvényt, de nem fizet. Ha ingyenessé tenném, akkor 2 hónapig én is ingyen dolgoztam, de misszionárius nem vagyok. értsd: ebből élek.

Ha meghirdettem volna fogyasztás nélkül ingyenessé, akkor mindenki azt választaná.

A konferenciajegyárak ott kezdődnek, h 17.000 ft. Lásd pl internet hungary egy napos jegyárát. És az övék se drága, miköuzben elöntik őket az anyagi támogatói szponzorok. De egy sima egy npaos rendezvényért is gyakran elkérnek 70-80 ezret. Sőt, általában ez az átlagár.

Nem tudom olcsóbban kihozni. Költségek vannak a rendezvénnyel, amik jelentősek. A perl konferenciának azonban bőven voltka anyagi támogatói, amik nekem nincsennek. Volt már rendezvényem teljesne ingyen, etetéssel és itatássla, de a támogatók standjaitól alig fértek a vendégek.

Ez van. A másodikra remélem több cég fog mögém állni, és akkor mehet sokkal olcsóbban, vagy akár ingyen is.

15

ses, 2006. május 16. kedd, 19:46 (#)

nightw (12), köszi a választ. tehát, ha jól értem, azt mondod: lassan, hirdetésből.

meglehet. én nem látom, hogy miért mennék az iwiwre annyiszor, mint az indexre - már, ha oda mennék :) - de ebből persze nem lehet kiindulni.

kevésbé vagyok optimista, mint te, jelenleg ennyit tudunk. a valóságot meg majd meglátjuk.

16

eszpee, 2006. május 16. kedd, 19:52 (#)

A Perl konferenciától tök szívesen vennék számokat, csodálkoznék, ha hatalmas összegek lennének. De ott például - hoppá, web2! - a közönség is licitálhatott ajándékokra, könyvekre a konferencia végén, így összedobva a következő árának egy részét.

"Ha meghirdettem volna fogyasztás nélkül ingyenessé, akkor mindenki azt választaná." - és ha önköltségi áron hirdetnéd meg a fogyasztás nélkülit? Gondolom a nyolcezerből lejönne még, ha levonod az ételt italt.

IH: ha egy web2 konferencia az IH-hoz képest határozza meg magát - nem negatív előjellel - az régen gáz szerintem.

Ebből élsz: ez korrekt, őszinte. Sok sikert, komolyan.

17

Bártházi András, 2006. május 16. kedd, 20:06 (#)

Sziasztok! A szimpózium/konferencia ötletete kúl, gratulálok hozzá. Én (pedig Perl/Web konf. szervező vagyok... ;) elfogadhatónak tartom a belépő árát, szerintem teljesen korrekt. Szerintem jobban járunk, ha a hazai konferenciákat nem amatőrök szervezik (értsd: szervezésükért pénzt nem kapnak, nem pedig a minőségről szólva), mivel hosszabb távon fenntarthatóak lesznek.

18

pollner, 2006. május 16. kedd, 20:15 (#)

Talán szerencsésebb lett volna, ha "alulról-belülről" szerveződik ez a konf. Vagy nincs közöttünk jó szervező, vagy félt mindenki, hogy valamelyik "webkettes klub" ráül a rendezvényre (tudjuk, voltak próbálkozások) + valahogy senki sem akart ingyen dolgozni. (Egyébként is jobb így, tartani a kellő távolságot és távolról okosakat mondani. (Ez persze rám is vonatkozik, bár én csak szinte érintőlegesen, a médiakettesben vagyok érdekelt. - Erről jut eszembe: Valódi hazai 2.0-as figurákból kihozható egy ilyen rendezvény?

19

Nikita, 2006. május 16. kedd, 20:16 (#)

16: A fogyasztás a konferenciajegy fele. Ehhez még hozzájön a terem technikai és rezsi költségei. Ehhez hozzá jön még az előadóknak és vitázóknak járó ajándék, mert ha már ingyen ad elő, legalább kapjon valamit emlékbe. Ki kell fizetni a hostesseket, a moderátorokat. És, uhh, nem sorolom, hogy még milyen költségei lesznek. Ez van beépítve a jegyárba. És ott az eddig két havi nap 8-12 óra meló a rnedezvény miatt, ugyanis MINDENT egyedül csinálok. Nos akkor szerinted mennyi marad a 8.000 Ft-ból nekem? A válasz: arra az összegre, amit gondolsz, azt felezd meg. Ez az én "hasznom". Őszintén és reménykedve bízom abban, h annyi megmarad, amiből a két hónapi rezsiköltségemet kifizethetem. Ez egy befektetés, az első mindig nehéz. Ne várjátok, hogy ingyen legyen. Vagyis lehet ingyen, de akkor csinálja meg más.

20

Nikita, 2006. május 16. kedd, 20:33 (#)

18:Szerencsésebb lett volna, ha belülről szerveződik? Válasz:nem!
Doransky megpróbálta fél éve, belebukott. ("nem megyek el blogter rendezvényre). Blumi is elvérzett. És még jópáran.

Az én kezdeményezésemet azért üdvözölték, mert pont, hogy külső és független konferenciaszervező cég vagyok.

8 éve ezzel foglalkozom, talán már szereztem némi tapasztalatot. Ha belülről szervezik, akkor mindig ott van az elfogultság. Azt hiszem ebben a programban ez nem nyilvánul meg.

Az iwiw előadásra eredetileg még a Cseh Gabit kértem fel, akkor még az iwiwé volt az iwiw. Közben t-online megvette, iwiw előadást nem akartam kiejteni, így belépett a t-online. És megtámogatta. Amiért megvallom hálás vagyok, különben mondhattam volna le az egészet. A jegybevétel lutri. Remélem sokan el fognak jönni, de lehet, h csak ötvenen fogunk bennt ülni.

21

eszpee, 2006. május 16. kedd, 20:40 (#)

Nikita, én komolyan drukkolok, csak a potenciális résztvevők szempontjából találtam kicsit cinkesnek a nyolcezres belépőt.

22

Nikita, 2006. május 16. kedd, 20:51 (#)

21: ha a netert.hu oldalán jelentkezik valaki és magánszemély az illető (nem cég), akkor 5500 Ft-ért vehet jegyet előre átutalva a pénzt.

23

Nikita, 2006. május 16. kedd, 20:56 (#)

21:hallom külföldön leszel, emiatt nem jössz. Sajnálom.

24

Jano, 2006. május 16. kedd, 21:13 (#)

Hat Web 2.0-nak nevezni egy kicsit nagyzolas! Blog-iWiw-Wiki. Ez csak resze. Nagyon kis resze.

25

Nikita, 2006. május 16. kedd, 21:39 (#)

24:blogok, iwiw, creative commons, wikipédia

mit hiányolsz még a rendezvényből? Milyen témákról kellett volna még beszélnünk?

26

pollner, 2006. május 16. kedd, 22:08 (#)

Re: 20. Alulról / belülről jövő összefogásra gondolok, nem arra, hogy valamelyik (belső) érdekcsoport megpróbál ráülni. A szakmai és szevező munkát meg egyébként is egészséges szétválasztani.
Az összefogáson alapuló izé nem jött össze, korábbi hozzászólásom marad elméleti "ha". (Egyébként nem a pénz a lényeg. A GB tavaly nem került semmibe, mégis általános volt a fikázás - miközben azóta sem vágott bele senki valami "tökéletesebbe."

27

Jano, 2006. május 16. kedd, 22:24 (#)

Nikita: Pl

a) webalkalmazasok
b) Ajax illetve egyeb technikai megoldasok amik a felhasznaloi elmenyt javitottak
c) RSS: mint ami egyreszt lehetoveteszi, hogy irdatlan mennyisegu forrast kovessen az ember, masreszt a tartalom immar megjelenhet a bongeszo programon kivul is
d) Podcast(, Videocast) egyreszt a blogokhoz kapcsolhatoan mint tartalom eloallitas, masreszt viszont megintcsak a bongeszon kivuli, sot szamitogepen kivuli tartalom eleres.
e) Szolgaltatasok, tartalmak ujra felhasznalasanak lehetosege, API-k lasd: GoogleMap, vagy flickr-blog osszekapcsolas stb.

28

Bártházi András, 2006. május 16. kedd, 22:36 (#)

Valami ilyesmit hiányoltam én is (http://weblabor.hu/blog/20060516/web20symposium)"és a fejlesztők hol vannak?" kérdésemmel (vagyis egy kicsit technikaibb vonal is lehetett volna, konkrét technika nélkül persze), de szerintem így is szép a program, és nem baj, hogy nem zsúfoltabb, hosszabb.

29

prospero, 2006. május 16. kedd, 22:48 (#)

nemtom Nyikita, mi is megtámogattuk volna... a HVG Golden Blogot is támogattuk, meg lesz egy-két szakmai rendezvény, ahol eleve számítanak a szakmai dolgainkra

szerintem egy kicsit jobban kéne hinned a pionírokban és tőlük kellene érdeklődni egy új szakmáról. szerintem jó ügyhöz mindig lehet klassz pénzeket szerezni, egyébként drukkolok Neked és a magunk részéről veszünk jegyeket, többet is. legalább ezzel segítsünk, hajrá!!

30

Jano, 2006. május 17. szerda, 01:45 (#)

Nem tudom, hogy terveztek-e hang vagy video felvetelt az esemenyrol, de hang felvetel azert minimum legyen hiszen az minimalis koltseggel rogzitheto. Persze csak ha van olyan terv, hogy kesobb elerheto lesz nagy kozonsegnek is.

31

Nikita, 2006. május 17. szerda, 07:34 (#)

27: Jövőre, akkor már úgy is két napos lesz!

32

Nikita, 2006. május 17. szerda, 07:36 (#)

27: már így is alig fért bele egy napba a rendezvény.

33

Nikita, 2006. május 17. szerda, 07:39 (#)

29:Nem tudom ki vagy, Blogter? Ha igen, akkor megkeretelek titeket és nem támogattatok meg.

Továbbá ez a rendezvény első, se én se más nem csinált még ilyet. Az első mindig a legnehezebb. A másodiknál nem fogok aggódni anyagi tekintetben sem.

Ja és hidd el, MINDENKIT megkerestem, aki ebben a szakmában érdekelt, tehát potenciális anyagi támogató lehet.

34

Nikita, 2006. május 17. szerda, 07:48 (#)

30: Videó lesz, a rendezvény után egy héttel elérhető lesz a honlapomon. De minden előadásból 5 perc és minden vitából 10 percet lehet csak majd letölteni.

35

eszpee, 2006. május 17. szerda, 08:22 (#)

Nikita, miért a korlátozás?

36

Jano, 2006. május 17. szerda, 09:56 (#)

Uh, 5 es 10perc? Az meg mire jo?
Tobb temahoz nem feltetlenul kell tobb nap, tobb eloadast szoktak parhuzamosan is tartani. Pl. Webkonferencia.

37

Nikita, 2006. május 17. szerda, 11:23 (#)

Nem akartam párhuzamos szekcióüléseket. Annak örüljetek, ami van, és ne azt keressétek, h mi nincs. :-)

Mert ha felteszem az egészet, akkor nem jönnek el, hanem majd utánba letöltik a netről.

38

Adi, 2006. május 17. szerda, 11:34 (#)

Rita: úgy tűnik, hogy nem fogalmaztam akkor megfelelően, de most tisztázom: György Péter egy fogalom. Azért őt emeltem ki, mert a leginkább megtestesíti a résztvevők közül azt, amit utána írtam.

Ebben az országban számos területen föllelhető ez a jelenség, nevezzük mostantól györgypéterizmusnak. Valaki, valamilyen területen (tanszék-, vagy irodaszerte, ha gonosz akarok lenni) elismerést érdemlőt alkotott. Ettől eltölti a büszkeség, dagad a keble. A tisztánlátása lassan a múlt ködébe vész, úgy érzi magáról, hogy mindenhez ért, mindenbe beleszól, mindenhez hozzászól, mindenről megvan a saját véleménye. Ez utóbbi természetesen nem gond, a baj ott van, hogy ezt hangoztatja is. Pedig nem ért hozzá, csak a régen megszerzett babérjain ül.

Meghívják rendezvényekre, "okos" beszédeket tartani. Ezáltal a követői szemében az ázsiója csak nő, de aki tisztán lát, az vagy röhög rajta, vagy a fejét fogja kétségbeesésében.

Az igazi probléma viszont nem itt bújik a györgypéterizmusban! A gond ott van, hogy egy idő után ez az egész rendszer betokosodik. Újak nem jöhetnek friss gondolatokkal, mert ha a "gurunak" ellentmondanak, akkor a követők hada rögvest hülyének nézi őket.

Pedig a web 2.0 tudtommal részben (vagy leginkább?) arról is szól, hogy a blogokkal és a fórumokkal a kisember is szóhoz juthat. Bárki publikálhat. Grandiózus anyagi erőforrások nélkül fölbukkanhatnak VALÓDI tehetségek a semmiből (lásd a Sesblog, nyal-nyal :))).

Ezt viszont egy megmerevedett, betokosodott - hogy idézzem újra a föntit -, feudális rendszer nem tudja kezelni.

Bodó Balázst és Grint azért emeltem ki, mint pozitív ellenpéldát, mert ők ténylegesen egy-egy "grassroot-effort" keretében indították el azt, amiért ide is meghívtátok őket.


Ahogy látom, ez nem csak nekem tűnt föl, mert Pollner is a 26-os hozzászólásban futólag említi ezt.


Végezetül kettő szánalmas dolgot emelnék még ki:
- az 5/10 perces letöltehető videón el kellene gondolkodni a podcasting korában
- a meghívott (mainstream) médiához valahogyan köthető személyek között egyetlen olyan újságírót, vagy lapigazgatót, illetve esztétát nem látok, aki jobboldali/nemzeti médiumban publikálna. Ez a fönt leírt belterjességet csak tovább erősíti.

39

nzanga mobutu junior, 2006. május 17. szerda, 11:41 (#)

mnl trckbck s.k.
http://re.blog.hu/2006/05/17/konferencia0_0

40

prospero, 2006. május 17. szerda, 12:12 (#)

Adihoz --- Dévényi István, szakújságíró ért a webhez és a Heti Válasznál publikál rendszeresen, javaslom

41

Jano, 2006. május 17. szerda, 12:54 (#)

Nikita: Orolunk, hogy van, csak vedd visszajelzesnek, hogy mit is szeretne(n)k latni. Pl nekem ki maradnak azok a temak amik jobban erdekelnek igy nem megyek el. Nevjegykartya csere meg nem erdekel.

42

Adi, 2006. május 17. szerda, 13:47 (#)

Prospero: s hol láthatom a listában Dévényi nevét? Mert én nem fedeztem föl. Nem azért írtam be egyébként ezt a költői kérdést, mert hiányom van jobboldali újságírókból, csak megjegyeztem, mint a györgypéterizmus velejáróját.

Dévényiről amúgy az utolsó emlékem az valahogy a '90-es évek végéből, hogy e-mailben több emberrel együtt meginterjúvolt engem is (talán linuxos listákról szedett össze, passz, a téma már nem ugrik be), majd megjelent tőle egy jószándékú, de szakmailag elég pontatlan cikk a Magyar Nemzetben. Hogy azóta hova fejlődött, azt nem tudom.

Mobutu: a re.blogos postot köszi, szétröhögtem magamat rajta, nagyon találó. :D

43

pollner, 2006. május 17. szerda, 14:23 (#)

Szerintem az egész vita oka, hogy az (offline) konferencia, mint olyan tipikusan 1.0-s esemény, vagyis felesleges azt várni tőle, hogy megragadja a web2.0. lényegét (amit eggyébként még a legtöbben a weben is csak kergetnek.) [Ennek megfelelően a szintén 1.0-ás honlap tökéletesen illeszkedik a rendezvényhez.]
nzanga koléga szerintem tökéletesen megragadta a dolog lényegét (és még szórakoztató is volt).

44

Nikita, 2006. május 17. szerda, 20:17 (#)

41. Akkor várunk jövőre a II. Web 2.0 Symposiumon. Az majd két napos lesz, és biztos találsz majd olyan témát, ami téged is érdekelhet, ha már a blogok, és a többii téma nem érdekel.

45

Nikita, 2006. május 17. szerda, 21:05 (#)

43. jövő héttől lesz hivatalos blogja a rendezvénynek. A honlapomon el lesz helyezve a link is. Ennyit tehettem a 2.0-ás honlaposítás érdekében...

46

ern0, 2006. május 18. csütörtök, 23:55 (#)

Az nagyon hülyén venné ki magát, ha a konferencia egész anyaga zsebdiktafonos minőségben jelenne meg freeweb site-okon.

Annál már csak az 5 perces összefoglalós megoldás lenne rosszabb.

Na jó, ingyen többet nem.

47

Nikita, 2006. május 19. péntek, 11:36 (#)

Fényképek lesznek fenn, azt megigérhetem. Akit meg érdekel a rendezvény, az ne a videora várjon, hanem jöjjön el és hallgassa meg.

48

Boca, 2006. május 19. péntek, 12:33 (#)

"Ha meghirdettem volna fogyasztás nélkül ingyenessé, akkor mindenki azt választaná."

És ez miért lett volna baj?
Ha a belépő fele a kaja, akkor az egy drága kaja.
A belépőre is lehet mondani, h nem drága, a levezetés biztosan korrekt, ennyire jön ki. Viszont ettől még sok potenciális érdeklődőnek sok. A kereslet és kínálat nem ott találkozik, ahol szakmailag ideális lenne.
A Perl konferenciára 3-an mentek volna el hasonló árak esetén.

49

Nikita, 2006. május 20. szombat, 21:19 (#)

"A Perl konferenciára 3-an mentek volna el hasonló árak esetén.
"

a web 2 sympre már jóval tőbben jelentkeztek, mint hárman :-))

50

Boca, 2006. május 21. vasárnap, 23:20 (#)

Nikita, ez azt mutatja, h a web2es konfra nagyobb a fizetőképes kereslet, ami nem meglepő, de azért valószínűsíthető, h inkább elitklub lesz belőle, mint szakmai konferencia. Valamint a techie rész lemaradását már mások is megemlítették. De jó, rendben, ha csak ennyi hibája lesz egy 1. konferenciának, akkor elmegy.

51

Nikita, 2006. május 22. hétfő, 19:56 (#)

Lesz/van wifi a teremben és az aulában is.

52

Nikita, 2006. május 22. hétfő, 20:00 (#)

50: pont ez a lényeg! Ez nem konferencia, hanem symposium. Ha konferencia lenne, akor nem maradt volna ki semmi. De csak egy symposium, egy napos. Huu, ezt már annyiszor leírtam, de látom nehéz megérteni :-)

Ha majd konferencia lesz, akkor majd lerakom vidékre. Kétszer/háromszor ennyi lesz rá a jegy, pluszban lehet majd szállást is fizetni és vacsorát. Remek lesz. És majd kapom ujra a megjegyzéseket, h miért nem hozom ki ingyen a két napot szállással és étkezéssel :-))

Holnap megyek Media Hungariára, csak a keddi napra. Csodás 48 ezer forintos napijegyárral.

Ja és a Blogteren, aki ott blogol kérhet ingyen jegyet.

53

ses, 2006. május 23. kedd, 00:00 (#)

Olvasók, aki velem együtt nem biztos abban, hogy szike nélkül is vágja a különbséget a konferencia és a symposium között, az hallgasson minket a rádióban most szerdán délelőtt, ahol eszpeevel többek között ezt a kérdést is nekiszegezzük Nikitának!

Ez volt a reklám, stúdió.

54

Boca, 2006. május 23. kedd, 13:19 (#)

Az jó, ha megbeszélitek, mert szőröstalpú vagyok és nem voltam tisztában a különbséggel, bocs.

55

Grobo, 2006. május 30. kedd, 21:26 (#)

Hello mindenkinek!Hello Nikta!
Én mondjuk tegnap este kaptam a hírt Petényi Márktól hogy egyáltalán volt ilyen...dehát ez van...lemaradtam, mivel nem szoktam bloggolni,(majd ezek után többet nézek blogok felé)hanem Sg-zek, meg nemzetet olvasok...stb!Így ezek után ma minden helyen végigolvastam mit írnak az emberek erről az egészről,meg hogy mik voltak meg ilyenek...kíváncsi voltam...és véleményt se szerettem volna elhamarkodottan úgy alkotni hogy nem is tudom mi van..tehát rászántam egy délutánt(talán meg is érte)
Van néhány észrevételem Nikitának:
-szerintem nagyon jó a kezdeményezés, jó az ötlet, csak szerintem jobb lett volna több szakmai embert is belevonni a dologba, szervezésbe mert egyrészt nem lett volna annyi munkád vele, meg másrészt vannalk akik minden nap a neten dolgoznak(designerek, programozók, bloggerek...stb..stb)és lett volna még embereknek ötletük az biztos!
-kicsit hivalkodó a t-comos dolog...mertugye jobb lett volna vmi független helyen csinálni, deh persze gondolom jelenleg a pénzkérédés nagy szerepet játszott(én is szoktam rendezni különféle rendezvényeket, és elhiszem hogy pénz nélkül nehéz!), de a jövőbe jó lenne vmi független helyen csinálni, mert a T-com így is lassan felzabálja a hazai szolgáltatói piacot és ő diktál akármennyire is burkoltan csinálja(vagy nem)!
-sokan emlegették hogy nem volt techről szó!hát ezt én is felemlegetném, jó lenne egy kicsit a webes alkalmazásokról hallani(ezt is olvastam valakitől és milyen igaza van!)...a magyarországon még nem igazán ismeretes technológiákról...
pl meg lehet nézni 100 emberkéből hányan tudják mi az a Coldfusion?mire jó?jó egyáltalán vmire?
szóval egyeseknek bármennyire is nem tetszik a Mm(főleg hogy mostmár adobe:-)) azért érdemes lett volna róla beszélni...deh persze még sokmindenről...
-és jó lenne ha legközelebb tényleg vmi jobboldali helyen is publikálod a dolgot, mer egy népszabadsággal a hátad megett nem mindenki(sőt senki) se gondolja hogy független a dolog...és nem hinnám hogy a Magyar Nemzet nemet mondott volna...(ha igen, akkor legközebb szólj előtte, szívesen segítek, hátha tudok vmit tenni...)
- és végül habár mostanság nagyon nagyon nagyon nagy számban elfordulnak a blogok a neten, ettől függetlenül jó lett volna más megoldásokról is hallani mint a blogok,meg iwiw, meg ilyenek...mert ugye van más világ is(had ne soroljam)
-és fel lehetne venni az egészet majd utána feltenni ismeretetőt egy oldalra (5-10 perceket)és akit érdekel, meg aki nem tudott eljutni az adott rendezvényre az meg megveheti dvd-n(persze azért árügyileg ne 15ezer legyen egy dvd:D)

Mindent összefoglalva szerintem jó volt(lehetett) ez rendezvény...itt jegyzem meg hogy a névválasztás szerintem korrekt..bár mindenkinek más tetszik, ígyaztán nem lehet mindenki kedvére tenni!
Tehát így tovább!Remélem folytatódik, és a következőn én is ott lehetek!(ha időbe megtudom!)Sok sikert!

UI: a kritikák kifejezetten építő jellegűen íródtak(saját és olvasott vélemények alapján)!!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork