Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Google Checkout

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. június 29. csütörtök, 19:02 | 24 hozzászólás

Google CheckoutNa, itt a Google Checkout, ami az előzetes hírekkel szemben nem pont az lett, mint amire a közösség számított - néhányan elég csalódottak is emiatt. Hja, a pofátlan felhasználók, ha csak csöpög az információ, mindig jobbat álmodnak, mint ami lesz. A demó alapján röviden arról van szó, hogy egy központi helyen (persze a Googlenél) tárolt account infókkal vásárolhatunk majd ezer meg egy kereskedőnél - így nem kell újra meg újra megadni adatokat, és elkerülhető az alapvető gyanakvás minden garázsboltnál - már persze azoknak, akik bíznak a Google-ben.

Nekem első ránézésre win-win szituációnak tűnik: jó a kereskedőnek, mert több ügyfele lehet ezáltal; jó a vásárlónak, mert lásd fent; és persze evidens módon jó a Google-nek világuralmi tervei megvalósításához. Úgy tűnik a befektetőkenek is tetszik - kivéve NagyGa1 törzsolvasónkat, hehe -, május óta nem volt ilyen magasan a részvény.

Update: további pro és kontra érvek a használathoz - köszi HH.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (24)

1

inti, 2006. június 29. csütörtök, 19:35 (#)

Remélem senki nem gondolja, hogy ez valami új dolog. Én maradok a PayPal-nél.

Egy dolgot viszont mindenképp a Google javára írnék, míg egy jól ismert rózsaszín betű megvette volna a PayPal-t, és alá írta volna, hogy "powered by", addig a Google maga írja meg ezeket.

2

Megmondo, 2006. június 29. csütörtök, 20:18 (#)

Azt azért illene megemlíteni, hogy ez SE ahogy a PayPal SE működik hazánkból, sokra megyünk vele :-S

3

Author Profile Page eszpee, 2006. június 29. csütörtök, 20:47 (#)

Megmondo, persze, de azért nézhetünk néha kifele is. Egyébként úgy emlékszem egy ideje a PayPal nyitott az ugarra, fizetésre mintha már lehetne használni, de pénzt nem fogadhatsz rajta.

4

Boca, 2006. június 29. csütörtök, 20:49 (#)

Akkor legalább indulhat a verseny, melyik lesz hamarabb elérhető tőlünk.

5

Author Profile Page eszpee, 2006. június 29. csütörtök, 20:53 (#)

Megmondo, ezt a SE-t mire alapozod? Én simán eljutottam a kártyaszám-megadásig, csak nem volt kedvem kitölteni, de az országlistából is választható Hungary. Te továbbmentél, és ott van buktató?

6

Agent Bauer, 2006. június 29. csütörtök, 22:48 (#)

Paypal-lal lehet fizetni, én már vettem ezt-azt ebay-ről, fogadni nem tudsz pénzt, eladni még mindig lehet a Vaterán emiatt.

7

PayPal, 2006. június 29. csütörtök, 22:53 (#)

Fizetni már vagy fél éve itthonról is lehet a PayPallel. Pénzt fogadni nem.
Én örülök, hogy konkurenciája lett, és bízom a jobb használhatóságban.

8

til, 2006. június 29. csütörtök, 22:58 (#)

Moneybookers-el lehet küldeni, fogadni, forintban, euróban, satöbbiben. Kirakod az oldaladra hogy iksz@ipszilon.tld emailcimre kuldjetek a penzt, user belep a moneybookers-en, beírja az email cimet meg az osszeget es azonnal ott is van a kis szamladon. \o/

9

Megmondo, 2006. június 29. csütörtök, 23:01 (#)

Sziasztok!

En arra gondoltam, hogy a boltok oldalarol nezve nem segit minket magyarokat, mert egyiket se tudjak a hazai boltosok igenybe venni. Vannak persze megoldasok, csak baromi dragan :( Kulfoldon ez eddig is meg volt oldva, meg egy alternativa nekik, nekunk meg meg egy ujabb ceg, aki -remeljuk- majd talan valamikor nyit hazank fele is. (Remelhetoleg minel elobb.)

10

Kris, 2006. június 30. péntek, 02:20 (#)

Én regisztráltam, eddig úgy néz ki, hogy működik, viszont kérdezés nélkül leemeltek 226.05 Huf-ot a számlámról, pedig nem is vettem semmit. Történt ez mással is? Nem nagy összeg, de nagyon nem szeretem, ha valaki csak úgy lenyúlja a pénzemet, akármennyiről is van szó. A Paypal-nal is leemelnek egy kis összeget regisztráció után, de ők legalább szólnak, hogy figyeld a számládat és nyugi...

11

inti, 2006. június 30. péntek, 02:45 (#)

Kris: ez nagyjából egy dollár, valószínűleg nem olvastál el valami regisztrációval kapcsolatos apróbetűt.

PayPal-en ha Verified, azaz hitelesített, megbízható ügyfél akarsz lenni, levesznek tőled kb 1 eurót, és a tranzakció azonosítót, ami megjelenik az egyenlegközlőben vissza kell írni az oldalon. Lehet ez is valami ilyesmi.

Én is már vagy fél éve vásárolgatok mindenfélét Amazonról, eBay-ről PayPal-lel.

12

Author Profile Page NagyGa1, 2006. június 30. péntek, 03:12 (#)

:)
Most akár még mehet is, sőt...

13

Author Profile Page NagyGa1, 2006. június 30. péntek, 03:20 (#)

Egyébként meg lerombolnifelszántanisóvalbehinteni!

14

, 2006. június 30. péntek, 08:44 (#)

aki nagyon akart, eddig is vasarolt, csak ra kellett vennie az eladot hogy paypal helyett bidpay-t hasznaljanak a tranzakciohoz... persze ez nem megy mindig siman, de ismerosomnek nem egyszer sikerult nemcsak ezt elerni, hanem pl hogy europaba is postazzak az arut.

15

nevem, 2006. június 30. péntek, 08:46 (#)

Az egy dollárt a kártyaellenőrzés céljából szokták befoglalni, de nem terhelik. Vagyis egy idő után eltűnik a zárolás, a dollár visszakerül a látra szóló egyenlegbe.

16

nevem, 2006. június 30. péntek, 08:48 (#)

A Bidpay már nem működik. Egy ideig egyáltalán nem, mostanában pedig csak US eladók számára.

17

nevem, 2006. június 30. péntek, 08:50 (#)

A Paypal verifájolós 1 eurót valóban terhelik, de aztán az első fizetéskor jóváírják.

18

Komplikato, 2006. június 30. péntek, 11:24 (#)

Ráadásul az 1 dollás/euro levonás csak akkor van, ha kibővített accountot csinál valaki, magyarán ha azt szeretné, hogy 100 euronál nagyobb össszegben is tudjon vásárolgatni.
Viszont sok olyan sztorit hallottam, hogy vásárláskor sz*rakodtak a magyar accountokkal. Nekem speciel valamiért zárolták véglegesen az Accountomat, és ki se tudom deríteni miért. (Vásárolni 1x se sikerült még vele.)
Éppen ezért engem érdekelne ez a Google Checkot, feltéva ha nem bonyolítják ennyire túl, csak hát mikor lesz belőle európai verzsön?

19

Petyo, 2006. június 30. péntek, 11:50 (#)

Én tív éve próbálok eladni PayPallel, de eddig nem jött össze nekik, hogy vállalják a magyarokat. Szerintem a PayPal szíjjon gázt.

20

Kris, 2006. július 1. szombat, 11:50 (#)

Engem igazából az zavar, hogy az 1 dolláros levonást nem kommunikálták le sehol. (jó bevallom nem olvastam el mindent, de azért átnéztem mégegyszer a faq-ot, meg magát az oldalt és sehol egy szó, hogy semmi gond le fogjuk vonni. A paypal-nál ez a folyamat pontosan le van írva, nem tudod kikerülni a figyelmeztetést.
Mindegy én drukkolok a google-nak, egy kis verseny sosem árt, már csak azt kéne megoldaniuk, hogy az emberek egymásnak is küldhessenek pénzt

21

Author Profile Page BufferTly, 2006. július 2. vasárnap, 07:12 (#)

miért kell tudni egymásnak pénzt küldeni ezen a rendszseren keresztül? az elvileg megoldható a saját bankommal is. (lehet hogy idióta kérdésnek tűnik, azért van, mert tudatlan vagyok a paypal-os rendzerekben)

22

Kris, 2006. július 2. vasárnap, 13:41 (#)

Azért lenne jó, mert így magánszemélyek is könnyebben adhatnának-vehetnének dolgokat az interneten (pl.. az ebayen) Sajnos a paypal magyar ügyfélnek még nem engdélyezi a pénz fogadását, csak a küldését...

23

Tschöppy, 2006. július 3. hétfő, 11:41 (#)

BufferTly:

Azért, mert nemzetközi átutalásnál magánszemélyeknél néhányszáz forinttól akár ezer forint fölé is mehet a tranzakció díja, míg paypallel ingyenes a tranzakció, max. annyi a költség, amíg az interneten használt, amúgy üres számládra átutalod a bankszámládról a küldeni kívánt összeget (már ha ilyen megoldással dolgozol, ugye).

24

Balázsi Györgyné, 2009. december 20. vasárnap, 17:44 (#)

A Google csödbe van,nekem 3 hónapja 1 centet sem fizet pedig nem 100 dollárról van szó,részletekbe akar fizetni,és közben én dolgozzak neki azért a pénzért amit már egyszer megkerestem még egy évig ingyen,mert a kifizetés valós idöpontja óta eltelt 3hónapot is napi 16-20órába dolgoztatták velem végig.Most azzal zsarolnak,ha nem látom el azokat a feledatokat,akiket ök rám eröszakolnak nem fizetnek ki,tehát még egy évig végezzem el 10 ember munkáját,hogy a már egyszer megkeresett pénzemhez jussak!Ti nem ugy hallottátok,hogy a rabszolgaságot eltörölték még az USA-ba is?Vigyázzatok,ne dolgozzatok ezeknek a mocskoknak,csak a munka kell,fizetni nem fizetnek!A Youtube,Yahoo ugyanez!!!!!!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork