Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Internet Explorer for Linux

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. július 4. kedd, 08:47 | 13 hozzászólás

Bár nem teszteltem, de igéretesen hangzik: egy csapásra rögtön három IE verziót telepíthetünk Linuxra. Értelemszerűen nem az egyébként simán elérhető Firefox vagy Opera kiváltása a cél, hanem az, hogy egyszerűen tesztelhetőek legyenek a Linuxon fejlesztett oldalak a többség által használt böngészőben is. Van valaki, aki kipróbálta? Nálam csak karakteres Linuxok vannak a közelben.
(Forrás: MondayByNoon via Digg)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (13)

1

robi, 2006. július 4. kedd, 09:02 (#)

Kicsit másképpen (nem ezzel a scriptel, és nem wineal, és nem három csak egy IE-vel), de én használtam sokat linux alatt IE-t. CrossoverOffice a kulcsszó, és simán működik nagyjából minden windowsos program linux alatt.

Sőt, mivel utálom az openoffice-t ezért az MS Office-omat használtam linux alatt. A fájl társítások is simán mentek (ha levelezőben köldtek doc-ot, rákattintottam és elindult a word).

2

Author Profile Page eszpee, 2006. július 4. kedd, 09:08 (#)

robi, próbáltál mondjuk dreamweavert ésvagy photoshop CS2-t futtatni? Lehet, hogy itt az idő a váltásra? :)

3

Hubi, 2006. július 4. kedd, 09:19 (#)

Én tesztelésre használom ezt a három az egyben csomagot és eddig bejött. Még kevesebb macera volt telepíteni, mint Crossover alá.
Dreamweaver többé-kevésbé fut Crossover alatt,de voltak vele problémáim. PS esetén a 7-es verzió szépen fut, az támogatva is van, de a későbbieket telepíteni sem sikerült.

4

Boca, 2006. július 4. kedd, 11:41 (#)

Próbáltam régebben, ment, de azt hiszem, megelégedtem a legfrissebb IE tesztelésével.

5

wyfli, 2006. július 4. kedd, 12:17 (#)

wine-al használtam IE5.5-öt és 6-ot. Gyűlöltem :D

Hogy pont a CS2 megy-e wine-al (ami ingyenes) azt nem tudom, ki kéne próbálni. 7-es Photoshop biztosan megy, nem kizárt, hogy a CS2-t is életre lehetne vele kelteni.

A codeweavers viszont (ami nem ingyenes de occsó) kifejezetten a Photoshop futtatási lehetőséggel reklámozza magát.

6

Tóth Benedek, 2006. július 4. kedd, 16:11 (#)

Kipróbáltam és meglepően jó. (Ezt a hozzászólást is ezzel írom.) Korábban is gondolkodtam rajta, de a telepítés macerájától kicsit féltem...

A betűk élsimítása valamiért nem megy, úgyhogy elég csúnyán néz ki, de ettől eltekintve semmi gond nincsen vele... nem használnám, de oldalak tesztelésére megfelelő. (meglepő és mindenképpen pozitív volt, hogy a telepítő tudott magyarul és nagyon egyszerű volt.)

Vicces volt, ahogy az IE első dolga nagy lelkesen az volt, hogy elvitt a Windows update-re és megpróbált rávenni, hogy frissítsem az operációs rendszeremet.

7

ninja, 2006. július 5. szerda, 10:43 (#)

Nálam a kispadot valamiért nem tudja összerakni, imhol egy screenshot: http://alleycat.hu/files/20060705-kispad.png

8

Author Profile Page ervin, 2006. július 5. szerda, 11:11 (#)

ninja, lszi írd meg az üzenő füzetbe, hogy pontosan milyen verziójú IE-t használsz és milyen operációs rendszeren, illetve, hogy mi a szövegméret (View > Text Size) beállítása.

Elképzelhető, hogy ugyanaz az Explorer-hiba jön elő nálad is, amit a napokban már többen jelentettek, de segíthet nekünk a megoldásban, ha a te adataidat is tudjuk.

Köszi!

9

robi, 2006. július 7. péntek, 08:30 (#)

Használtam én mindenféle dolgot crossover office alatt, jól mentek a dolgok apró hibákkal (nincsen cleartype, activex-ek nem igazán mennek, stb). Ok, Dreamweavert nem, mert az nyusziknak való :) Mindenesetre ennél van egy jobb, bár kicsit drágább opció: Az új intel procikban van virtualizáció támogatás. Ezek a procik a Core Duo, és az p4 9xx D sorozat. Namost, az ember felrak egy linuxot, vesz egy vmware 5.1-et (ebben van már VT támogatás), és feltelepít egy windowst a virtuális gépbe. És gyors :) Legalábbis nekem a legkisebb Core Duo-m van, azzal tökéletesen ment. Csak ha nincsen az embernek elfekvőben egy vmware-je, akkor elég drága dolog (vmware + windows)

10

Author Profile Page eszpee, 2006. július 7. péntek, 08:40 (#)

robi, köszi a tippet, nem tudtam, hogy már itt tart a virtualizáció... rohan a világ, bezzeg az én időmben! :)

11

robi, 2006. július 7. péntek, 09:17 (#)

A te idődben is volt virtualizáció (mainframekben), csak azt nem földi halandók használták :) Egyre több dolog szivárog át a "nagygépes" környezetből az asztalunkra. Persze mostmár az inkább a feladat, hogy doom3 közben lehessen oracle-t futtatni...

12

dtamas, 2006. július 10. hétfő, 17:35 (#)

Én kipróbáltam, de csak az ie6-ot telepítettem fel. Azért kellett, mert bizonyos activeX-es tartalmakat nem tudtam megnézni ubuntu alatt...

13

Boca, 2006. október 22. vasárnap, 19:04 (#)

Hamarosan jön az IE7 is, legalábbis az IEs4linux fejlesztőjén nem fog múlni:
http://www.tatanka.com.br/ies4linux/news/32


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork