Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kommentátor

stsmork cikke a Torokgeek rovatból, 2006. július 23. vasárnap, 08:48 | 1 hozzászólás

Néhány nappal ezelőtt kaptam egy lelkendező e-mailt az egyik kollégámtól. Egy tuti új szoftverről ír, amit egy másik kollégánk ajánlott neki, és amivel utólag pótolni lehet a forráskódból hiányzó kommenteket. Kérte, hogy nézzek rá, és mondjak róla véleményt.

Elkövettem azt a hibát, hogy nem klikkeltem a linkre, és nem néztem meg magát a webszájtot, csak a forwardolt levélben lévő összesítőt futottam át. Ennek alapján nagy komolyan visszaírtam, hogy szerintem egy baromság az egész, mert azok a kommentek, amelyeket automatikusan elő lehet állítani pusztán a forráskód analízisével, teljesen feleslegesek, hiszen a kommentek lényege éppen az, hogy olyasmit közlünk vele, amire a forráskódból nem lehet rájönni. Mondtam, hogy kipróbálhatják éppen, ha van rá idejük, de nem fűzök nagy reményeket a dologhoz.

Mostanra már biztos leesett nektek, ami nekünk elsőre nem: a Commentator nevű ügyes kis eszköz csak egy vicc, amit a munkatársam és én is szépen bekajáltunk. Sovány vigasz, hogy ő ráadásul még azt is elhitte, hogy ilyen eszköz tényleg létezhet. Pedig elegendő lett volna egyetlen rövid pillantást vetni az alkalmazás konfigurációs paneljére:

Commentator konfigurációs panel

Külön postot érne, hogy melyik paraméter micsoda és mi benne a poén (így elsőre én se értem mindegyiket). A "profanity"-hoz csak annyi adalék, hogy a Linuxosok külön statisztikát vezetnek arról, hogy a népszerű csúnya szavak hányszor fordulnak elő a kernel forráskódjában. Arról viszont nem mernek nyilatkozni, hogy ez a mennyiség hogyan befolyásolja a szoftver minőségét.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

sic, 2006. július 24. hétfő, 18:11 (#)

Az SMS generàtort http://glossa.fltr.ucl.ac.be/~demo/index.php?service=1&txt=0
a politikus nyelvezet generàtort
http://www.tunezine.com/article.php3?id_article=299
és a Web Economy Bullshit Generator-t
http://www.dack.com/web/bullshit.html
ismertem, ez a kommentgeneràtor bàr kedvesnek tunik, de nem vagyok kodiro hogy teljességében értékeljem.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork