Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Microsoft Live Writer

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. augusztus 14. hétfő, 10:25 | 9 hozzászólás

No, ez érdekes. A Microsoft kijött egy WYSIWYG blogszerkesztővel - volt már pár ilyen, de ez elég nagyágyúnak tűnik. Például kapásból a WYSIWYGet is komolyan vették, egy azonnal törölt tesztcikk segítségével leszedi a blog pontos(nak szánt) stílusát, így tényleg abba gépelünk (nagyjából), ami lesz. Az alap dolgok (képfeltöltés, trackback, ilyesmik) is kipipáltak persze, hosszabb darabokhoz jó lehet. Élesben majd meglátjuk - ezt mindenesetre Writerből írtam.
(Forrás: GigaOM)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (9)

1

Author Profile Page eszpee, 2006. augusztus 14. hétfő, 10:28 (#)

Na azért a generált kódja elég ronda lett, például {br} {br /} helyett, valamint összevissza redundáns {em}-ek, hát azt hiszem ezt akkor iktattuk.

2

katmandu, 2006. augusztus 14. hétfő, 12:31 (#)

Á! Office 2007 Wordből közvetlenül Spaces-re menteni blogbejegyzést, az sokkal májerebb.
:)

3

Author Profile Page CsasZ, 2006. augusztus 14. hétfő, 13:23 (#)

A Frontpage-es és Word-os idióta ámokfutás után én már soha a büdös életben el nem hiszem a Microsoftnak, hogy képes bármi értelmeset hozzáadni a webhez. Aki egyszer egy 5K-s szövegből
160K-s html-t generált, az más gonoszságra is képes lehet.
Egyébként nyilvánvalóan direkt csinálták, hogy más szerkesztővel véletlenül se lehessen hozzányúlni ahhoz a foshoz, ami kijött a programjaikból. Más kérdés, hogy azon programok különféle verzióival sem nagyon lehetett...

4

katmandu, 2006. augusztus 14. hétfő, 14:06 (#)

Aki WYSIWYGben tákol ^H^H^H szerkeszt HTML-t, ne csodálkozzon, hogy tele lesz a forrása mindenféle szeméttel :) Nálam szolgálatban áll a SharePoint Designer (FrontPage utódja), kizárólag kódszerkesztés üzemmódban használom, és érdekes módon így nem pök bele a fájlba semmit, amit én ne akarnék.

A Wordből, Excelből, PowerPointból való HTML mentés mint webdizájn, persze csak vicc, de a blogba mentés tökéletesen működött; igaz, ott csak a mailben beküldött posthoz ad front-endet, dizájnról szó se esik.

Különben is a HomeSite és a TopStyle az istencsászár!
:)

5

dvorcsak, 2006. augusztus 14. hétfő, 14:15 (#)

Hmm, pedig jo volna egy ertelmes cucc erre.
Utalom, hogy wordben megirom, mert ember vagyok, tevedhetek, de nem akarok helyesirasi hibakat felrakni, onnan copy-paste notepad, mert ha a wordpress szerkesztojebe nyomom, tele lesz szemettel. igy notepadbol szurom be, ott nincs szutyok. :-(((

6

katmandu, 2006. augusztus 14. hétfő, 14:45 (#)

:( Ehhez nem tudok tippet adni, sajna. Nálam analóg beépített helyesírás ellenőrzés működik, igen ritkán kapcsolom be a Wordét, így gyakorlatilag bármilyen szerkesztőből tudnék postolni -- csak épp nem blogolok. C'est la жизнь.

De akkor jobban le kéne tesztelni a Word blogposting részét, csak épp most nem az van fókuszban.
:(

7

Author Profile Page eszpee, 2006. augusztus 14. hétfő, 16:27 (#)

Próbáljátok ezt ki alaposabban, nem biztos, hogy annyira felejtős, mint nekem tűnt elsőre.

8

katmandu, 2006. augusztus 14. hétfő, 19:00 (#)

Béta ez még...
:)

9

thozoo, 2006. augusztus 16. szerda, 14:15 (#)

Lehet, hogy én vagyok a béna, de nekem ott esett ki alapból, amikor nem volt képes képet feltölteni a bloggerre. Külön FTP tárhelyre szerette volna azt ő. Így marad a webes felület, ott a képeket be tudom illeszteni a szövegbe - mondjuk onnan sem túl kényelmes, de legalább működik, és korlátlan a tárhely.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork