Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A tévé webre megy

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. szeptember 8. péntek, 20:36 | 4 hozzászólás

Pedzegettük már a focivébé kapcsán a különböző online tévénézési lehetőségeket, de most Om Malik friss postjában két újabb jelölt is előkerült. A nemes egyszerűséggel "Free Internet TV"-nek hívott windowsos program (ingyen 14 napig) 1200 csatornát igér, és nagy részét be is váltja - tőlünk például a beszélő nevű Esküvő TV is szerepel a listán. A másik egy letöltést sem kérő website, ahol nem országonként, hanem témánként kategorizáltak a csatornák, itt is van vagy párszáz darab.

Alaposabb ránézésre kiderül a titok: az összes itt "sugárzott" csatorna mind a tévétársaságok saját oldalain is elérhető streameket közvetíti - persze ezzel levéve vállunkról azt a terhet, hogy a perverz szinten obskúrus adókat kézzel kelljen felkutatnunk. Unalmas hétvégékre kiváló szórakozás!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

Adi, 2006. szeptember 8. péntek, 23:05 (#)

Hm. Már nem azért, de ha az embernek van internetkapcsolata, akkor miért nézne TV-t? :)

(Elnézést, elfogult vagyok, 6,5 éve nem nézek TV-t. :)))

2

mzperx, 2006. szeptember 8. péntek, 23:36 (#)

Egyetértek, ez fából vaskarika, bár elismerem, hogy lehetnek helyzetek amikor jól jön.
Az igazán érdekes kísérletek az olyanok mint pl. a current.tv (Al Gore érdekeltség) ahol valódi konvergenciára is látunk példát. A webre posztolhatsz műsort (de tényleg műsort, nem amolyan meggyújtom a szellentésemet videót mint a Youtube-os postok többsége) a legjobb műsorok pedig a látogatók szabazatai alapján sugárzásra kerülnek kábeltévén.
Ám még ez sem paradigmaváltás szerintem, mert a weben teljesen más fogyasztói szokások vannak - máshogy kell vágni, világítani, szerkeszteni - alapvetően másik szakma.
A TV-ről azért szoknak le sokan, mert nem jók a műsorok, kontraszelektált szerkesztőségek, kockázat vállalás nélkül a prompt nézettség érdekében cselekednek. Ám a mozgókép a weben sem ördögtől való dolog, miért ne lehetne olyan pl. lifestyle témákat felkarolni ami sosem fog beleférni a "dobozos" TV-be? Vagy gondolkodtatok már azon, hogy a VivaTV-n kívül (ami azért egysíkú zenei ízlést szolgál csak ki) sehol sem lehet hazai zenekarok klippjeit látni? Több száz nem vagy alig játszott klipp van, aminek az internet temészetes helye lehetne...

3

Author Profile Page ervin, 2006. szeptember 9. szombat, 08:58 (#)

A videoklipekre teljesen jó és elég a Youtube, nem?

4

dOMiNiS, 2006. szeptember 9. szombat, 21:06 (#)

Szerintem, azert az MTV nagyon jol megel a klippekbol amiknek a Youtube-on lenne a helye. az mar mas kerdes, hogy mara rengeteg sajatkeszitesu musoruk, reality-juk van stb. Elkanyarodtam nem ezt akartam valojaban irni, hanem valami olyasmit hogy tenyleg mennyire behatarolt a klasszikus tv-zes, de kiment a fejembol. majd kesobb visszanezek es megmondom a frankot.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork