Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Zenehallgatás wifin keresztül

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2006. december 31. vasárnap, 17:28 | 52 hozzászólás

Mit tehet az ember, ha Shegiz néven futó olvasónkhoz hasonlóan haladna a korral, és a számítógépen tárolt zenéit asztali lejátszón szeretné hallgatni? Kiválaszt egy szimpatikusnak tűnő terméket, talál hozzá egy magyarnak tűnő forgalmazót, és felteszi kínzó kérdéseit (hogyan működik az egész, kap-e IP címet a lejátszó, stb.), amire azonnal válaszol is a cég:

Tisztelt Érdeklődő !

A termékekről sajnos mi is csak annyi információval rendelkezünk amennyi a termékek honlapjain a "TECHNIKAI LEÍRÁS" alatt fel van tüntetve.

Sajnos a termékeket mi sem tudjuk megtekinteni, központi raktárunk távol található. Ezért az Ön által feltett technikai kérdésekre sajnos nem áll módunkban választ adni.
Megértését köszönjük.
Tisztelettel:
PIXmania csapata

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (52)

1

karlsruhe, 2006. december 31. vasárnap, 20:05 (#)

a pixmániánál SOHA NE vegyetek semmit, a (volt) csajomnak három hónap alatt hozták ki a monitorját, nem lehetett velük normálisan kommunikálni, nem adtak engedményt, botrányos volt az egész.

2

Penálen, 2007. január 1. hétfő, 00:45 (#)

Legalább őszinték.

karlsruhe,
sztem egyetlen esetből általánosítani... Olyan, mintha azt írnám: karlsruhe mindent fikáz, mindenről rossz véleménye van...

3

goldenAXE, 2007. január 1. hétfő, 09:39 (#)

Nem szoktam műszaki cikket neten vásárolni, de a pixmániáról elég sok rosszat hallottam. Sőt. mint az állatorvosi ló, csak negatív véleményeket olvastam. De kitartást, és jobb évet!

4

katmandu, 2007. január 1. hétfő, 10:31 (#)

Először is BÚÉK, másodszor pedig együttérzek a szegény befürdött olvasókollégával, de én is amondó lennék, hogy műszaki cikket lehetőleg úgy vegyünk, hogy

1) keressünk egy jobb, ismert, és __az adott termékkategóriában__ már elismertségre szert tett márkát. Thomson, ebből még a tévék se győztek meg (a .net-es domainjük pláne nem), az ilyen kisebbféle cuccokat meg még a nagyobb márkanevek is úgy dobják össze beszállítóktól, csak náluk lehet reménykedni normális forgalmazókban (márkakereskedések, képviseletek), supportban, összeszerelés minőségben.

2) webshopban műszaki cuccot venni zsákbamacska dolog. Csak akkor van imho értelme, ha az adott terméket nagyon jól ismerjük (pl. másutt már tanulmányoztuk, márkás cucc, teszteket elolvastuk) és esetleg egyszerű egybeszabott termék (pl. usb kulcs, periféria stb.)

3) a Pixmania válaszával azért lehet, hogy kéne egy kört futni a Fogyasztóvédelemnél, mert hazai forgalmazónak tdtommal komplett magyar nyelvű, nyomtatott műszaki leírást kötelessége adni az általa forgalmazott termék mellé (a KERMI stb. engedélyekről nem is szólva, elektromos készülék ugye).

A válaszukból a kora 90-es évek gagyispecialista konténercégei köszönnek vissza ("Waitan-külső, negyedik dzsunka balra, na ott megveszed angróban ócsóért, konszignációs raktárból egyesével rendelésre hozod ki, elsózod mind, adsz garanciákat és eltűnsz mint az aranyóra").

A cikk beleférne a *******-ba is sztem.
[ízeltlábú fogyasztói blog versenytárs ne röhögjön a kitines markába, ingyenreklám törölve.]

5

katmandu, 2007. január 1. hétfő, 10:44 (#)

Ja, és a Pixmania persze csak egy honosított front-endje a semmitmondó nevű francia Fotovistának:
http://www.fotovista.com/page.php?page=44

ami viszont csak egyik ága a valamikor Dixon, ma DSG néven futó konglomerátumnak:
http://en.wikipedia.org/wiki/DSG_International_(retailer)

Szóval egy brit központú, ezer ágú és nevű forgalmazói megacég francia érdekcsoportjának egyik frontendje magyarított franchise-ától weben beszerezni egy hiányos leírású, tetejébe francia kütyüt -- ez tényleg oppó.
:(

6

Author Profile Page ervin, 2007. január 1. hétfő, 10:59 (#)

A Thomsont nem vették meg a kínaiak?

7

katmandu, 2007. január 1. hétfő, 11:33 (#)

#6/ervin:
Na látod, ezt nem tudom, de járj utána :)

8

Shegiz, 2007. január 1. hétfő, 11:35 (#)

Lehet megvették, lehet nem, minden esetre tényleg elég nehéz rátalálni.
Viszont szeretném megkérdezni, hogy ezt a problémát ti hogy eszközölitek otthon? Úgy értem, hogy az MP3-akat kiirjátok CDre és úgy be a Hifibe? Vagy csak a PC zenél? Vagy kábeleztek? Vagy Pendrive?

9

Author Profile Page ervin, 2007. január 1. hétfő, 11:42 (#)

Shegiz, a kiírt CD is játszik, igen, illetve én most azon gondolkozom éppen, hogy teljesen átállok a számítógépes zeneszolgáltatásra, és akkor egy dedikált gépből megy majd a drót az erősítőbe.

10

Author Profile Page eszpee, 2007. január 1. hétfő, 11:51 (#)

ervin, esetleg dokumentáld a gondolkodásod eredményeit, mondjuk itt a kispadon? :)

11

katmandu, 2007. január 1. hétfő, 11:51 (#)

Részemről majdnem mindent a gép hangrendszerével szólaltatok meg. Ritkán előfordul, hogy asztali cd lejátszóval, most karácsonykor például onnan szólt az ünnepi muzsika :)

- műsoros cd-t ritkán teszek be,
- offline audiofájlokat szinte semmit (pár régi kazi mp3 konverzióját leszámítva)
- leginkább a streameket kedvelem.

(de nem hiszem, hogy ez iránymutató lenne :) )

12

sic, 2007. január 1. hétfő, 11:52 (#)

#6 ervin, csak a televizios részt adtàk el 2005 ben. Régebben meg Thales-szel egyutt voltak és nem tudom mennyire nyomtalanul tunt el ez a kapcsolat, én olyan oregesen még a vàlàs utàn is Thomson hallatàn még mindig fegyverkezésre gondolok.
Es ezzel vissza kanyarodunk a topikhoz, jovedelmuk 1%-a az MP3-bol jon.

13

katmandu, 2007. január 1. hétfő, 12:02 (#)

Jé, egy sic :) Salut!
1% mp3-ból? És a többi?
(Nekem meg folyton az ugrik be, hogy empéhárom, télen-nyáron, holott oggot mondják ruleznek az értők :) )


14

Shegiz, 2007. január 1. hétfő, 12:15 (#)

Akkor látom senki sincs nagyon előrébb. Minden ellenvetés ellenére, még kutakodok egy kicsit ezután a Thomson HIFI után, aztán még az is lehet megveszem. A célomnak pont megfelel. Irok majd nektek róla, ha úgy alakul.
Döntésemet azzal indokolnám, hogyha az ember ilyen 60eFt-alatti-kategóriában gondolkodik, akkor mindegyik HIFI sz.r. Ez tény. 2-3 év és végük van, legalábbis a CDnek biztos. Úgyhogy végigjárhatom a boltokat itthon, és vehetek jobb márkás terméket, az sem fogja sokkal tovább húzni, szerintem....
A PIXMANIAnak meg adok egy esélyt. De köszönöm a jó tanácsokat. (nem fogadtam meg:)

15

sic, 2007. január 1. hétfő, 12:18 (#)

Oh, un Katmandou! :) :) :)
Nem tudom, lewikiztem de csak egy nagyon "corporate" szagu mondattal mutatjàk be magukat, még ràkérdezek-ràkeresek ha csak te kozben nem tudsz tobbet.

16

Hubidubi, 2007. január 1. hétfő, 12:39 (#)

Mostanában én is hasonló megoldáson gondolkodom azzal a kiegészítéssel, hogy én filmeket is szeretnék így lejátszani távoli gépről. Sőt, bár nem tudom mekkora mekkora realitása van, az sem volna baj, ha fel is tudnék venni tvből szintén távoli gépre.
Egyenlőre még semmi konkrét típust nem találtam, de az itteni tapasztalatok érdekelnének engem is.

Hubi

17

nyelv-ész, 2007. január 1. hétfő, 14:46 (#)

Az eszpee által felvetett probléma engem is régóta kínoz. A wifis zene-teleportálásról már letettem, mivel nem látom értelmét, hogy az egyik szobában lévő PC egész nap nyüszítsen, miközben én a másik szobában vagy hallgatnék zenét, vagy nem.
Aztán szemeztem olyan hifitoronnyal, amelyikben DVD is van, így DVD-audio formátumba kiírva zenéimet a hifi mellett tárolhatom, ráadásul a DVD-filmek lejátszása sem okozna gondot.

Igen ám, de jó volna esetleg mindjárt rögzíteni filmet-zenét egy ilyen eszközzel, erre viszont egy méregdrága asztali DVD-felvevőt (pláne winchesterest) csatasorba állítani végképp anyagi csőd.

Miután az ember a teljességre törekszik, így kizárásos alapon arra az elhatározásra jutottam, hogy építek egy média PC-t, amelyik a TV alatt egy esztétikus csendes házban DVD-íróval, TV-tunerrel és 2.1-es hangrendszerrel súlyosbítva ellátja mind a hifi-torony, mind a DVD-felvevő szerepét.

18

katmandu, 2007. január 1. hétfő, 17:20 (#)

A nappaliba is illő, szépséges, ultracsendes barebone gépek ötlete nem új, de tetszetős. Viszont a kommentekből is jól látszik, hogy átrendeződni látszik a háztáji kütyük skálája...

Volt X éve egy olyen (akkor futurisztikus) elképzelés, hogy a pervasive computing jegyében, az ember afféle otthoni mini géptermet rendez be, jól elkülönítve, klimatizálva, tápbiztosítva, és a lakás egyes részei a rendszerbe vannak kötve, a világítás vezérlésétől egészen addig a látványos trükkig, hogy az épp nézett (tv, audio stb.) műsor az emberrel együtt vándorol (roaming!) szobáról szobára, képernyőről képernyőre :)

Az még egy jó kérdés, hogy lesznek-e műsorosan kiadott adathordozók, vagy egyszerűen olyan lesz a jövőbeli hirdetés, hogy

"JAWS 19 - This Time It's Really Really Personal. Max Spielberg legújabb filmje már kapható! Ha e hónap végéig kifizeti és letölti (PayLoad™ kártyákat elfogadunk!), 4 TB tárkapacitású, exkluzív cápafog alakú, mindentjátszó-felvevő USB überbigyót adunk ajándékba, amit Ön a mellékelt vízálló zsínórral a nyakába akaszthat vagy trendin a homlokára szíjazhat!"

A cd kompatibilitás valsz sokáig megmarad, hiszen sok háztartásban tekintélyes műsoros cd gyűjtemény van, amit a tulajok úgyis lusták kirippelni (régies kifejezéssel: begrabbelni :) ), a dvd-k jövőbeli utódai (blu-ray vagy hddvd? vagy netán holografikus disk? ki mire tippel?) lejátszanak, ha kell...

[Katmandu most jövendölés üzemmódba kapcsol]

Sokkal inkább tippelem az iPod típusú lejátszók eltűnését, a funkcióik áttelepülése (pl. mobilokba, usb kulcsokba stb. épülése) miatt.

19

Dr. Minorka, 2007. január 1. hétfő, 17:42 (#)

Az az előnye is van a saját, általad összerakott eszköznek, hogy az egyes részeit, avulásuk mértékében, tudod cserélni.
Vettünk egy Panasonic DVD-rögzítőt, merevlemezzel (2 éve, nagyon drágán). Naccerűen működik, de csak olyan lemezeket hajlandó normálisan (4-szeres sebesség) megírni, amelyek ilyen sebességre készültek. Az újabb (gyorsabb) lemezeket csak egyszeres sebességgel írja. Egyenlőre még gyártanak távol-keleti cégek megfelelő lemezeket, de már csak egy szlovákiai cégtől lehet őket beszerezni, nagy tételben. Természetesen a Panasonic is gyárt ilyeneket, mééééérhetelenül drágán. Ha magad építed a média PC-t, akkor egy egyszerű csere a váltás.

20

nyelv-ész, 2007. január 1. hétfő, 18:11 (#)

Engem is a rugalmasság, bővíthetőség, multifunkcionalitás terel a média PC felé. Mi van akkor, ha a BluRay vagy a HDDVD 1-2 év alatt úgy elharapódzik, hogy kiszorítja a DVD-t? Egy PC-ben pár perc alatt kicserélem a kritikus egységet, és kész. Ellenben egy hdd-s asztali DVD-íróért most 70-80 ezrest csengetnék úgy, hogy az írható média terén a Minorka által említett függőségbe kerülnék.

21

karlsruhe, 2007. január 1. hétfő, 20:29 (#)

Penálen, csak a hülyék általánosítanak ;-)
azt gondolom, hogy ahogy azt a monitort kezelték, bőven elegendő. nem emlékszem a részletekre, de az tisztán megvan, hogy nem voltak korrektek.

22

Author Profile Page ervin, 2007. január 1. hétfő, 20:41 (#)

nyelv-ész, katmandu, indítok erről a média PC dologról egy cikket nemsokára, örömmel veszem majd a kontribúciót oda is!

23

mzperx, 2007. január 1. hétfő, 21:04 (#)

Nem akarnék Mac-es flame-et indítani, de mivel ez PC-n is megy, megkérdezném, hogy nem pont ezt keresed?
http://www.apple.hu/hun/apple/hardware/airportexpress/

24

Dr. Minorka, 2007. január 1. hétfő, 21:04 (#)

Ha lehet szempontot adni, akkor a VIA EPIA alaplapokról és a rájuk épülő megoldásokról is jó lenne olvasni. (Különösen, ha a csendesség fontos szempont.)

25

robi, 2007. január 2. kedd, 00:39 (#)

Ez a wifi-s zenehallgatás nekem is problémás volt, de én a következőképpen oldottam meg:
- az ipaq-om bölcsője a hifi mellett van, és bedugva a hifibe a fülhallgató kimenet
- wireless on
- http://www.slimdevices.com (egyébként érdemes megnézni az itt lévő slimplayert, lehet, h ez kéne neked?)
- support -> download SlimServer. Ingyenes, opensource (asszem)
- az ipaq-ra a GSplayer (http://www.freewareppc.com/multimedia/gsplayer.shtml)
- beállít urlnek a gép slimservere, és play
- vezérelni a gépről is lehet böngészőből, vagy a mobil cuccról széntén böngészőből

26

Zombie, 2007. január 2. kedd, 00:47 (#)

http://www.resellerratings.com/store/Pixmania

27

nyelv-ész, 2007. január 2. kedd, 20:49 (#)

robi,

ez ismert és egyben nagyszerű megoldás pdamániás körökben, viszont nem oldja meg azt a problémát, hogy mi van akkor, ha én zenehallgatás közben a pda-mat egyéb célra szeretném használni a szoba másik sarkában (mongyuk e-book olvasásra).
Így mégiscsak a médiapécé a nyerő, és a streaming media élvezetére is lehetőséget nyújt.

28

robi, 2007. január 2. kedd, 22:32 (#)

igaz, két pda kell :) Sőt, igazából minden szobába egyet (a használt 4150-esek nem drágák) és univerzális kapcsolóként lehetne használni.

Félretéve a hekkeléseket (és így karácsony után az egyéb halakat), én megörültem a fenti lejátszónak, főleg, h ennek az őse van itthon, és 6 év után tönkrement a cdje. Viszont 75K-ért imho drága.

29

Ali, 2007. január 3. szerda, 00:12 (#)

"Sokkal inkább tippelem az iPod típusú lejátszók eltűnését, a funkcióik áttelepülése (pl. mobilokba, usb kulcsokba stb. épülése) miatt."

Eleve nem értettem ezt az egész iPod őrületet. Persze le vagyok maradva a divattól, de mire tudomásomra jutott, hogy van iPod, addigra voltak mp3 lejátszásra alkalmas USB kulcsok is. Nekem valamikor nagyon régen, még az elmúlt évezredben volt egy walkman-en és abban volt rádió is. Utóbbit is elég sokat hallgattam. Hosszú kihagyás után van egy mp3playerem, abban is van rádió. Csak most egyszerűbb zenét (mostanában több alkalommal inkább valamilyen előre felvett/letöltött műsort, pl. régebbi Retúrokat) rátenni.

Az igazi persze az lenne, ha a player bárhol on-line maradna és akkor a friss híreken kívül azt is "be tudnám hozni" vele, amit otthon elfelejtettem feltölteni (mert pl. Ervin a műsor leközepében mondott egy linket) és ha az szöveges dokumentum, max. felolvassa nekem a szoftver, mert ekkora eszközbe értelmesen úgysem lehet monitort tenni. :) De lehet, hogy két év múlva már minden ceruza nagyságú cuccnak 3D kivetítője lesz és körül leszek röhögve a kishitűségem miatt, hogy felolvasószoftverben gondolkodtam. :)

30

katmandu, 2007. január 3. szerda, 10:25 (#)

Ali, jól írod.
Annak a forradalomnak már ideje lenne, mármint a képernyősnek. Téglalap alakú, barokkosan túlfinomított szerkezetekkel szerencsétlenkedik a kora 21. század, és csak reméljük, hogy egy napon ezekre ugyanúgy fejcsóváló hitetlenkedéssel tekint majd a felhasználó, mint mondjuk a lyukkártyára.

Hiába hozza elém például a Kispad a legtrendibb, legüberebb mobilt/noteszt/asztalit/konzolt :) megmosolyogni való a képernyő és a gótikus felhasználói felület. Akármit is kapsz ma a piacon, úgy tekintsd, hogy már évek óta elavult technológiákra épül. Múzeum vesz minket körül.

De egyszer eljön majd az idő, a levegőben felizzanak a személyi holografikus megjelenítők, miközben az ápolt kertekben (vagy a savas esőben ázó, neonfény-szabdalta sikátorokban, ahogy tetszik) puhán landolnak a Dornier-Fujitsu kocsik :)

31

katmandu, 2007. január 3. szerda, 10:27 (#)

(#30: amely kocsik utóbb mint értékes múzeális ritkaságok, természetesen vagyonokért cserélnek gazdát az eBayen :) )

32

nyelv-ész, 2007. január 3. szerda, 22:06 (#)

Én konkrétan nem szeretnék levegőben felizzó személyi holografikus megjelenítőket látni. Még akkor sem, ha ludditának bélyegez a világ.

33

Ali, 2007. január 3. szerda, 22:43 (#)

Nyelv-ész,
én a mobilokkal voltam így, aztán a világ lassítás nélkül (pontosabban gyorsítás közben) keresztülhajtott rajtam. Ez van.Ma már nekem is van mobilom, igaz, sokszor kikapcsolva.
A magánélet általában is csak addig szent, amíg nem sért üzleti érdekeket... Akkor aztán beindul a marketinges hülyítőhadsereg. Szokj csak hozzá gondolatban a sok falba, egymásba, autó alá gyalogló 3D képben elmerült fogyasztó képéhez.

34

katmandu, 2007. január 4. csütörtök, 03:23 (#)

Off: a 3D holodisplaybe merült és így fa alá stb gyalogló járókelők képzete burleszk ízű, én egy szóval se mondtam hogy így kéne használni :) De hát újságot is lehet olvasni menet közben a járdán, aztán jöhet a jó öreg nyitvafelejtett manhole trükk.

Nyugodtan el lehet merülni a holóba egy padon ülve is. Az sem teljesen megolghatatlan, hogy a holoképet csak a tulajdonosa lássa teljes egészében, a közlekedésben pedig már ma is ismerik a HUD-ot, hogy aztán az augmented realityig meg se álljunk :)

35

nyelv-ész, 2007. január 4. csütörtök, 09:49 (#)

Igen, csak a közlekedésben a HUD-ot nem a gyalogosok használják, és nem is multimédia vezetés közbeni élvezetére lett kitalálva.

36

katmandu, 2007. január 4. csütörtök, 10:28 (#)

#35/nyelv-ész:
Ez mind igaz, de hát kizárólag szórakozásra lehet elképzelni a technológiát?

Veled is előfordulhat, hogy sétálsz, sétálsz, egy kis dombra lecsücsülsz (csüccs), és eszedbe jut, hogy ejnye de jó lenne megnézni a híreket, meg hogy lesz-e tornádó a Normafánál délután vagy sem. :)

37

nyelv-ész, 2007. január 4. csütörtök, 10:37 (#)

katmandu,
ha kinn a prérin rámtör az információéhség, akkor vagy PDA-val, vagy mobil wap-pal próbálkozom. Ami meg a vihart illeti a Normafánál - hát inkább azt majd kávézaccból megjósolom. Az ugyanis mindig van nálam...

38

katmandu, 2007. január 4. csütörtök, 10:58 (#)

Hja, kávézacc! Úgy könnyű :)
A PDA alatt a mai PDA-k sík, 2D képernyőjét érted? Mert pont azon pörgünk, hogy ezek a technológiák avulnak el (téglalap képernyő, 2D vagy ál3D UI-k és a kapcsolódó HID-ek).
WAP: azt hittem, ez a fosszilis technológia már kihalt, mint a mammut.

39

nyelv-ész, 2007. január 4. csütörtök, 20:39 (#)

Lehet, hogy elavult a 2D-s megjelenítés, de köll a kutyának a 3D. Nem hinném, hogy a kispad.hu weboldalait térhatású holografikus kijelzőn vágynám olvasni...

Ha lesz majd 3G-s mobilom, akkor a PDA-val BT-on rákapcsolódom, és a PDA képernyőjén brózolom a netet. Addig meg vagy talál a PDA-m titkosítatlan Wifi hotspotot (általában talál, nagy az Isten állatkertje), vagy wapolok. Mivel ez utóbbit nem sokan használják, így a wap szerverek szerencsére nem fekszenek ki a túlterheléstől.

40

Ali, 2007. január 4. csütörtök, 21:12 (#)

"Lehet, hogy elavult a 2D-s megjelenítés, de köll a kutyának a 3D."
Lehet, hogy elavult a fekete-fehér megjelenítés, de köll a kutyának a színes.
Lehet, hogy elavult a karakteres megjelenítés (Gopher), de köll a kutyának a grafikus (web).
Lehet, hogy elavult a sornyomtató, de köll a kutyának a vibráló monitor.
Lehet, hogy elavult a lúdtoll, de köll a kutyának a nyomtatás.
Lehet, hogy elavult a kőtábla, de köll a kutyának a papír.
Lehet, hogy elavult a memorizálás, de köll a kutyának az írás.

:P

41

nyelv-ész, 2007. január 4. csütörtök, 21:45 (#)

Mondtam, hogy ludditának leszek itten kikiáltva.

Fokozom a hangulatot: annyira gázos alak vagyok, hogy például világéletembe' sose nem volt videomagnóm (és most már nem is lesz). Mikor a 80-as években kitört itthon a videoláz, mindenki megbotránkozott rajtam, mert a vásárlást forszírozó beszólásokra harsány kacajjal reagáltam, hozzáfűzve, hogy szerintem ekkora állatságot a világ még nem látott. Méghogy mágnesszalagra rögzíteni a mozgóképet! Öt évet nem adok neki, kipusztul, mint a dinoszauruszok!
Ehhez képest huszonöt évig nem nagyon volt más...

42

katmandu, 2007. január 4. csütörtök, 21:50 (#)

Nektek is igazatok van :)

A kispadot én nem úgy képzelném 3D-ben, hogy egy lebegő, áttetsző virtuális panel jelenik meg az orrom előtt fél méterre, és azon áttetszően izzó betűk rajzolódnak ki :)

Kicsit tessék elvonatkoztatni, nem merev mai (tehát ókori) technológiai klisékben gondolkodni. Ez az egész eszmecsere arra szolgálhatna, hogy tudjuk kicsit lerúgni magunkról a kockát, és elképzelni olyan csapásirányokat, amerre a mai eszközrendszerek és paradigmák (logikusan) fejlődhetnek. Pl. a telefonhírmondótól és a celluloidtól görbén bár, de elvezet az út mondjuk egy mai hírportál feedjeiig vagy a híradókig, próbáljunk meg legalább ekkora ívben képzelődni :)

Weboldal, 2D-re leképezett, eszpéék sziszifuszi munkájával optimalizált lapleírás-alapú online doksik, ablakkezelés, kattintgatás, szélesség x magasság... ezeket kéne kicsit meghaladni.

Persze lesznek közbeeső lépések, ne menjünk akkor egyből messzire. A találgatások már folynak egy ideje például a leendő Windowsokról -- persze nem a máris patinásnak tekinthető Vistára gondolok, hanem azokról a megoldásokról, amiknek a sorát talán a Vienna fogja megnyitni, az állítólagos pie menüivel, meg a mai Start-Taskbar-Desktop-Explorer vonal rég esedékes kihajintásával :)

43

Dr. Minorka, 2007. január 4. csütörtök, 21:55 (#)

Katmandu, te egy nagyon jó gyerek vagy, csak ebből a Microsoft mániádból ki tudnál gyógyulni.... (izé, most ide egy mosolyt képzelj el, vagyis csak csipkelődöm)

44

Ali, 2007. január 4. csütörtök, 21:55 (#)

Ugyan már, csak egy kis görbe tükör volt... :)

Videomagnóm nekem sem volt, mert mikorra egyátalán felmerült a kérdés, én már meg voltam győződve a digitális technika eluralkodásában és kivártam. Emiatt aztán van egy-két cuccom vivo és első generációs realmédia formátumban is, no meg a jobbak mpeg-ben és az állítólag első magyar videoCD, az "Indul a bakterház" is birtokomban van.

Még hozzátartozik a képhez, hogy annyit szívtam a kazettás magnókkal, hogy eleve szalagos megoldás nem érdekelt. Ja, ehhez képest azért a videokamerában miniDV kazetta figyel, itt már nem voltam elég türelmes megvárni a CD-re író változatot, illetve akkoriban elfogadható szinten kerestem. :)

Ami a 3D-t illeti: már nagyszüleink idejében is a térhatású fotók egy jó része korhatáros témájú volt. Van neked fogalmad arról, mi fog megindulni, ha jönnek az olcsó megjelenítők? Ha látnék komoly céget ezügyben mozogni, annak a részvényét venném most... A blu ray és társai gondolom teljes erőből fékezik a témát, mert ahhoz kevés lesz a kapacitásuk, a kanyarban már feltűntek a holoelvű, 100G+ kapacitású tárolók, nem lesz idő és mód kiszedni a hasznot a "DVD+" témából... (Ha azt vesszók, hogy a floppyról többszázszoros volt a kapacitásnövekedés a CD-re, akkor a DVD és a HDDVD nem elég nagy lépés.)

45

katmandu, 2007. január 4. csütörtök, 23:34 (#)

#43/Minorka:
Mosoly odaképzelve, check :)
Vallási vitákba :) viszont ne bonyolódjunk, mert Kispadék szétütnek köztünk :)

46

nyelv-ész, 2007. január 5. péntek, 11:53 (#)

Ali,

azért az elgondolkodtató, hogy a floppy két évtized után csak most kezd kimúlni, a mágnesszalagos hangrögzítés pedig még hosszabb karriert futott be.
Nyilván a gazdaságossági, gyártástechnológiai szempontokat sem szabad figyelmen kívül hagyni. Gondolj bele, hogy egy holografikus TV-készülék mibe kerülne a mai technológiai színvonal mellett (hiszen még a plazmatévé is embertelenül drága), és így hányan mutatnának hajlandóságot a régi tévéjük lecserélésére.
Szóval a blu-ray/hd-dvd szerintem bőven ki tudja futni magát.

47

Norbert, 2007. január 5. péntek, 17:08 (#)

Gyerekek, hová ez a PDA-s erőlködés, a már említett SlimDevices pont ilyenre gyárt 2 eszközt is: Squeezebox (300 USD), és a nagyobbik cucc a Transporter.
Ezek pontosan HIFI láncra köthető hálózati lejátszók, méghozzá olyan minőségben, hogy hajajjj... 96 KHz/24 bites Burr-Brown DAC, ami gyakorlatilag audiophile minőség.
Amúgy meg sok más hasonló külyü is van, tessék rákeresni a Noxon2 vagy Roku szavakra...

48

Author Profile Page ervin, 2007. január 5. péntek, 17:12 (#)

Norbert, így van: nem olcsó megoldást kell összeütni, hanem sokat kell keresni. :)

49

katmandu, 2007. január 5. péntek, 17:35 (#)

Hja, ha van pénz bőven... audiofil dolgokhoz ahhoz illő (csendes fekvésű) lakás is dukál, megfelelően csillapított felületekkel, meg márványtömbön fekvő lejátszók, meg aranycsatlakozós kábelek, meg jóféle hangszórók acéltüske lábakon vagy nem tudom, nem értek hozzá eléggé :)

50

robi, 2007. január 10. szerda, 23:57 (#)

találtam, hátha érdekes: http://www.logitech.com/index.cfm/products/categories/HU/HU,crid=2647,categoryid=526

51

Dr. Minorka, 2007. január 11. csütörtök, 16:32 (#)

Hálózati mindenes a Thecustól
Router, merevlemezes tároló, médiaszerver és más funkciókkal szolgál a RouStor N1200.
http://prohardver.hu/hirek/2007-01-11/halozati_mindenes_thecustol.html

52

Laci, 2007. június 27. szerda, 22:03 (#)

Asszem ez az az oldal amit kerestek: Lejátszó.hu - a hálózati média- és zenelejátszók portálja.

Van itt minden, ami a wifis zenehallgatáshoz kell.
http://zene.lejatszo.hu a zenelejátszók oldala. Lejátszók, NAS-ok, külső merevlemezek sorban a webshopban.
Meg fórum is. Azért ilyen cuccokkal távvezérlővel hallgatni a zenéket a nagy hifi cuccon egészen más feeling, mit PC-ről kábelezgetni, vagy wifin PDA-val tapicskolni. Asszem ez lesz az én utam... Noxon2 vagy Squeezebox. Na persze Transporter a nagy Ő, dehát az aranyárban van sajna.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork