Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Házépítő robotok

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2007. január 15. hétfő, 19:14 | 5 hozzászólás

A tárgyméretű háromdimenziós nyomtatók már elég rég óta itt vannak, de ez az a műfaj, ahol egy méretváltozás már új minőséget jelenthet: áprilisban egy nap alatt készül az egyik "háznyomtató" egy kétemeletes épületet felhúzni, minden emberi segítség nélkül. (A terveket azért megmutatják neki.) A garázsweboldalak után jöhetnek az építészek is sírni a garázsgarázsok miatt?
(Forrás: reddit)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

Balage, 2007. január 16. kedd, 08:35 (#)

"áprilisban egy nap alatt készül az egyik 'háznyomtató' egy kétemeletes épületet felhúzni, minden emberi segítség nélkül" -- ???

2

Balage, 2007. január 16. kedd, 10:05 (#)

Ja, értem, arra készül, hogy!!!! ÁÁÁ, bocs, fél 9-kor még nagyon korán volt, legalább 10-szer elolvastam, és egyszer sem értettem meg. :(

3

Dr. Minorka, 2007. január 16. kedd, 10:16 (#)

A cikk címe még rendben volt:
"Robo-builder threatens the brickie", vagyis a kőműves van veszélyben. Ehhez képest a második mondat "Engineers are racing to unveil the world’s first robot capable of building a house at the touch of a button." Vagyis itt már egy komplett házról van szó. Ami pedig történik: "The researchers in Los Angeles claim their robot will be able to build the SHELL of a house in 24 hours". Az egy másik kérdés, hogy ki az, aki egy beton/gipsz házban akar lakni... Ha van valami ami időszerűtlen, akkor ez. A globális időjárási katasztrófa nyomán fel fog értékelődni minden, ami természetes, és le fog értékelődni minden, ami mesterséges.

4

Ali, 2007. január 16. kedd, 10:44 (#)

Japán lakosságának egészen nagy része lakik olyan épületben, amit a gaijinok "papírfalúnak" hívnak és nem teljesen ok nélkül. Egy Európainak az is különös, mennyi amerikai lakik deszkaházakban. És mielőtt a betonra szólunk egy rossz szót is, nézzük meg, hányan laknak nálunk panelban és azt is, hogy annál is rosszabb nagy választékban létezik még most is. :(

5

Dr. Minorka, 2007. január 16. kedd, 10:58 (#)

És a japánok szeretnek is a papírfalú házaikban lakni, az amerikaiak a deszkafalú házaikban, míg a maygarok a panelházaikban... (és ez nem véletlen)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork