Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kölcsönös bizalmatlanság

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2007. január 24. szerda, 17:01 | 8 hozzászólás

Ez már megint Microsoft lesz, elnézést, úgy néz ki kaptak egy napot tőlünk. Nade. Tételezzük fel, hogy hetesre frissítettük Internet Explorerünket, majd azzal szembesülünk, hogy mivel hatosunk az már nincs, bizonyos oldalak nem engednek be, vagy nem azt mutatják, amit szeretnénk. Erre persze ezeregy kézenfekvő megoldás létezne, de a hardcore MS felhasználók (valamint Boca olvasónk, akitől a tippet kaptuk) részére kiadott a Microsoft egy kis programot, amivel az IE7 legalábbis a user agent azonosítóban hatosnak hazudja magát. Lássuk!

A letöltési oldal nem viccel, azonnal validáljuk az operációs rendszerünket, mielőtt bármit is telepítgetnénk. Érthető persze, semmi gond, nem bízik bennem a cég, hogy legálisan használom a terméküket, végülis sosem találkoztunk, miért is bízna. Jöjjön az a validálás, nem is fáj nagyon, hamar túlesünk rajta, indulhat a letöltés.

Amikor is az alábbi képernyővel találkozom: (kattintásra nagyobb lesz)

klikkre nő

Hogy is van ez? A Microsoft először engem ellenőriz, majd figyelmeztet, hogy én viszont nem tudom őt ellenőrizni? Mert itt az látszik, hogy akárki is rakta fel a cég oldalára a programot, nem fáradt vele, hogy aláírja azt. Persze, nem kötelező letölteni, nem kötelező validálni, nem kötelező Microsoft termékeket sem használni.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

Author Profile Page ststofi, 2007. január 24. szerda, 17:22 (#)

A párhuzamot, amely a görög óriásplakátoshoz köti ezt a hírt egyből kiszúrhattuk. Mindkettőnél hiányzott a QA flag rányomásakor az _igazi_ kontroll. :) Mert amire istenadta kóder, grafikus nem képes ott a jóváhagyó vezető (Béla).

2

Ali, 2007. január 24. szerda, 17:22 (#)

Nem lehet az IE eléggé barátságtalan, béna és veszélyes ahhoz, hogy a megdolgozott userek hada ne ragaszkodjon hozzá utolsó leheletéig.

3

katmandu, 2007. január 24. szerda, 18:30 (#)

Hehe :) ez érdekes.
Az UAS-t nem ismerem, viszont az IE7-et (kicsit Alit ellensúlyozva) a védelmembe venném, az IE6 és az IE7 ég és föld, akár a CSS szabványokat (és az idevágó IE6 bugokat), akár a védelmet vesszük.

Egyedül az új UI-val nem értek egyet pár kérdésben, a testre szabhatóság gyakorlatilag elhanyagolhatóvá zsugorodtott, ami engem elszomorít.

Az már saját egyéni szoc.probléma, hogy több intranetes webes (agyonszkriptelt, IE6-ra kihegyezett) alkalmazás egyszerűen nem működik IE7 alatt, és amíg átkalapálják őket, addig kénytelen az ember felváltva használni a kettőt, vagy alter browserhez nyúlni.

A Róka is fent van, biztos ami ziher.
Opera nincs.
:)

4

katmandu, 2007. január 24. szerda, 18:35 (#)

Kis OFF,
de hátha érdekes, ill. tudja rá valaki a választ, nem baj? Lehet? Tehát:

1. klikk:
http://www.tudakozo.t-com.hu/main?xml=main&xsl=main

2. nézzétek meg a favico ikont (az IE7 a címsorban is mutatja)

Egy elmosódó kis vaskos keresztféle, ugye?
Akkor ugorjatok el a cache mappába (vagy mentsétek le ezt a favico ikont), és nézzétek meg nagy (ikon) méretben is.

(Sun acquires T-Com or what?)

5

Author Profile Page eszpee, 2007. január 24. szerda, 18:39 (#)

hát gondolom sun szerveren futnak, azt ott ez a default favicon.

egyébként nem kis, hanem orbitális nagy off.

6

katmandu, 2007. január 24. szerda, 20:06 (#)

Hüm, oké, akkor legyen nagy off :)

(De azért elég fura, h egy szolgáltató a szerver favico-t használja, holott a favico promo eszköz lenne vagy mi, a T-com kezdőlapján van is T ikon; a Kispadé is K, és nem a Debian piros spirálja :) arról nem is szólva, hogy ekkorka méretben még a Sun logo is felismerhetetlen :( )

offértbocs

7

nyelv-ész, 2007. január 24. szerda, 20:55 (#)

Ez télleg az év cikije. És még csak január van.
A Mikorszopsz megint hozza a tervet. A sw-hw-gyártókat szopatja a tanúsítvánnyal, de saját magára nézve nem érzi kötelezőnek.

8

Pairg, 2007. január 26. péntek, 17:07 (#)

Ez nem egyedi eset. Nekem már többször volt ilyen. Validáláshoz kötött, és annélkül is letölthető tartalmaknál egyaránt. Van olyan, hogy a saját licencére kiírja, hogy ez bizony nagyon veszélyes. Legalább a saját licencét felismerné, és biztonságosnak találná... . Habár van valami ebben a nem biztonságos dologban: az IE6 pl. tényleg nem túl biztonságos. :-P


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork