Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53905 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


NewTech Meetup Budapest

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2007. március 8. csütörtök, 13:09 | 14 hozzászólás

A konferenciák és symposiumok terén már teljesnek tűnik a hazai felhozatal, egy terület viszont fájóan hiányzik: a nem feltétlenül a dolgok sales-marketing, hanem inkább technológiai oldalát körüljárva beszélgető kis találkozók műfaja. Azaz csak hiányzott, tegnap volt ugyanis a második Budapest New Technology Meetup.

A koncepciójuk nagyon jól működik: extrém rövid (5-10 perc kérdésekkel együtt) előadások, ezekből esténként öt darab, a legváltozatosabb témákban: határozottan szórakoztató volt például az iwiw skálázási problémái után a szintetikus biológia jelen helyzetének áttekintését, majd egy "barkács" elosztott hálózat tervezését megismerni. Az egy helyen koncentrálódott geekek száma megdöbbentően magas, tehát csak az jöjjön április elején, akit ez nem zavar. Az viszont feltétlenül, már ha befér még - eddig mindkét esemény teltházzal ment.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (14)

1

Terray Tamás, 2007. március 8. csütörtök, 19:18 (#)

Vicces, mi szervezzük páran, és pont ma gondolkoztam rajta, hogy tőletek érdemes lenne előadás ötleteket kérni :-) Akkor most kérek. Adtok?

Üdv,
Tamás

2

Author Profile Page stsmork, 2007. március 9. péntek, 15:20 (#)

Nehéz kérdés, én annyira el vagyok temetve a mindennapi munkám alá, hogy már régóta nem tudom, hogy mi számít "cutting edge"-nek, legfeljebb ha eszpee postol róla a kispadon :-) Engem személy szerint a már nem annyira új, de még kevesek által használt dolgok érdekelnének, mint amilyen a Ruby on Rails, a Catalyst vagy az Ajax. El tudnám olvasni a honlapjukon is a PR szöveget, de az nem olyan, mint amikor olyan valaki beszél róla őszintén, aki minden nap használja is. Érdekelnének még stratégiai dolgok, például, hogy merre tart a Java és a .NET illetve hogy ezek hol fognak tartani öt-tíz év múlva, mennyire mennek szembe egymással, stb.

3

Author Profile Page eszpee, 2007. március 9. péntek, 15:22 (#)

Szerintem ezek a témák túl általánosak ahhoz, hogy a megadott 5-10 percben érdemben lehessen róluk beszélni. Az eddigi meetupokon inkább "case study" jellegű villámbemutatók voltak, ami szerintem tök jó formátum, bár elsőre szokatlan volt nekem is.

4

Author Profile Page stsmork, 2007. március 9. péntek, 15:35 (#)

Szerintem általános témáról is lehet öt perc alatt értelmes előadást tartani: nekem legutóbb egy egész könyvön át kellett rágnom magam, mire rájöttem, hogy a Microsoft a C#-pal nem a Jávát ekézi, hanem a Visual Basicet. Ezt öt perc alatt is megmondhatta volna nekem valaki :-) A többi témáról viszont simán lehetne case study-kat tartani. Mondjuk úgysem tudok elmenni (nem leszek itthon aznap), ezért a dolog részemről teljesen akadémikus :(

5

Author Profile Page eszpee, 2007. március 9. péntek, 15:41 (#)

Hát keress egy témát, és tarts belőle egy ötpercest a májusin! :)

6

Ali, 2007. március 9. péntek, 16:00 (#)

Én majd akkor megyek, ha stsmork tart előadást. Azaz most nem, mert mint jelezte, nem ér rá. :) Pedig arról pl. szívesen meghallgatnék egy okost, hogy a bánatba tudott kimaradni az SVG-ből a polárkoordináták kezelése...

7

sanna, 2007. március 9. péntek, 23:19 (#)

Nem esettanulmány, az sem biztos, hogy rapid, de legalább viszonylag friss dolog, és vitaalapnak is jó lehet a Metaweb/Freebase (nyílt adatbázis+API, plusz a világ összes infójának gyűjtése, rendezése, és elérhetővé tétele stb. célkitűzés) vs. Google megközelítés a webes infótárház ügyében.
Biztos van olyan magyar fejlesztő is, akinek hasonló eszébe jutott, ért is a keresőkhöz stb.
http://radar.oreilly.com/archives/2007/03/freebase_will_p_1.html

8

pblue, 2007. április 2. hétfő, 11:29 (#)

ahh mérnincs nálatok trackback funkció?!?!?!?+!"

akkor kézzel:
http://re.blog.hu/2007/04/02/legyen_pezsges_legyen_informacioatadas

9

Author Profile Page eszpee, 2007. április 2. hétfő, 11:46 (#)

mikolaj,

először is köszi a kapcsolódó linket - ez ugyanis nem trackback, azt olyankor szokták, amikor legalább megemlítesz minket. ami viszont technikailag nem támogatott nálunk, a miértről rtfm: http://kispad.hu/tudnivalok.html#muszaki

10

Ali, 2007. április 2. hétfő, 11:50 (#)

Ismét egyik volt főnökömről olvashattam. :)

11

Dr. Minorka, 2007. április 2. hétfő, 12:16 (#)

"RE: A mai 2.0-s világban ez az irl dolog egy kicsit analógnak tűnik. Ennyire fontosnak tartjátok a személyes kontaktust?" Jaj:)

12

pblue, 2007. április 2. hétfő, 12:26 (#)

eszpee, jogos. emlekszem is egyszer anno elolvastattal velem egy hitvitat a trackbackezes moralis dilemmairol, es most valoban vetettem :)

13

Author Profile Page eszpee, 2007. április 18. szerda, 16:16 (#)

a következő május 2-án, a program már kint van, tessék regisztrálni!

http://newtech.meetup.com/42/calendar/5637411/

14

Author Profile Page eszpee, 2007. május 2. szerda, 14:25 (#)

figyelem, ma este!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork