Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Opera 9.20

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2007. április 13. péntek, 09:31 | 8 hozzászólás

Reggel egy frissítésre hívott az Opera, kijött a 9.20-as verzió. Csak címszavakban: gond nélküli upgrade 9.10-ről (végre valahára a search.ini-t sem kell kézzel visszamásolni, összefűzi az új elemeket a sajátokkal); van vadiúj speed dial, amit első ránézésre imádok; a címsorba ha egynél több szót írunk, végre rájön, hogy keresni akarunk; és lett nekünk developer console is, ami persze még mindig fényévekkel lemaradva kullog a Firebug mögött. Fejlesztésre továbbra is Firefox, böngészésre maradok az Operánál.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

lipilee, 2007. április 13. péntek, 10:09 (#)

és végre rendesen rendereli a lipilee.hu -t :)
(lipilee.hu compliant, ha már a lee nem w3c compliant.)

2

Author Profile Page ervin, 2007. április 13. péntek, 10:09 (#)

Na nézzük! Új Opera föl, első tesztoldalként egyből a gmail. Nem kérek bonyolultat: ha válaszolok egy levélre, helyezze be a megfelelő helyre a kurzort, ahogy kell.

Nálam továbbra is elbukja. Kipróbálom majd a többi operás hasfájásomat is, hátha azok megoldódtak, de egyelőre nem toropant meg a (lassú) migrációm a Firefox felé.

3

Author Profile Page eszpee, 2007. április 13. péntek, 10:12 (#)

ervin, google alkalmazásokat nem érdemes opera alól próbálni, pláne most, mióta komolyabban is haragban vannak. (lásd opera miniben és most már a speeddialon is yahoo search)

4

Author Profile Page ervin, 2007. április 13. péntek, 10:19 (#)

értem, de én igazából ugye használni szeretném az alkalmazásokat, nemcsak kipróbálni. ha az opera csak idegesítő buktákkal tudja abszolválni a gmailt, akkor az nálam turnoff, másnál persze nem biztos.

5

Author Profile Page eszpee, 2007. április 13. péntek, 10:23 (#)

ervin, teljesen igazad van, nem is akarok vitatkozni veled. én a google docs-szal vagyok így, viszont annak csináltam firefoxos shortcutot, amit a launchy-ból azonnal tudok indítani. :)

(egyébként igen, ezek már alkalmazások szerintem, tehát nincs általános hatása a böngészési szokásra, hogy melyik "megjelenítőből" indítod őket...)

6

Boca, 2007. április 13. péntek, 16:37 (#)

De az mégiscsak frusztráló érzés, amikor az ember választott brózerében nem megy valami fontos alkalmazás. Hogy most böngészési vagy alkalmazási szokásnak hívjuk, az mindegy.
Az miért feature, h megy a 9.10 - 9.20 upgrade gond nélkül?
Ezek olyan elemei a changes.txt-nek, ami miatt a Linux felhasználókat (joggal ) kicsit le szokták sajnálni azok, akik kompakt, konzisztens, kerek felhasználói élményt várnak el és kapnak pl. a Windowstól.

7

vinczej, 2007. április 13. péntek, 18:39 (#)

Bocs, ervin! De az, hogy egy kis klikket kell tenned a kurzor behelyezésére, az tényleg minimális, formai probléma. Őszintén szólva, én mind az M2-ből a Gmail POP3-at, mind a WEB-es Gmail-t gond nélkül használom.

Persze vannak nem használható Google alkalmazások. A docs.google.com az UserJS-sel végülis jól használhatóan működik, de a spreadsheet.google.com valóban nem használható.

De őszintén szólva nekem a FireFox relatíve fapados. (Én az Opera rugalmasságát "önkifejezésre" használom a CustomButton-okkal, skinekkel, Startbarral és UserJS-ekkel) Persze azért mindig kéznél van az "InFF" vagy a "View in IE" , ha valami mégsem menne el Operán. (Mert nagy ritkán tényleg van ilyen...:) )

8

Author Profile Page eszpee, 2007. április 13. péntek, 21:53 (#)

Boca, eddig sem volt gond az upgrade-ekkel, egy kivétellel: a search.ini-ben definiált saját keresőket mindig felülírta az új verzió. Mostanáig.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork