Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Milyen gyorsan nő a Twitter?

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2007. május 8. kedd, 17:03 | 9 hozzászólás

Röviden: nagyon. Jason Kottke csinált egy érdekes elemzést a Twitter és a Blogger első hónapjainak adatairól. Bizonyos szempontból jó választás: mindkettő tartalompublikáló eszköz, mindkettő megjelenésekor valami egészen új dolog volt, stb. Más szempontokból már nem annyira stimmel az összehasonlítás, de ezeket most hagyjuk is. Az eredmény elég erős, és a magyarázattal is egyetértek: az erős szociális háló, valamint az indulástól kezdve nyílt API rengeteget segített a szép számok elérésében. Persze én még továbbra sem tudom, mi lesz ebből.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (9)

1

lipilee, 2007. május 8. kedd, 17:19 (#)

egy lépéssel előrébb vagy: én még azt se tudom, miért jó :)

2

Author Profile Page stsmork, 2007. május 8. kedd, 17:45 (#)

Szerintem a twittert arra találták ki, hogy teszteljék vele a levelezőrendszerek junk mail filtereit. Nekem eszpee küldött egyszer Twitter-meghívót még az elején, és bár soha nem kattintottam a levélben lévő linkre és rögtön bejelöltem szemétnek, időnként azóta is kapok meghívókat, totál idegen arcoktól, hogy bejelöltek engem barátjukként. És hiába kukázom ki őket, mindig jönnek újabbak.

3

Author Profile Page eszpee, 2007. május 8. kedd, 18:30 (#)

stsmork, nem akarlak nagy nyilvánosság előtt lehülyézni, így igyekszem a tényekre szorítkozni:

- ha nincs accountod egy rendszerben, akkor nincs, aki bejelölne barátjának

- amiket kapsz, azokat a közös kispados levélcímünkre kaphatod, amikor az előző twitteres cikkemben leírt kispad usert veszi fel valaki

- ha ez zavar - eddig nem szóltál róla - akkor átírom az említett user értesítési címét, sőt, meg is tettem

4

Author Profile Page stsmork, 2007. május 8. kedd, 18:50 (#)

Aha, lehet benne valami. Kösz, hogy megberhelted! Te amúgy Twitteren vagy még? Ha igen, akkor láttad már valami értelmét? :-)

5

Author Profile Page eszpee, 2007. május 8. kedd, 18:51 (#)

Igen és igen - tervezek majd egy followupot. :)

6

Author Profile Page ervin, 2007. május 8. kedd, 19:07 (#)

Nemrég egy kedves barátommal együtt rámentünk az ő Twitter oldalára, amelyen ott sorakoztak az általa figyelt arcok üzenetei. Eszembe jutott: mejünk végig a listán, és mutassa meg, hogy ezek közül melyik üzenet jó neki bármire is. Azt hiszem, talán egyet vagy kettőt emelt ki a rengetegből, a többi egyszerű junk volt.

Persze nem állítom, hogy ez önmagában perdöntő érv lenne a Twitter ellen (vagy bármi ellen/mellett), de engem meggyőzött arról, hogy legalább a kezdeti nehézségek kivasalását érdemes a többiekre bízni, aztán majd visszanézni később, hogy megtalálták-e az értelmét. Én egyelőre nem látok benne semmit.

7

lipilee, 2007. május 8. kedd, 19:55 (#)

én (mivel nem használom) tartózkodnék a teljes haszontalanság kinyilatkoztatásától. az viszont teljesen egyértelmű, hogy nem vagyok célcsoport, minden IT literátusom és egyéb kapcsolódásom ellenére. és mint ilyen, csatlakozom stsmork-hoz: nem látok benne semmit.

8

Author Profile Page NagyGa1, 2007. május 9. szerda, 03:03 (#)

Én ugyan még a Twitter weboldalán sem jártam még, meg meghívót sem kaptam, de nem lehet, hogy az ismerkedés lehetősége miatt népszerű?

Mint ahogy az iWiw-re is jó sokan ezért járnak. Itt meg felveheted az általad preferált ellenkező nemű alany feedjét, aztán hozzászólsz valamihez, és hopp, már ismered is.

9

mate, 2007. május 9. szerda, 11:38 (#)

re #8 NagyGa1: vagy azonos nemű alanyét, nehogy diszkrimináljunk.

re #5 eszpee: egy follow up írás érdekelne, már az eleje óta figyelem, de még nem jött a felismerés, miért is lenne hasznos.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork