Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Áttérés Operáról Firefoxra, 1. rész

ervin cikke a Torokgeek rovatból, 2007. június 5. kedd, 10:00 | 48 hozzászólás

Még viszonylag rövid idővel ezelőtt sem gondoltam, hogy valaha ilyen címmel fogok cikket írni, és az nem szatíra lesz. De az egykori, lánglelkű Opera-evangelizálásom fényében úgy korrekt, ha gyümölcsöző kapcsolatunk végeztével töredelmes beismerő vallomást teszek: mitől romlott meg úgy a viszony, hogy máshol kerestem a boldogulást.

A számadás következik, a hosszúsága miatt két cikkre bontva.

Dramaturgiai szempontból talán nem hibátlan megoldás, mégis szeretnék az Opera védelmével melegíteni. Nem, utólag sem gondolom úgy, hogy rossz döntés volt korábban azt használni: az akkori felhasználási szokásaimnak remekül megfelelt, megegyébként is szép, jó, villámgyors böngésző, ennek a mondatrésznek a visszaolvastán el is morzsoltam egy könnycseppet a szemem sarkában.

Sajnos azonban mostanra a korábbi remeklés már kevés, néhány dolgot pedig egyszerűen megelégeltem. A régi párunkról nem illik rosszakat mondani, ezért maradjunk abban, hogy az Opera utolsó néhány frissítése semmi olyat nem tartalmazott, ami nekem észrevehető könnyebbséget vagy előrelépést jelentett volna, közben pedig néhány dolgot már máshogyan csinálok, mint régen, és az új helyzetben a Firefox jobb.

Most pedig jöjjenek az ördögöt rejtő részletek.

1. Miért is?

Először vegyük számba néhány olyan tényezőt, amelyek siettették a váltást.

Áttérés Gmailre

Az idei év elején minden fontos és mellékes e-mail címemet integráltam a Gmailbe, és megtettem elsődleges levelezőnek. Örülök, hogy így tettem, ez sokkal szárazabb és tisztább érzés - de Operán nem lenne az. Lehet persze Gmailezni Operával is, de nem az igazi: amikor váltottam, az Opera 9.x táján, még a levél alatti válaszmezőbe tett egérkurzort se sikerült neki megtartania a helyén, ami pedig, lássuk be, belépő szintű feladat. A Firefox a maga spéci Gmailes bővítményeivel felfegyverezve mégis csak egy más világ.

Exchange webmail használata

A munkám miatt gyakran használnom kell egy Exchange webmail-klienst, ami teljes funkcionalitással, korrekt módon csak Internet Explorerrel működik. A Firefox egyik bővítménye gyönyörűen megoldja ugyanezt egy saját fülön, sőt még azt is megjegyzi, hogy az adott oldalt mindig Exporernek megfelelő rendereléssel szeretném kinyitni, és azt a fület ezentúl eleve Explorernek álcázva nyitja meg. A webmail tökéletesen működik. Operával ez sajnos nem ment, legalábbis messze nem így, Internet Explorert meg nem akarok használni emiatt az egy feladat miatt.

Áttérés Google Reader feedolvasóra

Az Opera beépített feedolvasóját először a Bloglinesra cseréltem le, amikor rájöttem, hogy mobilon érdemes feedeket olvasni, pl utazás közben. Ebből lett később Google Reader, amely ugyan pont mobilon gyengébb valamivel, mint a Bloglines, de összességében jobban használható annál.

Movable Type

A Kispad és a photoblog.hu egyaránt Movable Type blogmotoron fut. Az Operának megvan az a szokása, hogy az MT majd minden frissítése után előáll egy újabb hibás működéssel, ami nehezíti az adminisztrációs felület használatát. Nem vagyok szakértő, ezért nem tudom megmondani, hogy ezek a hibák a Movable Type vagy az Opera programozóinak lelkén száradnak-e; mindenesetre a Firefoxban szinte egyáltalán nem fordul elő ez a probléma, és engem mint felhasználót ez érdekel.

Ezen a ponton megállunk, és innen folytatjuk holnap, a második részben, amelyben az operás félelmekről, majd végezetül a jelenlegi felállásról lesz szó.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (48)

1

pblue, 2007. június 5. kedd, 10:51 (#)

kicsitt off: hogyan integráltad minden fontos és mellékes mailcímedet gmailbe?

2

Author Profile Page CsasZ, 2007. június 5. kedd, 11:21 (#)

MElyik az az IE renderelő extension? :))

3

Author Profile Page ervin, 2007. június 5. kedd, 11:28 (#)

pblue és CsasZ,

- integrálás: minden mailem a gmailbe érkezik, és ott tárolódik. elméletileg az lenne a tökély, ha beállíthatnám úgy, hogy az elhalasztani kívánt mailcímekre érkező leveleket automatikusan az új gmailes default feladóról válaszolja meg, a továbbra is használni kívánt maileket viszont a saját címükről. ennyire azonban még nem szofisztikált a gmail - legalábbis én nem találtam erre lehetőséget - így most az van, hogy minden beérkező mailt alapból a saját címéről válaszol meg, és ahol kell, ott kézzel cserélem a feladót. az a cél, hogy egyre kevesebb e-mail címem legyen, de egyre nem tudok lemenni.

a gmailen belül aztán filterekkel terelgetem a különböző accountokra érkező leveleket, az klasszul működik.

ha zavaros a fejtegetés, vagy nem erre voltál kíváncsi, akkor szólj vissza lszi.

- extension: IE Tab a neve.

4

Author Profile Page gergoke, 2007. június 5. kedd, 11:35 (#)

OFF és szőrszálhasogatás de az "Exchange webmail" meg inkább Outlook Web Access - OWA. :)

5

nyelv-ész, 2007. június 5. kedd, 11:53 (#)

Szomorú, de sajna itt tartunk: az egykor oly fejlett böngésző mára marginalizálódni látszik. A fejlesztőket végképp nem értem: PDA-n is (Windows Mobile 5) és Smartphone-on (Symbian UIQ3) is elérhető egy remek Opera-mutáns, a PC-s változatok meg egyszerűen lemaradtak a fejlesztésben.

6

Author Profile Page ervin, 2007. június 5. kedd, 12:15 (#)

gergoke, így van, az. :)

7

karaj, 2007. június 5. kedd, 12:38 (#)

Hát ezt szomorúan hallom. A 9.50-esnek azért adj még egy esélyt, mert egy igencsak régóta várt és nagyon hasznos funkciót tesznek bele. A 10-esnek pedig teljesen újraírták a motorját, volt szerencsém kipróbálni, és bár még elég hibás, de villámgyors. A 9.50-es motorján is sokat javítottak (a jelenlegi motor nagyjából ugyanaz, mint az Opera 7-es motorja).

Remélem azért időnként hiányozni fog :)

8

pblue, 2007. június 5. kedd, 12:53 (#)

ervin, köszi, én anno odáig se jutottam, hogy egy imapos fiókomat be tudjam állítani a gmailben. mármint hogy a gmailt használjam az adott nemgmail imap fiók mailklienseként. nemtudom, hogy ezt meg lehet-e (mostmár?) csinálni...

9

Author Profile Page eszpee, 2007. június 5. kedd, 13:46 (#)

Ervin, a leírásodból pont nem egyértelmű, hogy tisztában vagy-e a ténnyel, hogy amikor az IETab-ot használod, akkor IE-t használsz, annak minden nyűgével és veszélyével együtt. Nem azt mondom, h ne tedd, csak tudd.

10

Author Profile Page eszpee, 2007. június 5. kedd, 13:48 (#)

pblue(8), ha csak nem csináltak valamit az elmúlt 10 napban, akkor nem: csak pop3-as fiókot tudsz hozzáadni gmailhez.

11

pblue, 2007. június 5. kedd, 14:56 (#)

lehet egy fiók egyszerre imap és pop3? :) (saját mailszerver amúgy)

12

Author Profile Page eszpee, 2007. június 5. kedd, 14:58 (#)

pblue, intézzük el magánban. :)

(többiektől bocs)

13

Zs, 2007. június 5. kedd, 15:16 (#)

én lehetőség szerint csak FF-al használom az OWA-t. Lehet, hogy nem tudom így kihasználni az összes lehetőségét, de nagyságrenddel gyorsabb mint IE-n. (ok. sokszor gprs-en netezve teszem ezt)

A legszebb kiegészítő FF-hoz a ColorfulTabs. :D

14

TK, 2007. június 5. kedd, 15:38 (#)

Karaj,
ugye a szinkronizálásra gondolsz(opera minivel)?
csak azt nem értem, hogy lehet két versiont két külön fázisban fejleszteni..

15

Dagenham, 2007. június 5. kedd, 16:34 (#)

Igaz ami igaz, van egy pár oldal, ami megfekszi az Opera gyomrát, de ezzel úgy vagyok, hogy megvagyok nélküle, ha meg nagyon kell, vészhelyzet esetére ott figyel egy Portable Firefox (IE már vészhelyzetben sem kap lapot).

Mail kliens nem játszik, Gmail működik (többnyire) rendben, Bloglines szimpatikusabb, mint Google Reader (pont a mobilos rész erősségei miatt).

Mindenesetre a lényeg az, hogy van választásod, nincs megkötve a kezed, előre "alternatív" böngészők.

Érdeklődéssel várom a cikk második részét.

16

karaj, 2007. június 5. kedd, 17:36 (#)

TK: nem erre gondoltam, de nagyon valószínű, hogy ez is bekerül.

17

fassy, 2007. június 5. kedd, 18:25 (#)

Én is pont ezen estem át, csak az 2006 őszén volt. Elmorzsoltam a könycseppet.

Profibb jóval az Opera, ez tény, de manapság, amikor minden az átjárhatóságról és a közösségi tartalomelőállításról (ideértve a firefox extensionoket is) szól, egy ilyen koncepció halálra van ítélve.

Nekem néha hiányzik. De csak néha.

18

Dreinor, 2007. június 5. kedd, 19:42 (#)

én az IE tab-ra azt mondom, hogy Operában is megvalósítható :D
Nekem úgy van megcsinálva és 90%-os a működése, szóval elég jól használható, 1-2 zavaró rész olcskor van, de semmi se lehet mindig tökéletes :D

19

Penálen, 2007. június 5. kedd, 19:54 (#)

Sajnos jó régóta napi rendszerességgel látogatok/használok pár olyan oldalt, amiket gyakorlatilag csak IE-vel lehet normálisan hasznáni - prímpélda erre az Index. Se Opera alatt, se Firefoxxal nem ment minden tök rendben. Az IETab sem volt tökéletes megoldás, mert voltak olyan dolgok, amik úgy sem működtek - több, mint egy éve próbáltam utoljára, azóta lehet, hogy az IETab újabb verziója már rendben műxik, mondjuk.

20

Author Profile Page eszpee, 2007. június 5. kedd, 20:09 (#)

Penálen, mi nem megy az Indexben Opera (vagy FF, bár azt nem ismerem annyira) alatt?

21

Penálen, 2007. június 5. kedd, 20:25 (#)

Eszpee,

egész helyesen "nem ment", úgy jó egy, de inkább másfél-két éve, mikor utolsjára próbáltam. Sajna nem emléxem már pontosan, csak arra, hogy jópár próba után "Na mentek a p*csába!" felkiáltással leszedtem az Opera parancsikont az asztalról. A Firefox maradt :)

22

Author Profile Page ervin, 2007. június 5. kedd, 21:16 (#)

eszpee (9), azt gyanítottam (bár nem tudtam, mert nem értek hozzá), hogy beépítetten az IE fut ilyenkor, az IE Tab is ilyesmit írt magáról. de sajnos kell, hogy az IE által látott teljességében jelenjen meg az OWA, méshogy sokkal rosszabb vele dolgozni. úgyhogy ez az "optimális" megoldás.

23

Deansdale, 2007. június 5. kedd, 22:06 (#)

A 'fox-al kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy még mindig nem tudták fixelni a memóriazabáló bugjait.
2-pont-legfrissebb FF van a gépemen, de x idő után annyira belassítja a gépet, hogy kín használni.
Persze hozzátartozik a dologhoz, hogy így is ezzel netezek, mert a többit már alapból kín használni :)))

24

Dr. Minorka, 2007. június 5. kedd, 22:22 (#)

Valamit nagyon nem szeret a Tűzroka az index.hu-n. Betöltődik a főoldal, és én mohón egy csomó linket megnyitok új lapokon. Megnyitja őket, és annyi. Van vagy 6 megnyitott lapom, de semmire sem reagál. Crtl+Alt+Del. Róka lelőve. Amikor ismét feljön, akkor a megszakadt munkamenetet visszaállítja, és aztán normálisan lehet hazsnálni.

25

Penálen, 2007. június 5. kedd, 22:58 (#)

Közben eszembe jutott, miért szoktam le végleg aa firefoxról: nemtom, mi okozta, bug, beállítási izé, videokártya, vagy más, de átlag 10 FF indításból 7-8* a betöltött oldal "ugrálni" kezdett. Fel-le, köbö 2-3 milliméternyit, 2-3* másodpercenként, szabályszerűen vibrált. Csak a Májerfox csinálta ezt, se a Zopera, se a ZIE.

Tudja vki, miért csinálta ezt?

(Szintén köbö 1 évvel ezelőtti dolog, azóta nem nagyon használtam, néha-néha, igaz, olyankor nem vibrált...)

26

opera, 2007. június 5. kedd, 22:58 (#)

Viszont pl
-a reklámletiltásban - ha valaki jól tudja használni - akkor az opera agyonveri a FF-at(pl 1-1 sorral eltüntetthető az összes google reklám, illetve az összes indexes reklám.)
-FF lassú
-Nincs a FF-ban levelező
-Zabálja a memóriát

27

opera, 2007. június 5. kedd, 23:01 (#)

Ja és Penálen: ilyet nekem is csinált és ÉN IS emiatt tértem át, sorstársak vagyunk, de én eddig egy windowblinds nevű progit tartottam sárosnak(Na meg persze a ff-at), de nem használtál valamilyen skinoló programot?

28

Author Profile Page ervin, 2007. június 5. kedd, 23:14 (#)

opera,

- reklám: az opera jelenlegi reklámellenes megoldásának eleganciáját a firefox add-onja meg se kozelíti. no de mit értesz az alatt, hogy "agyonveri"? én a FF adblokkerét használom úgy, ahogy feltettem, minden csiszolgatás nélkül, és mindent klasszul letilt, amit kell. te miben látod a drámai szavakat indokló különséget?

- nincs benne levelező: így igaz. (esetemben a gmail miatt ez persze irreleváns.)

- lassúság és memóriaéhség: sokan mondjátok ezt, tehát bizonyára igazatok van. én csak azt tudom mondani, hogy több év masszív operázás után a váltáskor nem vettem észre lassulást, de ez lehet az én érzékenységem (hiánya).

29

Author Profile Page ervin, 2007. június 5. kedd, 23:19 (#)

karaj (7), az esély meglesz, egyelőre minden frissítést töltök, nem könnyen mondok le róla. :)

egyébként a gyorsaság *szerintem* nem akkora issue, mint amekkorának sokan beállítják: ide lőjetek, de az ie7 is teljesen korrekt időket fut az oldalak nagy többségén.

bár most, hogy ezt mondom, ahol esetleg érdemes odafigyelni, az pl. pont a gmail, amit végül is alkalmazásként használnék, de annak lassú (főleg az add-onokkal felturbózva), és "nincs tőle alkalmazás-érzése az embernek"*, ami egy asztali levelezőprogramot leváltó weboldalánál végeredményben kínos.

*eszpee találó megfigyelése

30

Dreinor, 2007. június 5. kedd, 23:38 (#)

én Operát használok, de van mikor kis időre FF-t, én mindkettőnél tapasztaltam különböző lassúlásokat, FF-nél volt amikor 100%-on ketyegtette a winyómat 1-2 oldalnál, és ekkor kellett feladatkezelőből kilőni, de volt amikor a memóriát kezte zabálni, és ki is fagyott az FF utána!
Operánál meg a legtöbb gondom, a Netvibes oldalam böngészése, eléggé feltuningoltam különböző rss cikkekkel és különböző hasznos cuccokkal és itt, jön, hogy ilyenkor az operám elvérzik :S
50-60%-os proci terhelést csinál, és eközben nem tudok böngészni az operában, plusz amikor az netvibes oldalt frissíti, akkor is fagy 2-15 másodpercre az operám, emiatt nem tudom a Netvibes oldalamat rendesen kezelni.

31

árpi, 2007. június 6. szerda, 00:02 (#)

Sziasztok!

Velem egészen pontosan 1 hete történt meg ugyanez.
Nagyon szeretem az operát, tényleg gyors, fantasztikus
az egér gesztikulációk által érzett "gyorsaság",
letisztult design, stb.. De!

Nem tudtam rendesen kihasználni a Google nyújtotta lehetőségeket.
A Gmail még csakcsak, de semmi Calendar és semmi Notepad.

Eldöntöttem hát, hogy nekilátok és megszeretem a Firefoxot.

Elsőre persze ugyanaz a spártai érzés fogadott, semmi nem volt
úgy vagy olyan, mint ahogy megszoktam, de sok extension és egy
kis állítgatás után szinte már nem is veszem észre, hogy nem Opera
alatt vagyok.

Íme hát egy-két jó tanács átállóknak (árulóknak? ;)

Extension-ök:

Mouse Gestures 1.5.x : Nem sok kombinációt használok,
ezért amiket igen, azokat átírtam az Operában megszokottakra.
Átlós tűréshatár: 0, mert nem használok átlósakat, és így
pontosabb a felismerés. Minimális pix elmozdulás: 5,
mozdulat érvénytelenítés 10s (max). Így lesz kb. olyan
érzékenységű, mint az Operában.

SearchWords 0.3: Nagyon kell! Betűket rendelhetünk a
kereső motorokhoz. (Opera g ugye).

Paste and Go 2: kimásolunk, bemásolunk és már ugrunk is.
Nem lényeges, nem is kell sokszor, de valahogy a hiányát
megérztem.

Session Manager 0.5.3.4: hogy le tudjuk menteni a sok
megnyitott wikipedia oldalt, "mert eccő mindet
elolvasom" :) Újraindításnál előző session, stb..

Undo Closed Tabs Button: kell a kis szemetes az Operából.

Restore Scroll Position 0.4: Egyes oldalaknál ha visszaugrok
az előző oldalra, akkor a Firefox visszaugrik az oldal elejére.
Na ezt küszöböli ki ez az extension. Ez talán nem hiba, csak a
Firefox betartja a CMS által küldött "NoCache" üzentet(?), az
Opera meg nem foglalkozik vele. Nagy barátotok, a belsoseg.hu
is ilyen.

DicitionarySearch 2.0.2: Jobb gomb a szóra, keresünk, és már
értem is, vagy nem.

Alap:

-Adblock Plus
-Add to Netvibes
-del.icio.us
-Download Statusbar
-Faviconize Tab
-Google Notebook

Néha azért még visszacsábulok egy durvább Index/Netvibes/
Wikipedia tripre :)

Bocs hogy ilyen hosszú lett.

árpi


32

human, 2007. június 6. szerda, 01:59 (#)

Adblockban is 1 sor bármilyen adservert letiltani, csak használni kell a csillagot *sher.index*, ilyesmi

33

Author Profile Page NagyGa1, 2007. június 6. szerda, 05:34 (#)

Sebesség szempontjából a scriptelésben lassabb az Opera, ezért pl a gmail is lassabb érzést kelt alatta.

Az FF2-alatt a régebbi problémáim szépen megoldódtak, már a memóriát sem zabálja észrevehetően. Fagyni meg nem szokott. Igaz az oprendszerem is stabil, spyware- és vírusmentes. :)

34

nyelv-ész, 2007. június 6. szerda, 06:21 (#)

#31 és mások: szerintem a FF alapvetően igényli a FlashBlock addon-t is, mert enélkül hihetetlenül le tud lassulni, még 2 GB RAM esetén is. Főleg, ha több flash reklámmal tűzdelt oldal is meg van nyitva, látványosan zabálja a memóriát (még Linux alatt is, pedig ott azért két giga több, mint elég).

35

Ize, 2007. június 6. szerda, 09:50 (#)

Alap kiegeszitesekhez meg:

All-in-One Sidebar
Extended Statusbar
Tab Mix Plus
FlashGot
EarthWorm
Add Bookmark Here

36

freak, 2007. június 6. szerda, 09:52 (#)

En AdBlock Plust hasznalok, azzal fel lehet iratkozni rendszeresen frissitett AdBlock listakra (magyar is van). Miota ezt hasznalom es nem a sima AdBlockot, azota kezzel joforman semmit nem kellett felvinnem a listara... Operan is probalkoztam reklamblokkolassal, de egyaltalan nem esett kezre (szoval nalam nem "verte agyon" a Firefoxot :)

37

kereszt, 2007. június 6. szerda, 10:17 (#)

#25 nekem ugyanezt csinálta több gépen is, amikor az üres bookmarks toolbar-t feltettem a menüsor mellé. valamit játszani kellett vele (talán előbb tenni bele valamit és utána felhúzni?) és elmúlt az ugrálás.

38

Yoco, 2007. június 6. szerda, 13:48 (#)

#25:

http://kb.mozillazine.org/Window_shakes

39

Penálen, 2007. június 6. szerda, 23:03 (#)

opera (#27),

sztem nálad az igazság: valóban vagyon a gépen WindowBlinds.

Köszi a zinfót, megint okosabb lettem!

40

k3y, 2007. június 9. szombat, 16:50 (#)

ervin:
OFF
GMail / Settings / Accounts:
"When I receive a message sent to one of my addresses:
-Reply from the same address the message was sent to.
-Always reply from my default address "

41

Author Profile Page eszpee, 2007. június 9. szombat, 17:04 (#)

k3y, nem olvasol figyelmesen: az volt ervin gondja, hogy ezt csak globálisan tudja beállítani, nem accountonként.

42

AZS, 2008. január 17. csütörtök, 21:01 (#)

háááát, ervin, te tudod, a te döntésed...

mindenesetre megnézem még a cikk második részét is, mert ez az első kicsit sem volt meggyőző.
az ietab-os dolognál meg még meg is sajnáltalak...

43

Author Profile Page ervin, 2008. január 17. csütörtök, 22:53 (#)

AZS, akkor háttérinfónak egy rövid helyzetjelentés: az eltelt fél év alatt teljesen belaktam a firefoxot, és egyszer se néztem vissza.

azért továbbra is szorgosan frissítem az Operát ("never say never" alapon), de egy minapi teszt szerint még mindig nem képes pl. a gmailt normálisan kezelni. nekem pedig a böngésző alapú integráció egyre inkább pénz- és időkérdés is a munkám miatt, úgyhogy belépő szintű problémákkal nem tudok vacakolni. sajnálom, de ez van. ezzel együtt simán el tudom képzelni, hogy másnak más igényekkel az opera az ideális.

a mobilomon viszont tartja magát a mini.

44

AZS, 2008. január 18. péntek, 00:03 (#)

nem akarok én ám vitatkozni veled, azért is írtam, hogy a te döntésed.
amúgy én is bőszen gmailozok, gond nélkül, no meg a jövedelmem 80%-át is elég komoly webes alkalmazásból szerzem, és mindezt az opera használata közben. mobilon nem böngészek, de a pda-mon is az opera a default (arra ugye nincs is ff), és a zsebvinyómon is ott csücsül egy opera usb.
amúgy tényleg érdekelt, hogy mi késztet valakit egy ilyen váltásra, csak elolvasás után nem éreztem magam találva.

de lényeg a fő: bármit, csak ie-t ne ;-)

45

Author Profile Page eszpee, 2008. január 18. péntek, 10:07 (#)

AZS: itt a második rész: http://kispad.hu/torokgeek/200706/atteres-operarol-firefoxra-2-resz.html

ervin, azt sose értettem, hogy miért kéne szigorúan egy böngészőnek kiszolgálnia minden feladatot... nálam vidáman fut firefoxban a gmail és a google reader, operában meg böngészek minden mást. nem azt mondom, hogy tökéletes felállás, de jobb, mint megőszülni firefox alatt minden tab/ablak nyitásakor, back-nél elveszteni kitöltött formokat, stb. stb. stb.

46

Author Profile Page ervin, 2008. január 18. péntek, 10:18 (#)

eszpee (45), ezt én se értem. miért kéne, pláne szigorúan?

(egyébként állította ezt itt valaki, vagy csak úgy felveted? felteszem, nem a "böngésző alapú integráció" kifejezésemet interpretáltad így.)

47

Author Profile Page eszpee, 2008. január 18. péntek, 10:27 (#)

ervin, egyszerűen arra reagáltam, hogy "egy minapi teszt szerint még mindig nem képes pl. a gmailt normálisan kezelni". ezek szerint ez perdöntő szempont nálad böngészőválasztásnál, én meg csak arra utaltam, hogy nem értem, miért kéne ennek így lennie, ennyi.

48

AZS, 2008. január 18. péntek, 19:05 (#)

eszpee, köszi, még tegnap elolvastam, de az még kevesebb hatással volt rám, mint ez az első...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork