Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Sonic Impact T-Amp teszt

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2007. július 19. csütörtök, 22:05 | 12 hozzászólás

Igen, végre valahára, két évvel azután, hogy Karotta tesztje alapján kedvet kaptam hozzá, a napokban meghallgathattam élőben is egy classic T-Ampot. Ő az:

20070719_t-amp.png

A tesztre spityu zu dj-nk otthonában kerítettünk sort, így készen kaptuk a jó minőségű, konstans tesztkörnyezetet. Idézem: "Chario Pegasus hangfalak, Arzachel kábelek, Teac VRDS T1 transport és Arcam Blackbox 50 DAC" - sajnos ez nekem elég kínai, sok nagy és drágának tűnő doboz volt, az biztos.

Lássuk a versenyzőket!

coplandA hazai pályán spityu zu Copland CSA-14 hibrid erősítője, 2 csöves előfok, tranzisztoros végfok, újonnan valahol négyszázezer forint magasságában lehetett.

t-ampA vendég Kristóf barátunk Classic T-Amp-ja, általában 8 ceruzaelemről megy, de mi külső tápot használtunk hozzá, újonnan kicsit több, mint ötezer forintba kerül.

Igyekeztünk a tesztlemezeket úgy összeállítani, hogy lehetőleg mindenféle műfaj képviselve legyen, illetve azért jól is szórakozzunk. Csak cédéket próbáltunk.

Ella Fitzgerald: Midnight Sun
Megdöbbentően jól szól a T-Amp, teljesen párban van a Coplanddel, alig észrevehető különbségek, ráadásul nekem picit még a T-Amp javára is, de ezt megmagyarázom a csodaváró hangulattal. Mindenesetre határozottan impresszív, ezzel mindannyian egyetértünk.

Tortoise: Ten-day Interval
Spityu szerint kicsit hiányzik a T-Ampnál a zene tere, és én se éreztem igazán, hogy annyira lejött volna, mint a Coplandnél. Azért bőven élvezhető.

Fizzarum: Microphorus
Ez egy vízválasztó, Kristófnak nem elég öblös, én pedig határozottan fintorgok az összemosott magasaknál. Szentpétervári analóg szintetizátorzenéhez ne vegyünk T-Ampot, már persze ha van többszázezer forintunk valami másra.

Download: Base Metal
Spityu szárazabbnak találja a T-Ampot, Kristóf kiemeli, hogy itt azért sokkal rosszabbra számított, nekem meg egyszerűen nem áll össze eggyé, két hangfalat hallok. A kis effektek viszont mintha jobban kijönnének, mint a Coplanden.

Naked City: egy rakás szám a Naked City lemezről
Spityu itt szúrja ki a laposabb magasakat, nekem feltűnik, hogy kicsit hatásvadász a T-Amp, mintha mesterségesen húzná szét a sztereót. Kristóf a mélyeket találja gyengének, de az erősítő mentségére szolgáljon, hogy ez valójában egy elég szarul szóló lemez.

Hát így. Valójában sci-fi az egész, hogy egy ceruzaelemről működő harmincdolláros műanyag doboz hogy a fenébe tud ilyen hangot kiadni magából. Egyszerűen hihetetlen, a szó legszorosabb értelmében. Muszáj is lesz még egy tesztet lezavarni, vagy lehet, hogy egyszerűen veszek én is egyet. Vagy minden szobába egyet, végülis miért ne, két cédé árából kijön darabja.

Értékelés: (0-7): 7

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

Leroy, 2007. július 19. csütörtök, 22:29 (#)

En amugy mindig mindenbe bele szoktam kotni, de ha nem valami elfogadott teszt-metodologiat hasznaltatok ( http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Blind_test , http://en.wikipedia.org/wiki/Double-blind ), akkor tulajdonkeppen placebo volt minden tapasztalatotok, es annal nem tobb. Persze ettol meg minden szep es jo, csak kevesebb az informaciotartalom :)

2

JoeP, 2007. július 19. csütörtök, 22:40 (#)

Lehet már valami emberi helyen is kapni, vagy még mindig ki kell menni érte a világ végére?
http://www.tempomusic.hu/index2.html
http://www.tempomusic.hu/erositok.php

Vagy rendeljem meg az Amazonról? ;-)
http://tinyurl.com/222k4s

3

Author Profile Page ervin, 2007. július 19. csütörtök, 23:20 (#)

Micsoda kis kütyü!

Így is figyelemre méltó a teszt, de annyiban Leroyjal értek egyet, hogy ha nem double blind volt, akkor érdemes lenne csinálni egy olyat is, már csak azért is, hogy kiderüljön, változik-e az eredmény.

4

lipilee, 2007. július 20. péntek, 09:25 (#)

LCD kijelző van rajta? akkor kiírhatná, hogy "T-AMP on".
meleg van és reggel, elnézést kérek :)

5

Author Profile Page eszpee, 2007. július 20. péntek, 09:47 (#)

Persze, csinálhattunk volna vakteszteket meg minden, de az kevéssé lett volna szórakoztató a kábeleket dugdosó egyikünknek. Így viszont jól mulattunk mindannyian, és bár nem hiszem, hogy "placebo volt minden tapasztalatunk, es annal nem tobb", még ha így is lenne, akkor se baj, hiszen itthon is tudni fogom, hogy a T-Amp szól, ha veszek egyet, nekem meg mindegy, miért tetszik a hangja.

6

rhapsodhy, 2007. július 20. péntek, 10:27 (#)

Egy ilyen tesztnél vétek kihagyni egy Prodigy lemezt. Na ott van mély is, magas is, de dögivel, megmutatja, hogy mit tud a cucc.

7

Author Profile Page eszpee, 2007. július 20. péntek, 10:35 (#)

Igen, viszont a szórakozás is cél volt, én pedig utoljára lassan egy évtizede élveztem Prodigy-t... ;)

8

Author Profile Page KoS, 2007. július 20. péntek, 10:53 (#)

Egyelore Magyarorszagon en is csak a TempoMusic-nal talaltam meg a cuccost. Ha valaki tud mashol esetleg olcsobban, az legyen szives irja meg...
Egyelore nincs tapasztalatom Amazonos/eBay-es rendelesekkel, es ha lehet akkor nem most szeretnem elkezdeni a tapasztalat gyujtest :)

9

spityu zu, 2007. július 20. péntek, 11:58 (#)

A vaktesztbe valoban nehez belekotni, bar boven akadnak olyanok, akik nem tartjak relevansnak az eredmenyt. Segitonk meg akadt volna, de az ilyen teszteknek igen alacsony a felesegturesi faktora (http://en.wikipedia.org/wiki/Woman_acceptance_factor), ezert nem eroltettuk :).
Ugyanakkor szamomra akkora volt a kulonbseg a ket erosito kozott, hogy egy nagyobb osszeget is fel mernek tenni arra, hogy egy vakteszten is mindig felismernem, mikor melyik szol. A T-Ampnak ezert a penzert, sot az ara sokszorosaert sincs vetelytarsa. Sokkal jobban szol, mint az ember feltetelezne. Ki kene probalni, milyen hosszan tudnek vele folyamatosan, a zenere odafigyelve lemezeket hallgatni, nehany het utan lehetne korrekt velemenyt mondani. De a bennem lako sznob biztosan tiltakozna a csere ellen :).
Es akkor meg mindig ott van az, hogy a lanc tobbi reszevel mit kene csinalni, van-e olyan cd jatszo es hangfal, amely minosegben es arban a T-amphoz illo alternativa? Ha igen, akkor egyreszt miert nem tudunk rola, masreszt vajon egy ilyen husz-, harmincezeres lancot egy "eleg draga" melle rakva meg mindig csak ennyi kulonbseget hallanank-e?

10

Schmidi, 2007. október 30. kedd, 17:06 (#)

Érdekes módon az itthoni ára már 17.000.-, az Amazonon 85.99.- lett.
A ThinkGeek még tartja a 29.99.-et.

11

bluemonday, 2007. november 30. péntek, 11:54 (#)

Ha valakit érdekelne,nekem akad egy eladó darab TempoMusic-os garanciával,dobozában,új állapotban.
Már nem hallgatom.

12

doki63, 2008. január 1. kedd, 15:04 (#)

Szava bluemondai.Engem érdekelne a t-amp,ha még megvan.A doki63@freemailon el tudsz érni.Köszi

Üdv:DOKI63


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork