Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


iWiW ismerősök költöztetése GMailbe, Facebookba, stb.

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2008. január 11. péntek, 10:49 | 11 hozzászólás

Benjámin kommentben jelezte, hogy elkészült az iWiW legújabb emailcím-rejtő megoldását is kezelő kontaktlista-mentő szoftverével, hát én meg akkor leírom, hogyan tudjuk az összes ismerősünket átvinni más alkalmazásokba. Siessetek, mert most az adatmentők vannak egy lépéssel az iWiW előtt, de valószínűleg jön majd egy új verzió, ahol kezdhetünk emailcímenként minden alkalommal captcha-kat irogatni...

Update: eddig tartott, remek reakcióidővel megvalósult, hogy most már minden címnél be kell írni egy új captcha-t! Azért így is még ez a leggyorsabb módszer ismerőseink címeinek lementésére.

1. adatgyűjtés

Benjámin leírása alapján "telepítsük" az ismerős-mentő bookmarkletet, majd futtassuk is le az iWiWen. Ha elakadna a folyamat, csak kattintsunk az OK-ra, majd folytatásra, én 10 perc alatt végeztem kb. 500 emailcímmel. Ha minden rendben ment, két textarea-t kapunk, ezek tartalmát mentsük le valahova mondjuk "email-lista.txt" és "adat-lista.txt" néven.

Majdnem kész vagyunk, már csak Tóth Benedek nagyszerű formátumkonvertálójával kell megetessük a kapott adatokat: Másoljuk be az iwiw-to-vcard importáló ablakába az adat listaként is elmentett tabulált szöveget, majd konvertáljuk le vcard és ldif formátumra is, ezeket mentsük el a felkinált iwiw.ldif és iwiw.vcf neveken.

2. adatmozgatás

Ha minden jól ment, van négy fájlunk, amivel szinte bárhova költöztethetjük már ismerőseink adatait. Tóth Benedek szépen screenshotokkal leírja a megoldást Evolution, Thunderbird, Outlook Express, Outlook 2000 levelezőkre és Facebookra, én csak a GMailt tenném most hozzá:

  • Nyissuk meg a kontakjainkat
  • Kattintsunk balra lent az Import linkre
  • Válasszuk ki az első lépésben generált adat-lista.txt fájlt, és kattintsunk az Import gombra.

A GMail ha végzett az importálással, szép összefoglalóban közli is, hogy milyen címeket nem használt fel, vagy milyen meglévő kontaktokhoz adott hozzá új elérhetőségeket, mert azok már bent voltak a rendszerben, tehát ha jól láttam szépen, okosan, a redundanciát elkerülve működik az import.

Ha más fogadószoftverbe vagy szolgáltatásba sikerült átvinnetek az iwiwes kontaktjaitokat, osszátok meg a kommentekben! Éljenek a nyílt rendszerek!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (11)

1

Zuzu, 2008. január 11. péntek, 11:12 (#)

Azt mondja meg valaki, hogy az IWIW Tools, hogy lehet kiírtani a gépről? Nekem nem ment.

2

Benjamin, 2008. január 11. péntek, 12:24 (#)

Zuzu: itt probalkozz: http://iwiwtools.byethost13.com/

3

karaj, 2008. január 11. péntek, 13:03 (#)

Lefuttattam az iwiw toolt, szépen végigment a kontaktjaimon, de aztán nem történt semmi, nem kaptam semmilyen textareat...

4

Dr. Minorka, 2008. január 11. péntek, 13:45 (#)

Láthatólag a mucsai ostobaság nálunk nem korlátozódik a politikai szférára. Valami lehet a vízben...

Akkor most lássunk valami teljesen mást:
http://www.dataportability.org/

5

Author Profile Page ervin, 2008. január 11. péntek, 13:54 (#)

Legalább az IWIW is elmondhatja, hogy folyamatosan fejlesztenek.

(Mennyire kínosan gyalázatos dolog már, amikor egy cég egyértelműen, leplezetlenül, kifejezetten a saját ügyfelei ELLEN fejleszt ki valamit.)

6

Dr. Minorka, 2008. január 11. péntek, 14:00 (#)

A saját zsebe ellen is! Csücsülnek egy kincsesbányán és eltékozolják.

7

karaj, 2008. január 11. péntek, 16:28 (#)

Na most már tényleg megijedtem, úgyhogy bepötyögtem jó 300 capthát (vajon mennyit fizetnek ezért a feketepiacon?), de legalább bármikor nyugodt szívvel törlöm magamat. Ami talán már nincs is messze.

Hogy feszítené meg őket a keresztespók.

8

nyelv-ész, 2008. január 11. péntek, 17:17 (#)

Ilyenkor látom, minő bölcs előrelátás volt idejekorán távozni a zivivről.

9

sida, 2008. január 11. péntek, 21:09 (#)

Te, azér' legalább legyenek már lgalább álmatlan éjszakáid, aniért a te lelkeden szárad egy-két "iwiw-fejlesztő" állása... :P

10

Author Profile Page CsasZ, 2008. január 14. hétfő, 09:58 (#)

Nem az én ötletem, de bátran javaslom terjesztésre:
Az IWIW profile-on ott van egy csomó mező, amit úgysem használunk. Be kell írni a postacímhez, vagy a "játékosnév" nevű marhasághoz az email címünket. Aztán az IWIW bekaphassa :)))

11

zsp, 2008. január 14. hétfő, 21:52 (#)

ostobák, addig nem fejlesztettek, amíg megtarthatták volna előnyüket a piacon, most meg, hogy eljárt felettük az idő, akadályozni próbálják az elkerülhetetlent.

az a baj, hogy amikor majd mentegetem ki az adataimat, ettől csak még jobban fogom utálni őket. sőt már most is.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork