Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kispad teszt: Nokia Sports Tracker

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2008. március 30. vasárnap, 08:58 | 5 hozzászólás

Először egy rövid bevezető: már Anil Dash ide is áthozott Clear Card tesztjénél nagyon megtetszett a formátum, pár lényegretörő pontban minden ellenszolgáltatás nélkül tesztelni egy egyébként is használt terméket, szolgáltatást. Ezt próbáljuk meg mi is itt a Kispadon, először egy mobilalkalmazással. Valahogy el kell kezdeni.

Mi ez: Egy egyszerű kis JavaSymbian program, ami GPS-es Nokia telefonnal, vagy - mint esetemben - valami olcsó kijelző nélküli bluetooth GPS-es kütyüvel tud jól együttműködni. Ingyen letölthető a támogatott készülékekre, és leginkább házon kívüli sporttevékenységeket (futás, bicikli, kirándulás) lehet vele rögzíteni.

Milyen volt: Alapvetően tök jó. Ad egy olyan érzést, hogy én most komolyan sportolok, nem csak sétálgatok szombat délben a napsütésben. Futásnál még fel is pörgeti kicsit az embert, hogy hátha ez most egy jó kör lesz - de ezek gondolom majd elmúlnak. (Biciklit még nem néztem, de NagyGa1, aki ajánlotta, ha jól emlékszem azzal használja.) Testedzés közben különböző elrendezésekben nagyon szépen olvashatóan látszik az eddig eltelt idő, út, aktuális sebesség km/órában vagy perc/km-ben, a megtett útvonal rajza, ilyenek, gondolom rendszeres sporik szívét ezek megdobogtathatják. Ha megállunk, automatikusan szüneteltetheti a mérést, tud köröket kezelni, szóval szépen kivégzett házifeladat, de emiatt még nem írtam volna.

Ami legjobban tetszik, az a kapcsolódó webkettes site - ha végeztünk, közvetlenül a telefonról egy mozdulattal feltölthetjük egy út adatait, sőt, a szoftver megkeresi az esetleg útközben készült fotókat is a készüléken, és pontos hellyel be is jelöli őket, ha kérjük. Az eredmény például a tegnapi sétánkról egy ilyen oldal - most őszintén, nem szép?

itt jártunk

Talán ha a fotószinkronizálást utólag, nem csak telefonos képekkel is el lehetne végezni... de nem akarok telhetetlen lenni.

Mi a trükk: Igazából semmi, a nyilvánvaló dolgokon kívül: a Nokia szeretne sok GPS-es készüléket eladni, plusz ha már itt van körülöttünk, kihozná ebből a webkettes dologból is legalább alapszinten amit lehet. Szerencsére wifis telefonom van, így az induló beruházásokon kívül egy fillért sem kellett fizettem használat közben, de egyébként korrekten jelzi a telefon fotófeltöltés előtt, hogy mennyi adat lesz ez, ha kérnénk.

Használt setup, tesztelt verzió: Nokia E65, Blumax 101 GPS vevő, Nokia Sports Tracker V1.70 (S60 3.0)

Értékelés (0-7): 7, nem tudok belekötni, amit igér, azt hozza szépen.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

Trofimov, 2008. március 30. vasárnap, 11:25 (#)

Nem java, SymbianOS-es program szerintem, így csak symbianos telefonokon megy.
Én is bringára használom, szerintem is jó kis alkalmazás.

2

Author Profile Page eszpee, 2008. március 30. vasárnap, 12:25 (#)

Köszi, javítottam!

3

Author Profile Page eszpee, 2008. március 30. vasárnap, 14:00 (#)

Ez meg a mai futás, nagyon klassz ez a park: http://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetail/index.do?id=122472

4

Author Profile Page CsasZ, 2008. március 30. vasárnap, 22:53 (#)

Mennyibe fáj egy BT-s GPS?
Még a végén veszek egyet :)))

5

Author Profile Page eszpee, 2008. március 31. hétfő, 10:50 (#)

10470 volt az enyém: http://gepbolt.hu/cikkek/reszletek/pag_cikkreszletek.aspx?CIKKID=58736372


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork