Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Hirdetések a Plastikon

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2008. április 1. kedd, 20:37 | 7 hozzászólás

Nem áprilisi tréfaként (amit mi a tavalyi el nem ismert, de nekem írva és olvasva is a legszórakoztatóbbnak bizonyult megoldásunk után überelhetetlennek itéltünk), de ma indult a Plastik media kommercializálódása, pontosabban mától kezdve lehet hirdetési helyeket venni Angelday Józsi ex-vendégmunkásunk (4 éve! Jézusom!) blogján. Röviden megpróbálom elmondani, mit gondolok erről.

Röviden azt gondolom, hogy Józsi, le a kalappal, nagyon jól csinálod. Már bőven ideje, hogy ne legyen csúnya szó a reklám, és ennek az egyik legszebb megvalósulása ez, amikor közvetlenül a tartalomgyártó zsebébe vándorol bele verejtékes munkájának gyümölcse. Jó ez az olvasóknak, mert a blogger sokkal motiváltabb lesz abban, amiért szeretjük, fasza cikkeket fog írni és nem fog bezárni prioritásváltozás vagy bármi más miatt; jó a hirdetőnek, mert eléggé tisztában lehet vele, milyen közönséget ér el napi 3000 forint körüli összegért egyébként nagyon olcsó hirdetésével; és jó persze a bloggernek is, mert csörög a lé, elismerik a munkáját, és az elég jó érzés szokott lenni.

Valójában mi is hónapok, mit hónapok, évek óta próbálunk ezen a témán pörögni, jobbnál jobb megoldások fordultak már meg a fejünkben, de a közel egy éve elindított AdSense-ezésen kívül ebből semmi nem valósult meg, leginkább azért, mert megalázóan lusta alakok vagyunk. Na de talán ez ad most egy elegendő seggberúgást, hogy mi is előálljunk valami hasonlóval. Addig is motiválhattok vagy lebeszélhettek ti is: mit gondoltok, van értelme hirdetési helyeket értékesíteni a Kispadon?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

Asszem, 2008. április 1. kedd, 21:13 (#)

Hát vanni biztos van, abból baj nem lehet, mondjuk én csak rss olvasóba' nézem, úgyhogy vagy oda is jön a reklám, vagy mindegy.

Az én überzsenialitásom a következő: a népszerű -főleg politikai- blogokon a kommentezést kellene mondjuk egy centes befizetéshez kötni. Pl. a rendszeresen ezer kommentet toló tótawén ez kicsit jól menne neki :D

2

Author Profile Page eszpee, 2008. április 1. kedd, 21:18 (#)

Asszem, én teljes megoldást szeretnék, szerintem a feedbe is ugyanúgy mehet a dolog, mint az oldalra.

A fizetős komment megoldásod nem rossz. :D

3

Gizel nénéd, 2008. április 1. kedd, 21:55 (#)

Na, ennyi e! Megkezdi az egyik, oszt' egybül úgy gondolja mind, hogy akkor most mán neki is! Hát ha elveszitek a Józsi gyerektül a reklámtot, vígígvágok rajtatok. Falumbéli a gyerek, hát hagy érvényesűne mán, maraggyatok egyellőre az adszenszné, ha mán megkeztétek, nehogy itt minden reklámba borújjon mán. (Mivéleszavilág, uramjézus.)

4

Penálen, 2008. április 1. kedd, 22:01 (#)

Az a tavalyi Tleg jó poén volt. Részemről simán bekajáltam.

5

phnb, 2008. április 3. csütörtök, 07:50 (#)

Nekem 8, AdBlock van és lesz is.

6

dx, 2008. április 3. csütörtök, 14:47 (#)

ha nem túl agresszív, nem zavar. ha az, akkor jön az adblock. mondjuk vicces, hogy a telemarketinget így fikázzátok (joggal) de, hogy lassan semmi nem marad a reklám nélkül az nem zavar tieteket.

7

Author Profile Page eszpee, 2008. április 3. csütörtök, 14:53 (#)

dx, van egy nagy különbség a telemarketing és a webes hirdetések között. a telemarketing esetén ők hívnak fel engem, miközben akármi mást csinálok. semmi közöm hozzájuk, egyszerűen rámtelefonálnak. azt se szeretem, ha az utcán állítanak meg. ehhez képest a webes hirdetés azon az oldalon van, amelyikre tudatosan elmentem. érzed a különbséget?


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork