Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Share vagy Share with note? Elég az egyik!

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2008. november 8. szombat, 13:54 | 12 hozzászólás

Valószínűleg belterjes, és van rá esély, hogy csak pusztába kiáltott szó lesz, de nem bírom magamban tartani. Van pár ismerősöm, akiknek a megosztásai rendre duplán jelennek meg a Google Readeremben: egyszer kommentárral, egyszer meg simán. Csak egy dolgot tudok elképzelni, ami miatt előállhat ez: megosztanak, és mellette nyomnak egy Share with Note-ot is.

Drága tudatlanságban bújkáló, mindenhova kattogó barátaim! Elég egy! Nem baj, nem láttátok eddig, mi jön ki tőletek, semmi gond, csak most már figyeljetek oda legyetek szívesek. Köszönöm, hogy elmondhattam, a nem érintettektől meg elnézést.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

nort, 2008. november 8. szombat, 14:46 (#)

Ez sajnos nem ilyen egyszerű, nagyon sokszor maga a Reader osztja meg duplán az elemet, amikor a share-re nyomsz. Ugyanezt a duplázást előszeretettel csinálja, ha a share with note opciót választjuk. Bug, többen jelezték már, nem lehet ellene mit tenni, a legjobb az lenne, ha a sima share opciót csinálnák meg olyanná, hogy akár utólag is hozzá lehessen fűzni commentet.

2

Author Profile Page eszpee, 2008. november 8. szombat, 14:56 (#)

Nekem tendenciózusan 1-2 embernél jön csak elő, nekik viszont az összes megosztásuk ilyen. Szerintem user error. :)

3

nort, 2008. november 8. szombat, 15:25 (#)

El tudom képzelni :) Még akkor fordul elő nagyon gyakran, ha rányomsz a share-re, majd hirtelen meggondolod magad, mert valamit hozzá szeretnél fűzni, visszavonod és rányomsz a share with note-ra. Ekkor ott van mind a két shared item még egy darabig.

4

norti, 2008. november 8. szombat, 15:26 (#)

A nevemet meg elírtam, hehe

5

Author Profile Page ervin, 2008. november 8. szombat, 19:23 (#)

eszpee, az illusztráció célratörő letisztultsága mindenképpen dicséretet érdemel!

6

Mefi, 2008. november 8. szombat, 20:14 (#)

Ez, és még az is idegesítő a Reader megosztási funkciójában, hogy ha többen osztják meg ugyanazt a bejegyzést, akkor bizony többször is jelenik meg. Nem tudom mért nem lehet úgy megoldani, hogy csoportosítsa, így megszüntetve mindkét problémát.

7

Author Profile Page eszpee, 2008. november 8. szombat, 20:15 (#)

Mefi, van csoportosítás is, de őszintén szólva még nem jöttem rá, mi alapján (nem) von össze elemeket...

8

Author Profile Page ervin, 2008. november 8. szombat, 20:16 (#)

ez egy súlyos bénaság a readerben, engem is zavar, amikor agymás után 3-4 alkalommal megkapom ugyanazt az összes kontaktomtól.

9

tallian.miklos, 2008. november 9. vasárnap, 12:25 (#)

Ez érdekes egyébként, az internetről mennyit lelkendeztek, hogy ez most már nem push, hanem pull típusú tartalomszolgáltatás, erre tessék, egyre-másra készülnek a megoldások, hogy mégiscsak push rendszerben működjenek a tartalmak. Ironikus. :)

10

Jano, 2008. november 9. vasárnap, 15:57 (#)

@tallian.miklos én ezt a push helyett pull dolgot nem értem, de a GoogleReadernél vagy általában az RSS-nél pont az a vicc, hogy technikailag pull, felhasználói szinten meg push jellegű.

11

tallian.miklos, 2008. november 9. vasárnap, 19:23 (#)

Technikailag tényleg pull, de pont az a lényeg, hogy a felhasználó ezt már ne érzékelje, hanem ha kiválasztotta a "csatornát", akkor legyen elég hátradőlnie, és várnia a sült galambot. :)

12

Author Profile Page PAStheLoD, 2008. november 10. hétfő, 00:21 (#)

Szerintem minden item-et a feed url és az item guid-ja azonosít (már ahol van guid, ahol nincs, ott talán a link attribútum, ahol még az sincs, ott nem tudom mit használhatnak), de van amikor a júzerek más feed url-en kapják ugyan azt az anyatejet. (egyik http://vala.mi/?feed=atom másik meg mondjuk http://vala.mi/?feed=rss például)

Én is csak pár kontaktomnál vettem ezt észre és egyből PEBKAC-ra gyanakodtam, mondjuk odáig még nem jutottam el, hogy bug reportot "iktassak" (van szép magyar szó a "to file"-ra?) a reader teamnél :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork