Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Taskok a GMailben

eszpee cikke a Torokgeek rovatból, 2008. december 9. kedd, 10:15 | 8 hozzászólás

taskokArra ébredtem, hogy végre meglépte a Google, amivel adós volt nagyjából az irodaicsomag-front megnyitása óta: feladatkezelőt kapott a GMail. Lelkesedésem határtalan, lesöprök minden sürgős teendőt, és már kapcsolom is be. Némi aggodalom, hogy a Labs alatt van a funkció, ide vannak gyűjtve a főleg 20%-os projektekből kieső dolgok, az elképesztő baromságtól kezdve a jópofa, de egyszerű kiegészítőkig. És tényleg, kipróbálás után látszik, hogy ez kicsit összecsapott: zavaró helyen van az egész felület, nem tud címkézni, prioritásokat kezelni, stb. Nekem az egyik legfontosabb hiány, hogy kihagyták azt az okos feature-t, amivel akár önmagában is simán lenyomja az RTM: ha egy task nevébe időpontot írok (pl: dec 18, monday, vagy akár tomorrow), akkor azt szépen kiszedi határidőnek. Apróság, mégis elképesztően kényelmessé teszi az életet. Plusz pici, kényelmes, tud még egy rakás dolgot, de nem tolakodóan, beépül ez is a GMailbe - én egyelőre maradok a tejeslistánál.

Ahogy a Lifehacker egyik kommentezője írta:

7:49 PM - Enabled new tasks feature in Gmail.
7:50 PM - Disabled new tasks feature in Gmail.

Újra megnézzük egy év múlva.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

Asszem, 2008. december 9. kedd, 12:00 (#)

Igen, az a komment legendás lesz :-D
Engem legjobban az zavar, hogy külön ablakban kéne megnyitni. Így számomra pont a lényeg - az, hogy mindig szem előtt van - veszik el.

Nekem is marad az RTM.

2

Nostrus, 2008. december 9. kedd, 12:03 (#)

A Google Calendart használtad már task-kezelésre? Igaz, hogy elsősorban határidős feladatokra jó, és ha lusta az ember, akkor nem a leghasznosabb (a be nem fejezett taszkokat mindig tologatni kell egyik hétől a másikra :) ), viszont ugye ez is hozzáadható a Gmail bal oldali sávjához, és működik a "9pm tejet venni" taskhozzáadás. Plusz én az sms- és email-értesítés miatt szeretem nagyon. Az RTM-et csekkolom, ha beépül gmailbe, akkor faszaság.

3

Author Profile Page eszpee, 2008. december 9. kedd, 12:09 (#)

Beépül szépen, sőt, úgy rémlik a calendarral is kezd valamit - viszont azt a terméket én szinte egyáltalán nem használom.

4

CsasZ, 2008. december 9. kedd, 16:44 (#)

"remember the milk for gmail" firefox plugin, nekem elég.
Külön előnye, hogy a domaines gmail esetben is működik ellentétben a Google labs cuccaival, amit a buzi gugli nem kapcsol be nekünk...

5

b., 2008. december 10. szerda, 01:45 (#)

elmondani nem tudom, mióta vártam erre a primitív feature-re. utálom a GTD meg hasonló baromságokat, ami túladminisztrációhoz vezet, meg utálom a postit notes-t is a monitorra ragasztgatva; ez legalább itt van helyben.
Ha IMAP-on is működik folderként, engem megvettek.

6

Forsage, 2008. december 10. szerda, 15:22 (#)

Tejeslista uralkodik!!!

7

Nostrus, 2008. december 10. szerda, 18:00 (#)

Az RTM nagyon bejött, kösz, hogy megemlítetted :)

8

tallian.miklos, 2008. december 13. szombat, 12:31 (#)

Tényleg jobb lenne egyébként, ha a Calendar lenne képes normális feladatkezelésre, a Thunderbirdes gmail imap ill. a Lightning + gdata provider + google calendar eléggé jól működő összeállítás, valódi applikációk, nem használhatatlan, ráadásul csúnya google-féle webfelületek, és per pillanat tényleg csak a feladatkezelés hiányzik belőle.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork