Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


15 éves az Opera böngésző

ervin cikke a Torokgeek rovatból, 2009. április 29. szerda, 12:18 | 10 hozzászólás

468x60opera15.gif

Először is boldog szülinapot! Ahogy régebben, most is kalapemeléssel figyelem, ahogy a viking srácok küzdenek az ár ellen.

Másfelől viszont nagyon elmúlós hangulata van az önünneplésüknek. Ha hiszünk a marketingképregénynek, akkor mára lényegében csak az az érv maradt, hogy "mi mindent előbb csináltunk". Ezt támasztja alá a "15 legfontosabb érv az Opera mellett" című, saját listájuk is; egyetlen pontot se találtam rajta, amelyikre szükségem van és nem áll rendelkezésemre az általam használt más böngészőkben.

Sic transit gloria mundi. De a respekt jeléül még mindig ott virít a piros O logó az ikonsorom elején, és persze mobilon azért még maradok, tisztelettel.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (10)

1

Author Profile Page stsmork, 2009. április 29. szerda, 13:15 (#)

Én még akkor is Operát használtam, amikor a szerkesztőség kétharmada már nem is emlékezett rá, hogy mikor törölte le a gépéről. Valószínűleg ki is tartottam volna mellette, ha nemrégiben nem szállt volna el a merevlemezem, amiért is komplett újra kellett épitenem a gépet. A FireFoxot raktam fel először, mert abban megy a legtöbb minden azok közül az oldalak közül, amiket használok, az Operáról meg úgy döntöttem, hogy majd felrakom, ha úgy érzem, hogy valamiben sokkal jobb, mint a mostani FireFox. Ez kb. két hete volt, azóta egyedül a quick launch lap hiányzik, de az se annyira, hogy Operát telepítsek emiatt.

2

wice, 2009. április 29. szerda, 14:02 (#)

stsmork: a "quick launch lap" az a speed dial? meraz van firefoxra is:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4810

ugyhogy akkor mar ez se fog hianyozni.

3

Author Profile Page stsmork, 2009. április 29. szerda, 14:54 (#)

Wice, igen, erre gondoltam, köszi szépen! Olyan régen használtam Operát, hogy már a Speed Dial nevére se emlékeztem rendesen :)

4

Author Profile Page ststofi, 2009. április 29. szerda, 15:20 (#)

ststmork, wice: az új google toolbar http://tools.google.com/firefox/toolbar/FT5/intl/en/index.html "enable google new tab feature" megfontolandó alternatíva lehet, nálam a fenti speed dial állandóan ette az erőforrásokat indokolatlanul. :(

5

wice, 2009. április 29. szerda, 16:50 (#)

ststofi: errol nemtok nyilatkozni, se google toolbart, se speed dialt nem hasznalok, nalam uj tabon alapertelmezesben a google jon be, minden fontos link a bookmark toolbaron van, es szevasz.

6

Author Profile Page eszpee, 2009. április 29. szerda, 16:51 (#)

Hát ez van sajnos, igen, a Firefox lomhasága szép lassan elmúlt (vagy hozzáöregedtem), cserébe sikerült pont olyanra alakítanom, amiben majdnem minden benne van, amit imádtam az Operában, plusz még pár dolog.

7

karaj, 2009. április 29. szerda, 21:32 (#)

eszpee, lehetne ezt esetleg részletesebben? :)
Miket tettél fel, és mi az a plusz pár dolog.

8

Dévai Zoltán, 2009. április 29. szerda, 21:55 (#)

Engem a beépített levelezőjével és rss olvasójával, nomeg a notes funkcióval kötött magához. Évek óta ott van minden levelem és kontaktom benne. Az ezek közti keresést imádom.
Ezen kívül egyformán elérem ubuntuu és win alól, ugyanúgy...
Ezt mással is lehetne? Eszembe sem jutott, hogy alternatív megoldást keressek. Ez jó így. :)

9

Author Profile Page eszpee, 2009. április 30. csütörtök, 10:21 (#)

karaj, őszintén szólva nem emlékszem sajnos, mi miért jött anno, de itt az addonlistám minden rendezgetés meg magyarázat nélkül: (azért becsillagoztam, amit imádok)

- better gmail 2
- codeburner for firebug
- dragdropupload
* firebug
* flashblock
- gdirections
- google gears
* greasemonkey
* ie tab
- java quick starter
- live http headers
- long url mobile expander
- microsoft .net framework assistant
- operaview (lol)
- ovi maps browser plugin
* personal menu
* screengrab
- seoquake
* skipscreen
- source viewer tab
* stylish
* switchproxy tool
- tab mix plus
- tab to window
- tineye image search
- viewsource browsing
* web developer
- xenocode clickstart
- yslow

ahogy most idemásoltam, lehetnek benne elavultabb dolgok is, de általában igyekszem szűken tartani, így elég jó gyors is marad a cucc.

10

wice, 2009. április 30. csütörtök, 11:27 (#)

meg nehany adalek eszpee listajahoz:
- Easy DragToGo: kijelolsz egy szoveget az oldalon, aztan "megfogod" a kurzorral, es vmilyen iranyba (fel, le, jobbra, balra) elrantod, az iranynak es a beallitasoknak megfeleloen meghivja a kivalasztott szoveggel vmelyik search engine-t (nalam: google, wiki, imdb, amazon). kurvara kenyelmes.
- Grab and Drag: "megragadhatod" az oldalt a kurzorral, es mozgathatod fel-le (mint pl az adobe readerben). idonkent kenyelmesebb, mint a gorgeto gomb az egeren.
- Fire Gestures
- MultirowBookmarksToolbar
- NoScript
- Search Marker: a highlightos keresesnel nem csak egyszeruen kijeloli az oldalon a keresett szoveg osszes peldanyat, de a scrollbar mellett kis vonalakkal jelzi, h hol vannak az oldalon.
- Smart Bookmarks Bar: a bookmarks toolbarban eltunteti azoknak a linkeknek a nevet, amiknek van sajat ikonjuk.
- sztakidict (csak a sztaki oldalarol lehet letolteni): szoveg kijelol, jobbklikk, forditas.
- Update Notifier: beallithato benne, h ne baszogasson minket, ha erkezett update vmelyik addonhoz, hanem automatikusan telepitse.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork