Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Yammer

stsmork cikke a Torokgeek rovatból, 2009. október 12. hétfő, 14:02 | 6 hozzászólás

Töredelmesen bevallom, hogy dunsztom sincs, miért jó a Twitter, már ugye azon túl, ha az embernek véletlenül rengeteg felesleges szabadideje lenne, amit máshogyan nem tudna agyonütni. Ugyanígy közelítettem a Yammerhez is, ami gyakorlatilag egy Twitter-klón, céges felhasználókra kihegyezve. (Hasonlóan ahhoz, ahogy a Linked-In is a Facebook féltestvére.)

Munkatársaim unszolására regisztráltam magam, felraktam a FireFox bővítményt, és időnként ránéztem, hogy van-e benne valami érdekes. Persze sose volt, így cirka egy hét múlva szépen le is töröltem a gépemről.

A napi egyszeri összefoglaló e-mailek azonban továbbra is jönnek, benne tételesen felsorolva, hogy aznap melyik munkatársam mit jammerolt. Egyszer kinyitottam egy ilyen levelet, végigfutottam a tartalmát, és a sok szemét között rábukkantam egy érdekes linkre. Aztán másnap megint egyre. Következő nap semmire, de az azután következő nap megint egyre. Így gyakorlatilag egyetlen e-mail gyors átfutásával eljutnak hozzám olyan linkek, amelyeket hasznosnak és érdekesnek találok, és amelyekre másképp nem akadtam volna rá.

Lehet, hogy megvilágosodtam?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

Asszem, 2009. október 12. hétfő, 14:33 (#)

nálam a cégnél én vagyok egyedül fent yammeren. kicsit uncsi így :D

2

deejayy, 2009. október 13. kedd, 06:15 (#)

Ideje megismerni a turulmeme-t! :)

3

l1x, 2009. október 13. kedd, 07:42 (#)

Ja igy telleg a legprofibb allaskereso site ahol fent van az osszes nagy ceg alkalmazotakkal egyutt, google is onnan szokott emeberekre vadaszni az igy feltestvere a maffiawarsban kicsucsosodo szellemi recskazasra kihegyezett feszbuknak

4

Author Profile Page Dr. Minorka, 2009. október 13. kedd, 09:55 (#)

A Twitter egy dologra nagyon jó: rövid hírek. Van ennek nevetséges vonatkozása, amikor valaki lelkesen közli, hogy most éppen mit csinál. Van ennek nagyon hasznos változata: most olvasott/látott/felfedezett valamit, ami őt érdekli és ezt megosztja, URL kiséretében. Mivel van RSS-csatornája, egyszerű bekötni a Google Olvasóba, a 729 hírforrás mellé.

5

Author Profile Page eszpee, 2009. október 13. kedd, 10:00 (#)

Valójában a Twitter mindenkinek arra jó, amire használja. Ha nem használja, akkor nem jó semmire neki, nyilván. Elég magasfokú arrogancia szerintem egy nézőpontból kijelenteni, hogy márpedig ez erre és erre jó, és kész. Én például nem kimitszart és nem hírek vonalon használom, hanem networkingre, de azért nem gondolom, meg nem is sugallom, hogy "a Twitter networkingre való".

6

Author Profile Page Dr. Minorka, 2009. október 13. kedd, 11:04 (#)

"Valójában a Twitter mindenkinek arra jó, amire használja." Igaz.
"Ha nem használja, akkor nem jó semmire neki, nyilván. " Nem nyilván. Lehet, hogy a használatnak vannak olyan lehetőségei, amire nem gondolt. Lásd pl. stsmork.
"Elég magasfokú arrogancia szerintem egy nézőpontból kijelenteni, hogy márpedig ez erre és erre jó, és kész." Az esetek zömében igaz. Teljesen más eset viszont kijelenteni, hogy "valami jó erre és erre".


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork