Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Sucking Diesel

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2003. július 10. csütörtök, 10:19 | 3 hozzászólás

Larissa nevű kolléganőm szavajárása ez. Larissa, nevéből ki nem következtethető módon, Zimbabwében született (igaz, akkor az országot még Rhodesiának nevezték, mint a laktanyában azt, mikor az öreg katonák bekeményítettek: „rodézia lesz itt most, gyerekek!”), reggelente vastag szájat rúzsoz magának, amitől világos szőke haja ellenére is úgy néz ki, mint egy szerecsen rabszolganő, és amióta valami sajátos félreértés folytán jogosítványt kapott, a városban megugrott a hátsófali infarktusok száma.

De térjünk most vissza a dieselolaj szívásához: a kifejezés magyarul annyit tesz: haladni valamivel, jutni valamire. Ír különlegeség: utána kellett néznem a szótárban, vajon csakugyan létezik-e ilyen szólás, nem csak Larissa saját gyártmánya-e.

Egy esős reggelen (redundáns információ: itt folyton esik az eső), miután munkába indulás előtt a fürdőszobában magára kent egy egész tubus „king size” rúzst, majd útközben halálra ijesztett néhány gyanútlan autóst, a munkahelyére beérve írt nekem egy e-mailt, amiben szokás szerint arról érdeklődött, hogy elkészültem-e valami munkával, aminek elvégzésére tett ígéretet néhány napja sikerült kicsikarnia belőlem. Erre azt a kifejezést használta, hogy Peter, are we ready to rock and roll?

Amerikai főnöke, aki szerepelt a cécé listán, és nyilvánvalóan nem volt még tudatában Larissa szókincsének sajátosságaival, erre visszaírt nekem, hogy "mi az, ti ott táncoltok?" – amin egy kicsit meglepődtem; azt hittem, hogy a let's roll kifejezés szeptember 11 óta benne van a köztudatban. Sebaj. Összeütöttem neki hamarjában egy 'válogatott Larisszaságok' szószedetet, azokból a szavakból és kifejezésekből, amelyek Írországban divatosak.

A végére azt írtam, hogy a legközelebbi értekezleten ne azt kérdezze Larissától, hogy What's the status of the projects you are working on? hanem hogy Are we sucking Diesel, Larissa?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

sbodi, 2003. július 10. csütörtök, 14:52 (#)

A Larissák már csak ilyenek?? És megkaphatnánk a válogatott szószedetet?

2

stsmork, 2003. július 11. péntek, 13:30 (#)

Ha odaadom a szószedetet, akkor miből fogom a többi cikkeket írni??? :-)

3

dmiki, 2003. július 18. péntek, 17:21 (#)

Nekem is eszembe jutott a másik Larissa kávé és briós mellett elmesélt húsvét reggeli kalandja...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork