Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Nifty

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2003. augusztus 11. hétfő, 00:10

Szerda délután hat óra harminc perc, állunk a dugóban. Szép nyári nap van, és azon tűnődöm, az emberek autózás helyett miért nem maradnak inkább otthon és nézik a tévét, vagy locsolják a kertben a virágokat? Csak az vígasztal, hogy egy metálszürke böhöm nagy Mercedesben mégiscsak egész más érzés ácsorogni a dugóban, még akkor is, ha csak potyautasként veszek részt ebben a kollektív élményben.

Bal kéz felől, a járdán elhúz mellettünk valami: egy tizenhat éves forma Spice Girl-klón kislány, motorizált rolleren. Sofőrünknek megnyúlik az arca, és így szól: Woww! That's nifty! Very nifty!. Ezzel adva hangot elismerésének és egyszersmint rosszallásának, hogy egy kis fityfiritty lazán bemellőz minket.

Nifty ugyanis annyi mint praktikus, ügyes, egyszersmint divatos is. Az alumínium rollert néhány éve fedezték fel újra (miközben én már gyerekkoromban is azt hittem, hogy ennél nagyobb haszontalanságra ember még nem szerelt kereket), és eleinte úgy próbálták beállítani, mint nagyvárosi közlekedés forradalmasítóját. Még reklámfilmet is láttam, amin öltönyös-nyakkendős-mobiltelefonos tőzsdei bróker, hóna alatt dígótáskájával munkahelyére rollerezik. Később visszavettek ebből a stratégiából, gondolom azután, hogy a marketing osztálynak alkalma volt kipróbálni egy ilyen rollert. Ezek szerint most újra nyomulnak vele, motorizált változatban: egy miniatűr benzinmotor veszi át az emberi láb szerepét. Szerintem halva született ötlet, gyalog sokkal kényelmesebb közlekedni.

Közben úgy tűnik, hogy valami porszem került a gépezetbe: a roller megáll, a kislány lelép róla, egy ideig nézegeti, majd csalódott pofát vágva továbbindul gyalog, kezében lóbálva a rollerét.

Now, it's *THAT* nifty! kommentálja az új helyzetet a sofőrünk, érezhetően elégedetten, hogy a világ rendje helyreállt.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork