Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Raffle

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2003. augusztus 25. hétfő, 01:45

A szó tombolát jelent, azaz olyan nyereményjátékot, ahol jegyeket (raffle ticket) kapunk a pénzünkért, amelyekkel szerencsés esetben különféle ajándékokat nyerhetünk. A jegyek eladásából befolyt összeget rendszerint jótékonysági célokra fordítják. Az is szokás, hogy az ajándékokat maguk a résztvevők ajánlják fel: remek alkalom ez arra, hogy megszabaduljunk a január elején erős felindulásból vásárolt (és még ki sem csomagolt) szobabiciklitől, vagy az ajándékba kapott (baromi ronda) pulóvertől.

Tavaly karácsonykor a kezembe került annak tombolának a szórólapja, amit a személyzeti osztály a munkahelyemen szervezett. Mivel én nem a központban dolgozom, nem érintett a dolog, így csak kíváncsiságból futottam át a nyerhető díjak listáját. A szokásos ajándékok (két üveg vörösbor, egy darab rövidujjú póló a cég emblémájával, egy doboz csokoládé) közt a következőn akadt meg a szemem:

„A vezérigazgató fenntartott parkolóhelyének használati joga, egy hétre”

Hogy kinek a micsodája? Nem akarok nagyon nyeglének tűnni, de nem tök mindegy, hogy hol a francban parkolok? Ha választani kellene, inkább hordanám egy hétig a vezérigazgató nyakkendőjét, vagy akár még a zokniját is, de hogy a parkolóhelyén parkoljak? Nem vagyok én fetisiszta! (N.B. a fenntartott helyeket a parkolóházban úgy helyezték el, hogy a főnökök irodájához legyenek közel, így ha történetesen ott parkolnék, többet kellene gyalogolnom a mi részlegünkhöz.)

Egyébként a szótár szerint a raffle szónak van egy második jelentése is, amin ezek után nem is lehet csodálkozni: szemét, értéktelen kacat, ócskaság.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork