Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Philanthropist

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2003. szeptember 15. hétfő, 00:55

Jaj annak, aki egyszer magára haragítja a brit sajtót! Itt van például Stephen Bing, filmproducer, milliomos, de mindenekelőtt zabigyerekgyáros, aki többek közt Liz Hurley skalpját is az öve alatt tudja.

A Daily Mirror a hazai versenyzőt támogatva mindenféle válogatott mocsokságot összeírt S.B.-ről (például elkeresztelte "Bing Laden"-nek), mire S.B. válaszul igen masszív kártérítési perrel fenyegette meg az újságot. Abban az esetben azonban hajlandó volt elállni a pertől, ha a lap leközli Bing jogászai által megfogalmazott helyreigazítást. A szöveg így hangzott:

Our readers should know that Mr Bing is not the ignominious character that has been depicted in the media. He is a philanthropist and humanitarian who has dedicated himself to helping causes impacting children and their families...

Magyarul: "Olvasóinknak tudniuk kell, hogy Mr. Bing nem az a szégyenletes figura, akinek a média beállítja. Jótékony emberbarát, aki gyerekek és családjuk életét jobbá tévő ügyek segítésének szenteli magát..."

Az embernek könnyek szöknek a szemébe! Gondolom, a Daily Mirror szerkesztőinek is, az újság ugyanis ezzel a szalagcímmel jelent meg:

APOLOGIES TO MR STEVE BING, PHILANTHROPIST AND HUMANITARIAN, PAGE 9

És hogy ne hagyjanak kétséget afelől, hogy a szerkesztőségben betegre röhögték magukat a helyreigazítás szövegén, a szemközti oldalon megjelent egy szerkesztőségi cikk, "Miért nem értik az amerikaiak az iróniát?" címmel.

Amiről is az a klaszikus történet jut eszembe, amikor még a békeidőkben megjelent egy fénykép a magyar sajtóban a Palatinus strandról, azzal az aláírással, hogy "Ki a Palatinus vizét issza, saját vizét issza vissza". A strand vezetősége helyreigazítást követelt, aminek helyt is adtak - a másnapi újságban ismét megjelent ugyanaz a kép, a helyreigazított aláírással: "Ki a Palatinus vizét issza, nem a saját vizét issza vissza."

Kiemelés tőlem - arra az esetre, ha amerikaiak is olvassák ezt a cikket :-)

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork