Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Cheesy

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2003. november 3. hétfő, 00:58

Lakatos Zsolt nevű idétlen hülye barátommal (vigyázat, az i. h. megtisztelő cím!) volt régebben egy közös szokásunk. Moziban ülve, ha a film egy különösen blőd jelenethez ért, egyikünk (amelyikünk gyorsabban reagált) oldalba bökte a másikat és jó hangosan megkérdezte:

- Te, ez nem egy amerikai film?
- De igen! Miből jöttél rá?

(Azért írom az egész sztorit múlt időben, mert az idejét sem tudom már, hogy mikor voltunk együtt moziban...)

A bugyuta, valószínütlenül mesterkélt jelenetek angol jelzője cheesy. Az amerikai filmek teli vannak ilyenekkel, annyira hogy az Empire magazin még egy "Cheesy List" listával is kirukkolt, külön díjazva a filmek legdebilebb jeleneteit. A szerkesztőség döntése alapján Bill Pullman elnöki beszéde az Independence Day című filmből megkapta a cheesiest movie moment of all time megtisztelő címet. (Szerencsére nem láttam, mert ezek alapján biztos megkarmoltam volna magam.)

A többi díjazott cheesy jelenetről a BBC Online cikkében olvashatunk. Aki pedig még ennél is több sajt-csöpögésre vágyik, az váltson jegyet a moziban bármelyik most futó hollywoodi produkcióra. Nem fog csalódni!

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork