Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Doing a Ratner

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2003. november 24. hétfő, 00:05 | 1 hozzászólás

Gerald Ratner, a róla elnevezett divatékszereket árusító üzletlánc (Ratner's) tulajdonosa brutális őszinteségével kápráztatta el hallgatóságát. Egy nyilvános előadáson kijelentette, hogy a saját üzleteiben árult olcsó fülbevaló "annyiba kerül, mint egy szendvics a szomszédos szupermarketben, csak nem tart olyan sokáig." Nem érezvén a helyzet fonákságát, tovább folytatta e felettébb szokatlan marketinget, és egy szintén náluk kapható díszüvegről azt mondta, azért olyan olcsó, mert "total crap".

Az ilyen impozáns öngólnak gaffe a hivatalos angol neve, de az eset után a doing a Ratner elnevezés is meghonosult. Van egyébként szemléletesebb szólás is a lebőgésre: foot in mouth, sőt még évente kiosztott díj is van ilyen néven (egyszer már írtam is róla), és Mr. Ratner biztosan a díjazottak között lenne, ha nem alapították volna az elismerést két évvel az emlékezetes kijelentés után.

A vásárlók nem fogták a dolog humoros oldalát, és az üzletlánc megindult a lefelé a lejtőn. Mr. Ratner kilépett, az utódok pedig átkeresztelték a céget Signet névre. Ezt már csak azért írom, hogy ha netán fülbevalót vesztek náluk, előbb jó alaposan nézzétek meg!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

ses, 2003. november 24. hétfő, 11:32 (#)

Lehet, hogy már ezt is leírtad valahol, de a foot in mouth-jelenségre érzékletes terminus a foot in mouth disease, ami a rovatunk témájába vágó finom szóvicc, mert a száj-és körömfájás (foot and mouth disease) kifejezés elferdítése.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork