Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kudos

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2003. december 7. vasárnap, 23:59 | 1 hozzászólás

A BBC Online magzin egyik állandó rovata a képaláírás-kitaláló verseny: a szerkesztőség közzé tesz egy fényképet, amelyhez az olvasóknak kell kitalálniuk az odaillő aláírást. (A múlt héten egyébként épp egy Budapesten készült kép volt a feladat, és egész ügyes megoldások születtek.)

A FAQ-t böngészve az is kiderül, hogy a győztesek jutalma kudos. Sandyfordban egy fejvadász céget hívtak így, egy időben minden nap elmentem az irodájuk előtt, és gyakran eszembe jutott, hogy vajon mi a fenét jelenthet a nevük. Aztán egyszer megnéztem a szótárban: dícséret, elismerés. (Egyes szám, ne tévesszen meg senkit a szó végi "s"!)

Valahogy többet várna az ember egy ilyen titokzatosan hangzó szótól. Nem is csoda, hogy megindult a BBC olvasótábor agya, és a képaláírás-kitaláló verseny hagyományainak szellemében a jutalmul kitűzött kudos-micsodát is értelmezni kezdték. Érdemes végigböngészni a beszólásokat, (különösen a "Kudos Liberation Front" aláírásút), és természetesen hozzászólni is lehet, bőkezű jutalom reményében!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

ses, 2003. december 8. hétfő, 08:36 (#)

Képaláírás fronton sztem simán verjük az angolokat: http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9035976&uq=16899 :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork