Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Pulling strings

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2004. február 16. hétfő, 12:34

Madzagokat rángatni (pulling strings) olyan tevékenység, amelyet gyermekeik miatt aggódó apák gyakorolnak háború idején, és amivel elérik, hogy csemetéjüket pilótának képezik ki egy olyan repülőgéptípusra, amely annyira elavult, hogy a háborúban már biztosan nem kerül bevetésre.

Továbbá, digging up dirt olyan tevékenység, amelyet újságírók gyakorolnak, amikor fent nevezett csemetéből elnök lesz, és az újraválasztásért küzd.

Közbevetve: ezirányú szennyes kitegeretésére négy évvel ezelőtt is sor kerülhetett volna, ha az előző elnökről nem lett volna köztudott, hogy draft dodger, vagyis a fent nevezett háborúban nem tett eleget a behívóparancsnak. Az ellenpárt időközben szert tett egy - ebből a szemmpontból - szalonképesebb jelöltre, aki fent nevezett háború alatt speedboat captain volt a Mekong deltában.

Összefoglalva: election campain a neve annak a a tevékenységnek, melynek során mindkét párt igyekszik kedvező színben feltüntetni saját jelöltjét, és olyan emberi tulajdonságokkal felruházni, amelyekkel fent nevezett jelöltek aligha bírnak; mindezt a küszöbön álló elnökválasztás kedvező kimenetele érdekében.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork