Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Feud

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2004. április 19. hétfő, 09:38

A szép Limerick tárul itt elénk, hol két jeles család vetélkedett. Ős gyűlölségük új csatákon ég, és polgár-vér szennyez polgár-kezet.

A Keane és a Ryan klán küzd egymással történetünk idején, a köztük fennálló feud, azaz ellenségeskedés évek óta mérgezi a város levegőjét. Szó szót követ, szót egymás házának felgyújtása, és nem tart soká, míg kicsordul az első csepp vér is: Kieran Keane-t rabolja el a Ryan család néhány tagja: a szerencsétlent előbb összeverik, aztán fejlövéssel végeznek vele.

A rendőrség felkutatja és letartóztatja a tetteseket, a tárgyalást azonban Dublinba kell áthelyezni, miután a bírót életveszélyesen megfenyegetik. A gyilkosokat a bíróság hosszú börtönbüntetésre ítéli, ők azonban továbbra is a vérbosszú bűvkörében élnek: - "For every action, there's a reaction - remember that!" - kiáltja az első számú vádlott a nézők felé, miközben kivezetik a tárgyalóteremből.

De a feud-nak ezzel még nincs vége, a gyilkosság után nem sokkal rejtélyes körülmények között eltűnik a Ryan család két kiskorú tagja, majd néhány hét múlva ugyanilyen rejtélyesen újra előkerülnek. A rendőrség különleges alakulatokat vonultat fel, hogy a küzdő feleket távol tartsa egymástól, de hasztalan: a két tábor közt tovább repkednek a fenyegetések és az égő benzines palackok.

Történik mindez 2003 elején, abban az Írországban, amelyet mindenki az Európai Unió mintaállamának tart; Limerickben azonban, ahol az Atlanti-óceán kezdődik és Európa véget ér, a helybelieknek sikerült megőrizniük a középkorból egy különösen sötét darabot.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork