Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Bickering

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2004. augusztus 9. hétfő, 17:05

Nem is értem, miért nem került elő korábban ez a szó, pedig a mi közéletünkre is annyira ráillik. A szótár szerint "apró hülyeségeken veszekedni, minősíthetetlen hangnemben", egyszóval marakodni. Mindez a német helyesírási reform kapcsán bukkant most fel; két nagy német kiadó ugyanis úgy határozott, hogy kiadványaikban visszacsinálják a néhány évvel ezelőtt elhatározott helyesírási reformot.

Ez engem annyiban érint, hogy két évvel ezelőtt barkácsolnom kellett egy Perl scriptet, ami egy szoftver német verziójában kijavítja a régi helyesírású szavakat újra. A feladat bonyolultságánál fogva a script távolról sem volt tökéletes, és a fordítók heteket töltöttek el a kijavított szöveg átnézésével és a hibák kijavításával. Nem szeretném, ha mindezt most vissza kellene csinálnunk.

Megkérdeztem a német nyelvi változatért felelős (osztrák születésű, de Amerikában élő) munkatársamat, hogy akkor most mi a helyzet? Azt mondta, hogy nincs helyzet, káosz van. Azt írtam neki, hogy "I find it amusing that such chaos is possible in a country historically famous about its obsession with order", amire keserűen azt válaszolta, hogy "Equally obsessed with order as with bickering."

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork