Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Comprehensive

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2004. augusztus 23. hétfő, 00:20 | 3 hozzászólás

Noel, a negyven körüli hédzsáros muksó – mellesleg a cég squasbajnoka – tartotta az első napon az eligazítást. Arról ugyan nem világosított fel, hogy csak egy hédzsárosnak van annyi ideje, hogy minden nap eljárjon fallabdát játszani, megtudtam viszont mást.

Mit is? Hogy találok magamnak szállást egy olyan országban, ahová két nappal ezelőtt érkeztem? Nem, erről nem esett szó. (Nézni kell a hirdetéseket az újságban.) Hol vannak a környéken üzletek? Erről sem beszéltünk. (Sehol). Hogyan lehet az irodapark rejtélyes kódneveken emlegetett épületeibe odatalálni? Szóra sem érdemes. (Nehezen).

Kaptunk viszont egy sűrűn teleírt lapokból álló, ötoldalas dokumentumot, amely definiálja sexual harassment fogalmát, pontokba szedi, hogy mi számít szexuális zaklatásnak, milyen megtorlásra számíthat az illető, és mi a teendője az áldozatnak. "As you can see, it is pretty comprehensive." – Mondta Noel, én pedig mehettem este megnézni a szótárban, hogy vajon milyen szörnyűséget jelent ez a művelten hangzó szó. Azt, hogy "átfogó, minden részletre kiterjedő". Nagyjából minden amerikai cégnél ilyen komolyan veszik a szexuális zaklatást, jó lesz vigyázni, nehogy lesújtson ránk a "comprehensive" dokumentum valamelyik vaskos paragrafusa.

(N.B. Öt év alatt egyetlen olyan esetről sem hallottam, ahol előkerültek volna azok a bizonyos minden részletre kiterjedő paragrafusok. Egyszerűen nem volt szükség rájuk. Másra lett volna, az viszont semmiféle Comprehensive HR Guide-ban sem szerepelt.)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

dmiki, 2004. augusztus 23. hétfő, 07:25 (#)

hmm, régi szép emlékek...

2

eszpee, 2004. augusztus 23. hétfő, 09:50 (#)

"That makes me a saaad panda." :)

3

Deansdale, 2004. augusztus 26. csütörtök, 07:37 (#)

No igen, a HR-eseket mi is szeretjük, bár errefelé akkora a forgás (munkavállalókban), hogy még nekik is akad dolguk :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork