Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Pitcher

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2004. augusztus 30. hétfő, 13:10

Ismeritek azt a játékot, hogy idegen országban járva, beültök egy étterembe és megrendeltek valamit az étlapról, amiről nem tudjátok, hogy micsoda? Mókás dolgok sülhetnek ki belőle. Én egyszer egy pitcher sört kértem így, és kihoztak egy akkora kancsót, hogy a pincérnek két kézzel kellett fognia, hogy el ne ejtse. Még szerencse, hogy hárman voltunk, és valahogy megbírkóztunk vele.

Pizzát ettünk, azazhogy inkább zabáltunk, ahogy így utólag visszagondolok; evés után úgy éreztük magunkat, mint az óriáskígyó a "Kis herceg"-ben, aki épp most nyelt le egyben egy elefántot, és daru kellett volna hozzá, hogy fel tudjunk állni az asztaltól, hiába öblítettük le a tésztát egy kancsó sörrel.

A pizza sajátos tulajdonsága, hogy evés után hajlamos az ember nyomrában malomkerékké összeállni, méghozzá olyan átmérőjűvé, mint amekkora az elfogyasztott pizza volt. Épp a múlt héten volt részem egy ilyen gyomorőrlő élményben, és először arra gondoltam, hogy első felindulásomban közkinccsé teszem az étterem nevét és címét, de aztán arra gondoltam, hogy inkább keresek egy olyan helyet, ahol nem lép fel ez a jelenség és arról írok. (...ezzel implicit módon azt sugallva, hogy az összes többi pizzériában fennáll a malomkőveszély.) A vizsgálatokat a mai nappal megkezdem, a jelentés elkészültéig óvakodjatok a nyilvános helyen történő pizzafogyasztástól! Kancsó söröket viszont nyugodtan ihattok.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork