Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Turgid

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2004. november 15. hétfő, 00:05 | 3 hozzászólás

Első jelentése szerint puffadt, felfújt vagy dagad az, amit a turgid jelzővel illetnek, de van ennél sokkal hasznosabb jelentése is; átvitt értelemben beképzeltet, felfuvalkodottat jelent. A turgid business meeting olyan értekezlet, amelynek fontosságáról egyedül az előadó van meggyőződve, ő viszont nagyon.

A többi jelenlévő számára a mííting tömény unalom. A BBC becslése szerint Nagy Britannia gazdaságának évente nyolc milliárd fontjába kerülnek az agylapító gyűlések, ahol PowerPoint zombik darálják el monoton hangon a hallgatóság számára tökéletesen irreleváns mondanivalójukat.

Az ember kénytelen védekezni, ha nem akarja gyors lefolyású agyhalál áldozataként végezni. A cikk végén van is pár beszólás, érdemes átböngészni őket, hátha találunk köztük használható ötletet. Nekem a vakfoltos technika különösen tetszik: behunyod az egyik szemed, és addig forgatod a fejed (diszkréten, persze), amíg az előadó feje épp a nyitva lévő szemed vakfoltjára nem esik. Ettől úgy tűnik majd, mintha egy fej nélküli torzó tartaná az előadást.

Én különben portrékat szoktam rajzolni a résztvevőkről, illetve ha ezt is megunom, akkor döglött dodókat. (Ez célzás a "dead as a dodo" angol szólásra, meg arra, hogy hacsak nem ér véget az értekezlet záros határidőn belül, akkor meghalok az unalomtól.)

Ha vannak hasonló bevált módszereitek, akkor a beszólások részben tegyétek közkinccsé őket!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

Ali, 2004. november 15. hétfő, 00:48 (#)

Állandó alváshiányt szoktam pótolni ilyen helyeken, csak nem szabad túl közel ülni az előadóhoz és a horkolást is mellőzni kell. :)

2

Peter Orosz, 2004. november 15. hétfő, 06:30 (#)

Már csak ezért se lenne rossz ha mindenki Keynote-tal adna elő. OpenGL-lel renderelt, alfablendelt szlájdok tökéletesen értelmetlen dolgokról, na az azért más. Nagyon más.

Follow me on my business r3volution.

3

lipilee, 2004. november 15. hétfő, 08:40 (#)

szerintem nem kell senkinek bemutatni a bullshit bingo játékot. akinek mégis:
http://www.google.com/search?q=bullshit+bingo&sourceid=mozilla&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork