Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Finger food

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2005. március 29. kedd, 00:26 | 1 hozzászólás

Szokás volt a cégnél, hogy egy-egy termék elkészültét megünnepelendő, úgynevezett release party-t rendeztek, ahová meghívták a terméken dolgozó valamennyi munkatársat. Az ilyen partik aztán rendesen csoportos hányásba torkollottak, lévén hogy az ír munkatársak zöme, ideértve a lányokat is, az alkohollal előidézett gyors eszméletvesztésben látta a földi paradicsom kiteljesülését.

Valószínűleg ezen a színvonalon szerettek volna emelni valamelyest, amikor az egyik ilyen bulit nem a közeli kocsmában, hanem a városban szervezték, ahol a tervek szerint Bjorn Again nevű ABBA-imitátor zenekar koncertjét hallgattuk volna meg, minekelőtte megvacsoráztunk volna. Egész pontosan azt írta a menedzserünk, hogy dinner will be served at 8pm.

Hét körül meg is érkeztünk a helyszínre, az egyik munkatársammal sikerült egy viszonylag kedvező pozíciójú asztalt kifogni, ahonnan szemmel lehetett tartani a konyha kijáratát. Vettünk egy-egy korsó sört és korgó gyomorral vártuk, hogy miféle vacsorát terveztek nekünk és főleg hogy mikor fognak kirukkolni vele.

Háromnegyed nyolc körül megjelent két pincérnő egy-egy jókora tálcával, ami fogpiszkálókra szúrt szendvicsfalatkákkal volt megtöltve. Finger food az ilyesmi becsületes angol neve, mert evőszeköz sem kell hozzá, csak simán két ujjal megfogva be lehet emelni. A munkatársam még reménykedett, hogy ez csak az előétel lesz, de én akkor már tudtam hogy bölcs menedzsereink ismét egyszerre próbáltak bőkezűek lenni és takarékoskodni, és az egész harminc-valahányfős társaságnak összesen annyi ennivalót szántak, amit ezen a két tálcán látunk. Gyorsan lenyúltunk annyi fogpiszkálót amennyi a markunkban elfért és vártuk a folytatást.

Folytatás helyett váratlanul leoltották a villanyt, felgyújtották a fényszórókat színpadon és kezdődött a show. De milyen! Színvonalban alulról közelítették egy átlagos tanyasi általános iskola amatőr zenekarának színvonalát, egyedül talán önbizalomban múlták őket felül, egyébként teljesen megalapozatlanul. Meg is lógtunk a második szám után, hogy elérjük még az utolsó buszt.

Maradt még egy kis időnk a busz indulásáig, így az est gasztronómiai mélypontjaként ettünk egy hamburgert a Burger Kingben. Másnap viszketett a tenyerem, hogy írjak egy levelet a menedzsernek, megköszönve a tegnapi estét, ahol alkalmam nyílt angoltudásom bővítésére, amennyiben is új jelentését ismertem meg a „dinner” szónak. De aztán lebeszéltem magam, aki ilyen szarrágó, az őszintén és meggyőződésből az; talán meg sem értette volna, hogy mi fáj nekem, amikor tegnap este az éhgyomorra elfogyasztott alkoholtól mindenki olyan jól érezte magát, hogy négykézláb támolygott haza?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

Pepito, 2005. március 31. csütörtök, 16:32 (#)

Az Antilévénhogy Brigád rögtönítélőszéke összeült és éhgyomorra elkövetett fingerfood általi halálra ítélte stsmorkot.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork