Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Couch potato

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2005. június 20. hétfő, 09:53 | 6 hozzászólás

A BBC mai híre szerint brit burgonyatermesztők demonstrációt szerveznek az Oxford University Press kiadó épülete elé, ahol követelni fogják, hogy a krumpli imidzsét súlyosan károsító couch potato kifejezést töröljék a szótárból. A tüntetők elfogadhatatlannak tartják, hogy az angol nyelv ilyen rossz fényben tüntessen fel egy ilyen egészséges zöldséget, és javasolják, hogy az egész nap a TV előtt döglők neve ezentúl couch slouch legyen.

Eközben - az angliai eseményektől függetlenül -, megfigyelőink elszánt tüntetők kis csoportjára lettek figyelmesek ma reggel Budapesten, a parlament előtti téren. Az összegyűlt demonstrálók, akik a Magyar Rizstenyésztők és Rizsforgalmazók Egyesületét képviselik, plakátokat emelnek a magasba, amelyeken követelik, hogy a szándékosan félrevezetőnek szánt, üres beszédet ezentúl ne rizsának hívják, mert ez negatívan érinti a magyarországi rizseladásokat.

Ezzel egyidőben a tér másik oldalán - a Földművelési Minisztérium előtt - gyülekezik néhány uborkatermesztésből élő felháborodott mezőgazdász, ők azt szeretnék elérni, hogy a médiában a nyár közepi üresjáratot ezután ne uborkaszezonnak hívják, mert az károsítja ezt a népgazdaságilag jelentős iparágat.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

ses, 2005. június 20. hétfő, 10:06 (#)

Nem az első ilyen eset. De emlékezzünk, hogy visszaverték a Nagycsarnoki kofák lázadását is, amikor azt követelték a Nyelvtudományi Intézettől, hogy többé ne lehessen "zöldséget beszélni". Grétsyék arra hivatkoztak, hogy a "kígyót-békát kiabál" kifejezést se tiltották be, akármennyit küzdött az akkor még Állatkert-főnök Persányi.

2

Gr0, 2005. június 20. hétfő, 10:25 (#)

Egy korábbi TWIO-post jutott eszembe: a "publicity stunt"...

Gr0

3

Gr0, 2005. június 20. hétfő, 10:28 (#)

De most képzeljétek el... Csak itt, a postban több ilyen betiltandó kifejezés van:

"rossz fényben tüntet fel" - fényforrásgyártók, optikusok tiltakoznak.

"üresjárat" - igen, eltaláltátok, a BKV-sofőrök a mozdonyvezetőkkel karültve alkotnak élőláncot a Parlament körül.

Gr0

4

birop, 2005. június 20. hétfő, 11:37 (#)

Nagyon rossz oldalról közelítitek meg ezt a kérdést. Egy ilyen hír hallatán az ember hazamegy, felveszi a fehér ingét, leül a fotelba, hátra dől, és szivarra gyújt. Majd kényelmesen kiszól a feleségének, hogy Mama, ma ünnepelünk. Ünnepelni pedig azért kell, mert ez egy békés nap a Földön. Ma nem robbant fel repülő, nem haltak éhen Afrikában, a politikusok nem loptak, és az ügyvédek is csak igazat mondtak. Az angol krumplitenyésztők meg már olyan jól élnek, hogy ez a legfontosabb problémájuk. Azt hiszem én is boldog angol krumplitenyésztő akarok lenni.

5

Ali, 2005. június 21. kedd, 01:17 (#)

Birop, ez amerikai megközelítés. Amiről nem beszélünk, az nincs. :) Ez az álomvilág persze lehet, hogy működőképes és nekik volt igazuk, amikor a WTC füstölgő romjai mellett azt kiabálták, hogy "nem kell ide az európai kishitűség", mindazonátal nem tudok róla, hogy eljutottak volna a probléma gyökeréig... Behunyt szemmel nehéz is.

6

birop, 2005. június 21. kedd, 01:54 (#)

Ali: Nem hinném, hogy az amerikaiak becsukták volna a szemüket. Az egyik szemük mindig nyitva van. Az amelyikkel a tavcsőbe néznek a puska végén. :) vagy inkább :( vagy amit akartok


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork