Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Humble pie

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2005. szeptember 5. hétfő, 00:05 | 2 hozzászólás

Egy kis bajban vagyok, ex-vendégmunkásunk ugyanis szemfüles módon már a hét közepén lehozta a sztorit, amit én gondosan félretettem magamnak a hétfői TWIO céljára, így csak röviden vázolom majd a történetet. Ken Livingstonról van szó, akinek fordulatokban gazdag életét egyébként egykorábbi postban követjük nyomon. Ezúttal egy kevésbé vonzó oldaláról ismerjük meg a londoni polgármestert.

Lényegében az történt, hogy egy rámenős riporter (tegyük hozzá, egy olyan lap riportere, amelyik nem tartozik a Mr. Livingstone kedvenc olvasmányai közé) egy partiról kifelé jövet leszólította a polgármestert, aki dühbe gurult és keresetlen szavakkal külde el az újságírót melegebb éghajlatra.

Hétköznapi eset. A gond abból van, hogy "Red Ken" azóta sem hajlandó bocsánatot kérni és kitart amellett, hogy ő volt a sértett fél. Így most vizsgálóbizottság előtt kell számot adnia az esetről, és akár még az is előfordulhat, hogy kirúgják a polgármesteri állásából és öt évre eltiltják a közügyek gyakorlásától. Valószínűtlen, hogy idáig fajulna a dolog, de az biztos, hogy még sok újságoldalt fognak megtölteni az ügyről szóló tudósítások.

Nem jutottunk volna ide, ha a polgármester leszáll a magas lóról és bocsánatot kér. Ahogy egy önkormányzati képviselő találóan megjegyezte:

It is unfortunate that this whole sordid sorry little episode has had to go to the Adjudication Panel for England when the mayor could have eaten some humble pie and said sorry.

Amint az idézetből is látszik, a humble pie olyan sütemény, amelyet elfogyasztva önkritikus hangulatba kerül az ember, visszavesz az arcából, félreteszi az arroganciát és józanabb hangot üt meg.

Szeretném tudni, hogy hol gyártják ezt a bizonyos süteményt, kész lennék ugyanis saját költségemre nagyobb mennyiséget importálni az országba és a parlamenti büfében ingyen osztogani azt.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

stsmork, 2006. február 26. vasárnap, 13:35 (#)

No, megvan az eredmény, a polgármestert négy hétre felfüggesztették az állásából:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/london/4746016.stm

2

Zuzu, 2006. február 26. vasárnap, 14:38 (#)

Mit ne mondjak, vihar egy pohár vízben, kissé eltúlzott ez az egész már megint.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork