Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Old Speckled Hen

Ervin cikke a TWIO rovatból, 2006. január 20. péntek, 00:42 | 3 hozzászólás

Sűrűn tudósítunk a londoni utunkról - remélem, olvastok minket. De most jöjjön valami exkluzív a sesblogra. Egyszerre több kifejezést is támadunk.

A local intézménye szent a legtöbb angol számára. A legközelebb eső pubot jelöli, pontosabban azt, ahol az illető az estéit tölti, ha társaságra vágyik. Minket e téren is megáldott a szerencsénk: néhány napig a már megénekelt St.George's pub a második otthonunk. Kedves helyiek, low key iszogatás - tökéletesen olyan, amilyennek lennie kell.

stgeorges.jpg

Be is neveztünk az Old Speckled Hen versenyre, és eltökélt szándékunk, hogy szombatig két ajándék poharat is kiharcolunk. Ehhez darabonként négy pint sör szükségeltetik, és büszkén jelentem, hogy ma este már az egyik kiszemelt díjjal tértünk haza a localból. És még van két napunk!

Az Old Speckled Hen ale neve különben megér egy bekezdést. A kifejezés eredetileg "owld speckled 'un" volt, és azt az öreg, kiszolgált, összefestékezett MG autót jelölte, amelyet az MG gyárban a telephelyen belüli furikázásra használtak. Amikor aztán az MG gyár 50. évfordulójának tiszteletére egy új ale-fajtát főztek, ezt a nevet adták neki.

A St. George's-hoz való hűségünk eddig megakadályozott bennünket abban, hogy pubról pubra járjunk - így nem fogok bővebben írni a pub crawl kifejezésről, amelyet pedig erre a tevékenységre találtak ki. Talán majd holnap (odahaza már ma)?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

kinga, 2006. január 20. péntek, 02:00 (#)

fúúú de irigyellek benneteket! főleg a thai kaja meg a katedrális miatt.
have fun! ;)

2

Cicamica, 2006. január 20. péntek, 08:22 (#)

Fantasztikusan néztek ki a képen (ketten együtt sem tesztek ki ekkora tömeget, haha).
A shopjukban az igazi londoni giccs-csodákat árulják, a tipikus madarakkal, Big Bennel körbefestett falióráktól az öngyújtótartóig. Azért most szívesen vennék ott egy feliratos söröskorsót. (csak az irigység beszél belőlem)
Miauuu

3

edhellon, 2006. január 20. péntek, 12:38 (#)

En a hamisitatlan angol ale-t irigylem toluk, foleg hogy meg sok oran at kell dolgoznom ma... :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork