Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Sad

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2006. január 8. vasárnap, 23:15 | 1 hozzászólás

The Great American Detox Diet - címlapEmlékeztek még a bozontos bajúszú Morgan Spurlokra, aki egy dokumentumfilm (és egy fogadás) kedvéért harminc napig csak McDonald's-kajákat evett? (Megtetszhetett neki ez a műfaj, azóta csinált egy tévésorozatot is, harminc napon át megpróbált a minimálbérből megélni.) A filmben is szereplő barátnője, aki időközben menyasszonnyá lépett elő, most kijött egy könyvvel, amiben leírja, hogyan szabadította meg a forgatás során felszedett kilóitól kedvesét.

Könnyű annak egészséges étrendet összállítania, aki amúgy hivatásszerűen ezzel foglalkozik: Alex Jamieson ugyanis séf, méghozzá a vegetáránusok azon alfajából való, akik nemhogy húst, de semmi állati eredetű dolgot sem tűrnek meg a fazekaikban. A Guardianban van egy interjú vele, ahol megmondja a frankót az egészséges táplálkozásról. A bajok a Standard American Diet-tel kezdődnek (találó betűszóvá rövidítve: SAD); amitől az emberek előbb-utóbb betegek leszenek, bezzeg ha változatos és egészséges ételeket ennének, akkor biztosan kevesebbet kellene orvoshoz járniuk.

Ezzel teljesen egyetértek. Ami engem elszomorít, az a csomagolás. Az a könyv címe, hogy The Great American Detox Diet: The Proven 8-week Programme for Weight Loss, Good Health and Well Being, aminek az üzenete nagyjából a következő:

  1. Hamburgert meg sültkrumplit enni finom, finom finom!
  2. De viszont ez bűn, bűn, bűn!
  3. A bűneinket csak úgy tudjuk jóvátenni, ha vezekelünk értük, az pedig csak úgy lehetséges, ha valami kényelmetlen vagy kellemetlen dologgal szopatjuk magunkat :-(((
  4. De vígasztaljon az a tudat, hogy nyolc hét múlva letelik a büntetésünk és akkor újra ehetünk rántott ocsmányságokat (finom, finom, finom!!)

Ugyanerre srófra járnak a konditermek is: ott a tévé előtt dögléssel eltöltött óráinkért kell vezekelnünk a szobakerékpáron nyögve. Alex Jamieson könyve nem az egyetlen, amelyik ezeket a húrokat pengeti, ez a „bűn és bűnhődés” motívum kipróbált módszer az egészséges táplálkozást propagálók körében. Ez pedig, az iménti betűszót idézve: sad - szomorú.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

haujobb, 2006. január 9. hétfő, 14:18 (#)

Jovore pedig Spurlock szomszedja jon ki az o konyvevel, amiben azt irja le, hogy "tartotta karban" Spurlock nojet, amig o filmezett.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork