Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Bloody hell

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2006. március 9. csütörtök, 23:37

Első angliai látogatásom alatt találkoztam egy sráccal, akinek a beszédéből jóideig csak két szót értettem biztosan: bloody hell. Elég sűrűn mondogatta, volt időm megtanulni. El is könyveltem magamnak ezt a formulát a szalonképes brit káromkodások közé. Még Ron Weasley is használja valamelyik Harry Potter filmben.

Nos, nem mindenki gondolkodik így, a brit tévéreklámokat felügyelő bizottság ugyanis betiltott egy ausztrál turisztikai tévéreklámot, amelynek szlogenjében szerepel a "b-word", azazhogy a reklámot magát lehet nyomni a tévében, de az inkriminált szócska nélkül. (A reklámfilmben relaxált ausztrálok lébecolnak valahol a strandon, miközben felbukkan a képen a költői kérdés: So where the bloody hell are you?)

A dolog eléggé komikus, mivel a mozikban és az újságokban megjelenő reklámokra nem vonatkozik a tilalom. Én áthidaló megoldásként a So where the b***y hell are you? esetleg a So where the b****y h***l are you? megoldást javasolnám, hadd gondolkozzanak csak az emberek, hogy vajon milyen betűk kerülnek a csillagok helyére!

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork