Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Maverick

stsmork cikke a TWIO rovatból, 2006. április 4. kedd, 12:57 | 2 hozzászólás

Van egy furcsa kollégám: szeret mindent maga megcsinálni, méghozzá rendszerint a saját szájíze szerint. Magányos farkas. Egyszer például írt egy teljes content management rendszert, hiába mondtuk neki, hogy ilyen már rengeteg van, több közülük nyílt forráskódú, teljesen ingyenes. Komolyan, néha már félek hétfőn reggel bemenni a munkahelyemre, hátha a hét végén Mike megint feltalált valamit.

Angolul maverick a neve azonaknak, akik kitartóan és makacsul mindig a saját útjukat járják. A kifejezés Texasból származik, és egy bizonyos Samuel Maverick nevéből ered. Ő volt az egyetlen gazda, aki nem jelölte meg a teheneit a bőrükbe égetett jellel; így az jelzés nélkül legelésző állatokat egy idő után marvericknek kezték nevezni. A kifejezés innen terjedt aztán át az emberre is.

Mike összes saját fejlesztésű programja egy mySQL szerveret használ, ami az íróasztala alatt álló gépen fut. Történetesen nekem is vannak cuccaim ezen a szerveren, és egyszer valami konfigurációs beállítást kellett volna intézni, de Mike épp nem ért rá megcsinálni, azt mondta hogy megmondja a jelszót, csináljam meg inkább én. Mit gondoltok, mi volt a jelszava? Találóan: maverick.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

nyelv-ész, 2006. április 4. kedd, 21:15 (#)

Az ilyen emberek tapasztalatom szerint rendkívül kreatívak a saját hobbijuk terén, viszont amit muszájból kell megcsinálni, arra már csak virtusból is nagy ívben sz#rnak.
Van ilyen kollégám nekem is: a linux a kisujjában van (mongyuk a vindóz is), de most éppen az amiga a dilije, így képtelenség tőle egy tízperces munkát elvárni, mert éppen három hete rá van gyógyulva valami amigás sz#rságra.

2

dani, 2006. április 12. szerda, 09:57 (#)

de ilyenek nélkül nem lett volna linux sem:)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork