Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A kétmillió dolláros vesszőhiba

eszpee cikke a TWIO rovatból, 2006. augusztus 8. kedd, 09:32 | 5 hozzászólás

Azt hiszem a jövőben megnő az érdeklődés a jogászok mellett nyelvészek alkalmazására is fontosabb iratok előkészítésekor. Egy zseniális húzással ugyanis a tizennégyoldalas szerződésben a szolgáltató úgy helyezett el egy vesszőt, hogy az első ránézésre hosszútávú kapcsolat egy éves felmondási idővel bármikor megszakítható. A másik oldalon egyelőre szívásra áll a dolog - okuljatok hát a történtekből, és tanulmányozzátok a magyar helyesírást. Rám is rámférne, az biztos.
(Forrás: reddit)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

kikko77, 2006. augusztus 8. kedd, 10:11 (#)

nem "rám férne"? :)

2

Author Profile Page eszpee, 2006. augusztus 8. kedd, 10:43 (#)

óhogyaza :D

3

haujobb, 2006. augusztus 8. kedd, 16:43 (#)

Nekem az egyetemen anno volt egy "Nyelv és jog" c. szemináriumom, pont a nyelv ilyen vonatkozásiról szólt. Hát, az ember nem gondolná, hányféleképp ki lehet használni a nyelvek azon kiskapuját, hogy alapvetően nem arra születtek/csiszolódtak, hogy ilyen kis nüanszokat ne lehessen kihasználni... Az egyik kedvenc példám az a nem igazán neves kiadó volt, aki egy szótárat reklámozott úgy, hogy "a legújabb regiszteres kiadás". Maga a kiadás évekkel azelőtti volt, még véletlenül sem a legújabb, ám, mint később, egy perben kiderült, regiszterezettként valóban az volt a legfrissebb, úgyhogy itt is pont egy kis vesszőcske hiánya volt a kiskapu...

4

PAStheLoD, 2006. augusztus 8. kedd, 17:38 (#)

amúgy ez egy elég nagy baki, tekintve, hogy még én is felfogtam, elsőre (!), hogy mit takar az a többszörösen összetett mondat. pedig szép jog-angollal volt megfogalmazva. látszik, hogy akik aláírták, nem voltak épp a legjobb formájukban :S

5

sic, 2006. augusztus 9. szerda, 16:52 (#)

:) nekem anno olyan oràm volt ahol a kiskapuk kitalàlàsàt tanitottàk, mi mindent lehet àllitani a legalitàs hatàrain belul.

Elgondolkodtato ez az eset, vajon tényleg képesek voltak komoly erofeszitéseket tenni egy hosszasabb tàrgyalàsnàl a szokàsos dolgokra koncentràlva és végigvinni az egészet tudvàn hogy felrughato tehàt felesleges amit csinàlnak, vagy belelapozott egy trainee a koteg papirba, jol olvasta, és nem értvén a dolgot ràkérdezett hogy ez most hogy is van.
Harmadik opcio, koztes ut; egy darab ember tudta.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork